Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wracać ?

ShakeITMetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy od tego, czego oczekujesz, oraz tego, jak długo nie grałeś. Warto wspomnieć, że ostatnio pojawiły się zmiany interfejsu, reworki postaci i wprowadzenie nowych itemów. Opinie na ten temat są bardzo różne. Mnie się wydaje, że jak się przyzwyczaisz do zmian, to jest całkiem przyjemnie grać.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nie, u mnie w goldzie same gowna które nie ogarniaja co się do nich mowi

Dobiera Ci ludzi, którzy są na podobnym poziomie do Twojego. Więc jeżeli nazywasz ich gównami to ...

@ topic Wydaje mi się, że lol idzie w dobrym kierunku. Championy są imo coraz bardziej zbalansowane. Jeżeli masz jakichś znajomych do grania rankedów teamowych/normali to jak najbardziej możesz wrócić i spędzić miło czas. ; ) Przy rankedach idzie się nieraz zdenerwować.

giphy.gif

Opublikowano

Bez znajomych to jest porażka... Jak grałem nawet te duosy to dało się trochę pośmiać nawet ostro przegrywając. Ostatni kolega który często gra przeniósł się na westa i jest lipa. Dla mnie takie solo meczyki to tylko marnowanie czasu i nerwów :)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

­Nie zadawaj takich pytań bo połowa brąziaków na tym forum Ci napisze, żebyś nie wracał bo mieli nob team na rankedzie i przegrali gierkę. 
Gierka sama w sobie jest najlepszą MOBĄ na rynku, którą ciągle udoskonalają poprzez patche itp. co prawda ma toksyczne community ale wystarczy przed gierką wszystkich wymutować i grać na spokojnie bez spiny. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

@ShakeITMetin2 nie warto, sama dzieciarnia która życzy tobie i twojej rodzinie raka/śmierci, dużo trolli i polaków patriotów(eune)/niemców, francuzów(euw) którzy cisną cie jak powiesz cos o nich złego lub gra pójdzie ci źle, a do tego chu**** community, które odpisuje tylko gotowe regułki (lub boty). @1373230489-U611928.pngsneakysu lepszą mobą będzie dota2 - dużo lepsze community, kraj pochodzenia nie ma znaczenia, komunikacja głosowa w grze jest również na plus (w lolu nie wyobrażam sobie tego) i najważniejsze "balans postaci" - nie tak jak w lolu, gra tam się każdą postacią, każda postać jest overpowered i może zniszczyć każdą postać, rankingowy system elo (a nie gównianych dywizji z których żeby spaść trzeba przegrać 60 rankedów z rzędu). Powiedzmy sobie szczerze rito nie ma już pomysłu na prowadzenie gry, zapożycza pomysły z innych gier (przejścia w spawnie, zmiana smoka -zamiast golda, daje buffy - hots). Tak na prawde ludzie "hejtują" dote ponieważ jest ona trudna i każda osoba która próbuje zagrać w nią przeważnie przegrywa, nie ogarnia gry i dlatego wystawia negatywną opinię. Ja zagrałem dłużej i przekonałem się do tej gry pomimo że w lola grałem od sezonu1, a w dote mam przegranych ledwo 40 godzin, dlatego napisałem swoją opinie. (tak wiem, znajdą sie zaraz obrońcy lola i polecą na mnie hejty za to, ale taka prawda, league of legends w sezonie 1/2 to było coś, ta gra miała wtedy w sobie coś do czego chciało się wracać, gracze byli przyjaźniejsi, grało się każdą postacią, ale teraz to nie ten sam klimat)

Opublikowano

Dobiera Ci ludzi, którzy są na podobnym poziomie do Twojego. Więc jeżeli nazywasz ich gównami to ...

Nie nie dobiera, może u przeciwnikow

Jak gram to prawie zawsze to ja muszę kerowac bo idioci nic nie rozumieją nawet jak na początku jestem miły.

Opublikowano

Jesli chcesz grac solo to nie oplaca sie grac

Natomiast jesli masz jakis znajomych do wspolnej gry a zwlaszcza takich co ogarniaja gre to mozna sprobowac

860331433165800174608.png

Opublikowano

Pierdolicie glupoty, ok comunity jest toxic, ale jeszcze nikt za nic mi nie zyczyl raka czy cos. Jak robicie 0-10 albo trolujecie to dostajecie flame proste.

Opublikowano

Moim zdaniem warto wracać, nie widziałem jeszcze nigdy żeby ktoś groził komuś śmiercią lub życzył żeby jego rodzice umarli. Najgorszą obrazę z jaką się spotkałem to "f*ck you".

