Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana konsoli - PS4 vs XONE

bosmaster44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad zmianą konsoli i nie wiem którą wybrać

PS 4 czy Xbox One 

Proszę o opinie obecnie posiadam Xbox'a 360

Zależy w jakie gry będziesz grał. Tylko FIFA - polecam XONE. Różne inne gry + FIFA - PS4.

Ja sam wybrałem PS4, jak dla mnie więcej jakości :).

graphic.png

Opublikowano

Źródłem buczenia w 360-tce jest zasilacz, więc w XONE raczej będzie ten sam problem. W PS4 zasilacz jest wbudowany w konsolę, więc ta konsola ogólnie będzie ciszej pracować.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

PS 4 z FIFA 15 kupić na allegro jeśli tak to w jakim mniej więcej przedziale  cenowym szukać dobrego egzemplarza używanego lub nowego

PS. w 15 też jeszcze zamierzam troche pograć

Opublikowano

PS 4 z FIFA 15 kupić na allegro jeśli tak to w jakim mniej więcej przedziale  cenowym szukać dobrego egzemplarza używanego lub nowego

Nowe PS4 500 GB z padem kosztuje około 1400 złotych. FIFA 15 na nią to koszt około 150 złotych. Razem nie znajdziesz takiego zestawu, gdyż po prostu takiego nie ma.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

FIFA 16 dużo więcej czasu będę poświęcał niż  na inne gry

Zależy mi na tym żeby przy odpalaniu konsola nie buczała jak Xbox 360

Nie bój się XO chodzi cichutko jak myszka ;)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Jeżeli chodzi o nie używane PS4 500 GB 1 pad szukaj za około 1400. Jeśli chodzi o używane PS4 500 GB 1 pad, szukaj około 900 - 1000 złotych. Raczej ciężko teraz znaleźć zestaw na allegro z FIFA 15, a jeżeli jest to mocno przepłacone. Polecam dokupić sobie grę po zakupie konsoli. Jeżeli bardzo chcesz zakupić zestaw, szukaj nie używane za około 1550, a używane do 1200.

graphic.png

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie:

Jak jest z padem od PS 4 czy przyzwyczaję sie do tego że ma analogi obok siebie i będe bez problemu mógł grać lewą gałką bo tylko jej używam  w padzie od xboxa 360 czy będzie z tym problem

Opublikowano

Tak naprawdę to tylko kwestia przyzwyczajenia. Na początku może Ci sprawić to lekkie problemy, ale później wszystko będzie OK.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie:

Jak jest z padem od PS 4 czy przyzwyczaję sie do tego że ma analogi obok siebie i będe bez problemu mógł grać lewą gałką bo tylko jej używam  w padzie od xboxa 360 czy będzie z tym problem

To tylko kwestia przyzwyczajenia ;) 

Ja nawet z padem XO musiałem sie z 30minut oswoic.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Xbox posiada w grze FIFA legendy, i jest tańszy. Jednak pod względem graficznym w niektórych grach wybrałbym PS4.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...