Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wgrywaniem ROMA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Majstry mam problem, chcialem wgrac nowego ROMA do mojego HTC ONE M7, juz to wczesniej robilem. wgralem RoMA na tel i zrobilem wipe wszystkich plikow, zaznaczylem tez cache i usunelo mi tego ROMA. Teraz tel albbo uruchamia sie w trybie recovery lub zawiesza na ekranie startowym (wiadomo, nie ma zadnego systemu) ale jak go teraz polaczyc do laptopa. Laptop widzi tel i albo nie rozpoznaje, albo rozpozna ze to moj tel i pobiera sterowniki ale i tak nie rozpoznaje ze to tel, wyswietla sie "stacja dyskow G". 

Pyt do was jak to zrobic bo juz 3 dzien bez tel jestem, jakis program czy cos?

Opublikowano

Wipe nie usuwa nigdy systemu , kasuje tylko konfigurację, Skasowałeś/sformatowałes  pewnie partycję systemową bo cache to można sobie do woli kasować kiedy się chce

Wystarczy wgrać od nowa normalny firmware do telefonu zalecanym programem, wszystko na forach łącznie z opisami 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chyba, że po prostu zrobiłeś te wipe'y a ROM jest skopany i się nie uruchamia, tez tak może być. Spróbuj zainstalować inny.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Możliwe że wgrał ronm nie ten co potrzeba ale w sumie nie zainstalowało by go wywalając błąd .

Musiał jakiś błąd zrobić albo nie czytać komunikatów po wgraniu romu, czasami wywali rom jak jest zip uszkodzony tak jak piszesz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak odpala Ci się recovery, to wloz karte sd do innego telrfonu, zrzuc na nia roma + gappsy i juz.

A jak nie to flash przez download mode.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

ROM byl sprawny, ja zrobilem wipe wszystkiego i sie zjebalo. Tel nie posiada slotu na karte pamieci wiec tak nie zadziala, a przez fastboota nie chce sie wgrac

Opublikowano

ROM byl sprawny, ja zrobilem wipe wszystkiego i sie zjebalo. Tel nie posiada slotu na karte pamieci wiec tak nie zadziala, a przez fastboota nie chce sie wgrac

To kup sobie pendrive na Micro USB, tam wrzuć pliki i sflashuj.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...