Częściej czytam jak inni piszą o community jakie to ono nie jest niż sam widzę że ktoś kogoś obraża w brutalny sposób.

gnYrBkB.png

Opublikowano

@ShakeITMetin2 nie warto, sama dzieciarnia która życzy tobie i twojej rodzinie raka/śmierci, dużo trolli i polaków patriotów(eune)/niemców, francuzów(euw) którzy cisną cie jak powiesz cos o nich złego lub gra pójdzie ci źle, a do tego chu**** community, które odpisuje tylko gotowe regułki (lub boty). @1373230489-U611928.pngsneakysu lepszą mobą będzie dota2 - dużo lepsze community, kraj pochodzenia nie ma znaczenia, komunikacja głosowa w grze jest również na plus (w lolu nie wyobrażam sobie tego) i najważniejsze "balans postaci" - nie tak jak w lolu, gra tam się każdą postacią, każda postać jest overpowered i może zniszczyć każdą postać, rankingowy system elo (a nie gównianych dywizji z których żeby spaść trzeba przegrać 60 rankedów z rzędu). Powiedzmy sobie szczerze rito nie ma już pomysłu na prowadzenie gry, zapożycza pomysły z innych gier (przejścia w spawnie, zmiana smoka -zamiast golda, daje buffy - hots). Tak na prawde ludzie "hejtują" dote ponieważ jest ona trudna i każda osoba która próbuje zagrać w nią przeważnie przegrywa, nie ogarnia gry i dlatego wystawia negatywną opinię. Ja zagrałem dłużej i przekonałem się do tej gry pomimo że w lola grałem od sezonu1, a w dote mam przegranych ledwo 40 godzin, dlatego napisałem swoją opinie. (tak wiem, znajdą sie zaraz obrońcy lola i polecą na mnie hejty za to, ale taka prawda, league of legends w sezonie 1/2 to było coś, ta gra miała wtedy w sobie coś do czego chciało się wracać, gracze byli przyjaźniejsi, grało się każdą postacią, ale teraz to nie ten sam klimat)

Może w brązie masz takie problemy ale w wyższym elo jest dość spoko.

Każdy champion może pokonać każdego jeżeli wiesz jak nim grać i masz odpowiedni team comp.

To że w brązie pickuje się 15 champów to nie oznacza że się ich nie pickuje.

Narzekasz na community to nie graj proste.

@topic Pograj i możesz stwierdzić czy się opłaca.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@kacpor34 chce zobaczyc jak pokonasz np karmą fizza po 6lvlu, i dla twojej wiadomości na euw miałem d3 a na nordicu d1 74lp w sezonie 3, w sezonie 4 zajmowałem sie tylko boostowaniem, ale co tam moge wiedzieć.. Wiedziałem że ludzie zaczną po mnie jechać że jestem w brązie czy cos dlatego już w pierwszym poście napisałem o hejtach :)

@Edit skoro tak napisałeś powiedz mi kiedy ostatni raz na rankedzie widziałeś poppy, veigara (po reworku), singeda, karthusa?(nie wliczając trolli i niższych dywizji jak to napisałeś)

W sezonie 1/2 te postacie widywałem na co 2/3 rankedzie.

@Syndicate @mario5064 macie screeny z lipca, widywałem gorszych graczy, ale tylko to mi zostało po ostatnim koncie które sprzedałem :)

http://screenshooter.net/101961294/qogtllo

http://screenshooter.net/101961294/wajwdlm

http://screenshooter.net/101961294/idwhexw

http://screenshooter.net/101961294/yxvhsso

Opublikowano

Jeśli masz z kim grać to jest ok, jeśłi grasz sam i dobiera Ci graczy szczerze można dostać kurwi... emm .. Zależy co też oczekujesz, lol się rozwija, ale czasem staje się nudny. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Według mnie gra się przyjemnie. Moje narzekania na nowy interfejs minęły, wystarczy troszkę na nim pograć i da się jakoś przyzwyczaić. Jeżeli chodzi o graczy, to zawsze byli i będą "trolle/afk/flamy" nic tu nie uległo zmianie. Jeżeli potrafisz grać zdobędziesz taką ligę na jaką zasługujesz.

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCarlossLolerz xD Kiedy widziałem karthus singeda itd? Hmm... dawno DLACZEGO? Ponieważ nie są aktualnie grani [w mecie]. Postaci jest 126/7 i nie można wszystkim zagrać. Jeżeli chodzi o balans postaci to jest on nie idealny [tak jak w każdej grze, w której wprowadza się nowych championów], ale nie jest on też zły. Jeden champion jest dobry w early, a słabszy w late. 

Jeżeli chodzi o afki, trolle itd. to jeżeli nie macie przynajmniej 56% win ratio nie macie co płakać. Matematyczne szanse, że dostaniecie trolla to 44%, a w enemy 56%.

I jeżeli już dostaniecie tego afka, trolla itd. po prostu grajcie do tej 20 minuty i grajcie next gierkę.

Toxic community? Serwer EUNE ma 1 100 000+ graczy z 30lvl. Jak wiadomo na serwsze EUNE gra wiele polaków. Śmiało mogę powiedzieć, że 50% graczy to Polacy.

