Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer EasyHardcore  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy taki serwer ma szansę na powodzenie?

• Tak
      4
    • Nie
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedmowa

Witam. W minecraft'a gram z przerwami od 3 lat. Gralem na popularnych hardcorach, serwerach na ktore poswiecilem troche... czasu. Teraz, dzisiaj chce sprobowac swoich sil jako administrator serwera. Typ... hmm... typ serwera.... Ostatnio bardzo popularne sa serwery easyhardcore (tak wiem, prosze nie zwracac uwagi w komentarzach, ze ta nazwa jest bezsenu - tak juz ktos ja wymyslil, przyjela sie i tak juz musi byc).

Easyhardcore wziely sie od serwerow hardcore, staly sie popularne dlatego, ze itemy na "klepe" mozna bylo zdobyc zaledwie po wykopaniu kilku klockow stone'a. Z gory mowie, ze serwera hardcore nie bede robil, bo nie chce robic kolejnego niewypalu, na duzy serwer hardcore dla kilku tysiecy osob potrzeba naprawde duza ekipe serwera i duzo pracy. Zaryzykuje i zrobie serwer easyhardcore. Dlatego, bo sa one nawet ciekawe i jak narazie bardziej wychwytywane niz stare typy serwerow. Serwer easyhardcore, ale tak naprawde bedzie to survival z nutka tego trudu.

Opis serwera

Dzisiejsze serwery easyhardcore to drop 100% i 120/130 osob niemajacych premium. Ja chce zrobic serwer nawet dla 40/50 osob. Serwer na ktorym piorytetem jest dobra klepa, bez lagow, gdzie da sie kogos zabic a nie pieniadze z naiwnych dzieci kupujacych VIP'a. Serwer na ktorym liczy sie przede wszysykim jakosc. Brak teleportacji (tpa, sethome, gdom) tylko cos "autorskiego" taki jakby menager teleportow. Gdzie aby sie do kogos dostac trzeba bedzie przejsc 500/600 kratek (to chyba nie za duzo, ani nie za malo). Drop ze stone, bo kombinowanie z antycheatami jest bezsensem - coz stoniarki sie juz przyjely i chyba od nich nie da sie jak narazie odejsc) drop okolo 1%. Czeste eventy typy jakies "specjalne"  dropy, powiekszenia, dodatki. Co pewien czas bedziemy cos dodawac do rozgrywki, aby nie byla ona nuzacza. Edycje oczekujemy, aby trwaly okolo 1/1.5 miesiaca. 0 akceptacji cheaterom, caly czas osoby na ts. Pluginy na anty macro, clickery itd. Tak prywatnie zadowolony bede i spelniony, gdy na serwerze bedzie 100 osob (serwer jest robiony dla okolo 100/150 osob). OCZYWISCIE BRAK VIP, BO TO JEST SERWER A NIE BAZAR! Mapa... mapa... wlasny generator, wymiary tak, aby mozna bylo latwo spotkac jakas inna gildie, ale tez zeby nie bylo rozroby. Czyli brak oceanow, mala ilosc gor, plaskie tereny... Braj OGROMNYCH LASOW... coz tutaj priorytetem jest dobra klepa!

Ostatnie pytanie

Co sadzicie o takim serwerze. Mozecie mnie wyzywac i tak wiem, ze ten temat jest troche bezsensem. Wczesniej spotkalem sie z opiniami "easyhardcore? - wez spierd...!!!", "jap.... taki ch.... serv". Czy zagralisbyscie na takim serwerze? Wiem, ze minecraft to juz ogolnie sie przejadl (przynajmniej ta wersja), ale chyba 100 osob skorych do zagrania by sie znalazlo. Wolicie takie serwery czy takie, ze wykopiesz 1 kamien i juz wszystko - koniec gry na serwerze. Myslicie, ze te przynajmniej 50 osob by zagralo? Odpowiedzi bezsensowne beda nierozpatrywane.

Opublikowano

Easy ciezko wypromowac. Gracze graja na wiekszych.

