Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system zainstalować?

Dankor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Hp 635.I chce wgrać system tylko nie wiem jaki.

Parametry

AMD E-300 1.3GHZ

2GB RAM

Do tej pory miałem Win 7 64bit.Ale bardzo się wieszał.Informatyk mówił że na tych parametrach nie powinien on chodzić ale niewim bo się nie znam.Myślę że mi polecicie jakiś dobry system aby się nie wieszał.

juto50.jpg

Opublikowano

Na 2GB ramu ciężko cokolwiek robić na win7, sam system zabierze Ci ponad 1gb. Albo XP 32bit albo Win8 32bit.

W10 mu polec xddd.Serio W8 i ze W7 ciagnie ponad 1gb ramu? Z moja konfiguracja nie przekracza 500mb a chodzi mi dobrze mimo 2GB.Ja polecam W7.

Opublikowano

Win 8.1/Win 10 32 bit.Oba te systemu mają lepszą optymalizacje od 7.Potem najlepiej jakbyś zoptymalizował system we własnym zakresie, to znaczy powyłączał niepotrzebne usługi/dodatki.

Opublikowano

Ja bym w linuxy poszedł. Na tym sprzęcie w żadną grę nie zagrasz, a do przeglądania internetu, facebooki itp. ubuntu wystarczy.

Opublikowano

Tak? Jak pięknie będzie chodził jak się dowie że wymiana procesora wyniesie go z kilka stów  i dalej NETBOOK pozostanie słabiutki bo to nie jest laptop jakbyś nie zauważył ? 

Zresztą sam procesora tez nie wymieni bo nie potrafi pewnie tak samo jak ty byś nie potrafił.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Po pierwsze zbieram na nowego lapka .Chce narazie aby ten jakoś chodził bo zanim kupie nowy to troche zleci i nie chce wydawać kilku stów na procesor.

Po drugie umiem wymienić procesor.

juto50.jpg

Opublikowano

Nie, nie umiesz wymienić procesora na BGA wlutowanego płytę i dlatego takie są koszty wymiany , sam procesor kilkanaście złotych by kosztował 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Weź Windows 8.1, potem ewentualnie jak już Win 10 będzie dopracowany, to sobie zaktualizujesz.Win 7 jest bardziej zasobożerny od 8 czy 10, bo ma między innymi interfejs areo.

Opublikowano

Z taką ilością RAM i prockiem 1.3 GHz, polecam Androida x86...  o.O 

Weź sprzedaj ten laptop.

­

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Aha.

Z takim sprzętem to tylko Windows XP.

Sam mam na moim starym i na 2 gb ramu z takim słabym prockiem najlepiej się sprawdzi.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Stary Laptop moich rodziców :

CPU: Intel Celeron 530

Ram;2GB

Model to chyba Toshiba Equium L40

Win 7 32-Bitowy pięknie chodzi,a przy otwartych trzech kartach [internet] wszystko wykorzystuje równe 1GB..

Ja bym chociaż spróbował wgrać Win7 32+Bitowego,i tak ci to dużo czasu nie zajmie ..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...