Jeżeli "WIĘKSZOŚĆ [50%+] graczy są toxic" to dlaczego nie przestaniecie flamować innych xD. Łatwo płakać na forum [etc], ale wchodzicie do gierek i płaczecie. Nie mówię, że tak nie robię ale też nie płaczę na forum "omg jakie trolle w tym silverze nie moge wyjść omg".

@topic

Warto wrócić do lola nawet grając solo kolejki. Dlaczego masz się spinać o jakąś grę? Ponieważ jakiś idiota poszedł afka? Kto powiedział, że wszystkie gry masz wygrywać?

Ja wróciłem po 5 miesiącach przerwy i nie żałuje [75% moich gier to soloQ]

Opublikowano

@iIvanowski ostatnie konto które sprzedałem było w d3, i nie miałem win ratio 56%, soloq grałem w 99% http://screenshooter.net/101961294/anevnnh- bycie toxic/trollem/afkiem nie ma nic do wygranej/przegranej, a chodzi o sam fakt, że takie osoby co najwyżej mogą dostać niski priorytet na 5 gier po 20minut lub ban na czat przez 10gier. Twoje "matematyczne szanse" wskazują na to że w każdej grze masz minimum 1 trolla (przynajmniej tak to opisałeś) lecz to nie ma nic do rzeczy, bo często takie osoby carriowałem (bronze/silver/gold/platinium - w wyższych dywizjach cięzko ugrać coś w 4 osoby). Mówisz o "flamowaniu innych" (zapewne chodzi o wyzywanie), moja komunikacja z drużyną ograniczała się do minimum - ob720, er/tr 830, d850, tp640 (przyzwyczajenie z poprzednich sezonów jak nie było "timerów"), prośba o gank albo "lets push mid, 3ppl dead". Zazwyczaj spotykałem się z czymś takim, że jedna osoba lub np duo bot feedowali (nie poszła im jedna gra) to jedna osoba z druzyny zaczynała ich wyzywać, jacy to oni nie są słabi zamiast im pomóc. Mówisz o płakaniu na forum ale co ma to do community - nic nie pisałem o wychodzeniach z dywizji tylko o zachowaniu innych ale to szczegół...

@Edit nawet na forum masz jak ludzie nie wiedzą za co bana dostali, przecież oni są niewinni http://www.mpcforum.pl/topic/1452285-kpina-bany-za-nic/#entry12309461

śmiech na sali

Opublikowano

Nie, u mnie w goldzie same gowna które nie ogarniaja co się do nich mowi

to nie gra, tylko ludzie, gra jest spoko warto wracac, ludzi nie zmienisz

, zawsze byli i beda gownami.

Opublikowano

A jak dla mnie warto wracać LoL w końcu idzie w dobrą strone, nowe itemy,reworki postaci,nowy HUD, a co najważniejsze w końcu są bany na rankedy więc nie ma aż tak dużo flejmerów, jakiś afk lub feeder zawsze się trafi ale na to już nic nie poradzisz.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCarlossLolerz Tylko trzy pierwsze linijki były odpowiedzią dla ciebie.

Nie chodzi mi tutaj, że musisz mieć win ratio 56%, możesz mieć więcej oczywiście jeżeli boostujesz bo jesteś po prostu lepszy od wszystkich graczy i mam na myśli graczy, którzy grają na swoim poziomie.

Bycie toxic ma dużo do wygranej / przegranej. Riot Games nie tak sobie piszę o tym, że gracze którzy nie są toxic wygrywają [chyba] 17% więcej gier. Wiem, że riot sobie może tak mówić. Na przykład dla tego aby nie mieli toxic community bo wtedy nie ma graczy = nie ma pieniążków.

Ale patrząc tutaj z strony takie gościa, który jest na swoim poziomie i gra z takimi samymi graczami to siedzi w tej dywizji 50 - 100 gierek to jest sfrustrowany taką sytuacją, a gdy ktoś mu mówi, że jest słaby to może pójść afk bo będzie miał tego dosyć. W goldzie, platynie można wygrywać gierki 4v5, [sam to powiedziałeś] ale na wyższych poziomach jest to coraz trudniejsze.

"Zazwyczaj spotykałem się z czymś takim, że jedna osoba lub np duo bot feedowali (nie poszła im jedna gra) to jedna osoba z druzyny zaczynała ich wyzywać, jacy to oni nie są słabi zamiast im pomóc" no właśni i co się wtedy działo? afk, troll. A jeżeli już nie to osoba [w tym przypadku support oraz adc] nie grały w 100% swoich możliwości tak jakby grali bez tej osoby co wyzywa.

Co ma płakanie na forum do community. Dużo.

Community - Wspólnota ludzka

Community lola jest także jest na tym forum. Płacząc tutaj [dział lola] na 99% płaczesz, wyzywasz innych w lolu.

Co do tego postu co wysłałeś, myślę że to jest jakiś słaby troll. Czy Riot wysyła emaila po zbanowaniu [na czat] za co dokładnie dostałeś tego bana chyba nie. Dostałem raz 2 lata nic nie wysłali [Poprawiłem się], nie wiem jak teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...