Moze tak:

Ile planujesz wydac pieniedzy na reklamy? Autorskie pluginy sie znajda / pomysly odbiegajace od setek innych serwerow?

Opublikowano

@Etaku

Gracze graja na wiekszych - co to dokladniej znaczy. Wiekszych, czyli ile?

Reklamy wypromujemy to na wiekszych spolecznosciach minecraftowych, tak zeby o tym sie mowilo. Wiele podstawowych pluginow jest naprawde dobre, wiec po co pisac nowe. Napisalibysmy jakies dodatki, tak jak napisalem wyzej. Zeby serwer sie poprostu nie nudzil!

Opublikowano

pomysł ciekawy bo nie znam za wiele fajnych easyhc lecz  drop 1 % i brak teleportów to według mnie serwer pójdzie w strone hardcora 

Opublikowano

@MrSaguaro 

oczywiscie, ze bedzie teleport, tylko przy kazdym teleporcie trzeba bedzie przejsc okolo 500 kratek... Taki ciekawy, fajny pomysl ;p

A to jaki ma byc drop to sie wlasnie pytam was. Okolo 1-3% na tyle moge sie zgodzic

I oczywiscie sposob (tu tez nowosc) na wreszcie zabicie kogos na klepie, a nie 64 koxy i jedziemy

Opublikowano

Serwery EasyHardcore są z*******e. Jeżeli masz robić reklamę to nie w 1 odcinku tylko dogadaj się z jakimś yt. aby co 1-2 dni wychodził odcinek z serwera. Żadne kuchwa limity koxów to jest głupie a zazwyczaj na takich serwerach gra 90% fk więc dla ogarniętego gracza zebranie fraga to prościzna. Zrób coś z graniem na trapy np jak na skkf nie da się zginąć przez upadek zostaje ci 1.5 serca czy jakoś tak to było. A i serwer easy ma być prosty nie polecam dodawać żadnych utrudnień.  Kopiesz jeden blok masz 30 lvl i robisz seta zbierasz materiały i budujesz to jest przyjemna gra a nie zginiesz i nakurwiaj kilka godzi przed kompem by to nadrobić.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@Ak47Dev 

Odpowiadajac na pierwsza fraze - trzeba uzyskac rozglos o serwerze na spolecznosci graczy hardcore - nie ma zadnego problemu

Podniesienie poziomu troche wyzej w jakis sposob wyeliminuje tych "nieogarow", nadal jednak zostanie to serwer easyhardcore kopanie bedzie po prostu sprawialo frajde jak zdobywasz seta, koxy - nie chce robic serwera gdzie caly dzien kopiesz, zeby wyjsc na jedna klepe. Jak wyzej napisalem PRIORYTET TO DOBRA KLEPA A ten limit koxow to dlatego, aby poprostu dalo sie kogos zabic, a nie, ze jestes zmuszony grac beczke. Dla mnie ten DUZY DROP po prostu nudzi! Kolejny zabity stevek nie daje mi wogole satysfakcji. 

Opublikowano

najlepsza sugestia daj se siana :), i tak ci to nie wypali chyba, że wydasz 100zł na server + 100zł na reklamę u yt'bera, która ma 5k+ wyś.

Tyle z mojej strony. EASYHC gówno totalne, lepiej już HC

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngVensje1337 powiedz mi czy w serwerze EasyHC jest jakiś sens? Easy - Łatwy, Hard - Trudny. ŁatwyTrudy ;d. Polecam ci wymyślić jakiś własny tryb ;)

post-1354750-0-74396600-1488571067.png

Opublikowano

Moim zdaniem serwery EasyHC już się przejadły... Jest ich multum na Polskim rynku, wszystkie bardzo do siebie podobne.

Lepszym pomysłem byłby skyblock na wodzie z włączonym PVP, czy coś w tym stylu.

Pozdrawiam ;)

ICraft

Survival + Gildie + Specjalne itemy

icraft.yfun.pl
[1.10, 1.9, 1.8]

Opublikowano

Ta jasne, EasyHC inne niż wszystkie. Wszyscy tak piszą a wychodzi za przeproszeniem te same gówno co inne.­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...