Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Hard/Medium - Propozycje

IggyMPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Witam bardzo serdecznie społeczność MPCForum :)

Przychodzę do was z prośbą do graczy metina :)

Tworzę serwer Hard/Medium, mam sporę doświadczenie. Brakuje mi jednak motywacji i pomysłów.

Bardzo dobrze wiecie, że brakuje serwera typu balmora, ale z nowościami.

Chciałbym, aby moda na te serwery wróciła, każdy serwer w publikacjach to easy, hard startuje raz na 2 miesiące :)

Szanuję was - ostatnią społeczność metina, która została przy tej grze i naprawdę chcę zrobić dobry serwer.

Mam więc wielką prośbę... Napiszcie mi co chcielibyście zobaczyć na serwerze Hard/Medium.

Piszcie wszystko, rzeczy których nawet nie było, ale chcielibyście zobaczyć w metinie.

1. Coś więcej o mnie? 

Jak już pewnie się domyśliliście jestem technikiem. Mam 17 lat i na prawdę sporę doświadczenie, jako gracz, ale jako technik też :)

Nie chwalę się tym, ale sporo się nauczyłem przez ostatni czas, miałem kilka udanych projektów, ale kilka nieudanych też się trafiło, zamknąłem je jednak z powodu małej ilości graczy - nie "padły" przez błędy techniczne, czy problemy ze stabilnością.

Serwerami zajmowałem się do końca i niech już tak zostanie.

Będzie to mój ostatni projekt jaki tworzę, bardzo chciałbym, aby wyszedł, ale bez was nie ma żadnych szans na powodzenie.

2. Coś więcej o projekcie?

Projekt tworzę blisko 9 miesięcy, napisane są nowe - autorskie misje, przepisana została fabuła. Maksymalny poziom na serwerze to 99 i tego na 100% nie będę zmieniał,

Serwer stoisz oczywiście na silniku source, gdyż w tych czasach jest to obowiązkiem.

Oto co mniej więcej zostało zrobione:

- ściągnięte zostały limity yang i stacków,

- wprowadzone zostały shopy offline,

- dodane zostały 2 sloty na Pierścień Doświadczenia/Rękawice Złodzieja itd.,

- dodany został specjalny slot na wierzchowca,

- ilość stron ekwipunku została powiększona do 5,

- powiększony został handel z graczem,

- wprowadzone zostały 2 autorskie sety po broniach na 75 Poziom,

- dodane zostały nieskończony poty i zwiększona została ilość dodawanego przez nie HP,

- wprowadzony został bonus silny przeciwko metinom i seria misji "Metinologia",

- wprowadzona została seria misji "Łowca", która polega na zabijaniu większości potworów w grze w różnych ilościach,

- dodane zostało odliczanie do rozpoczęcia pojedynku,

- Wprowadzone zostały inne poprawki na source jak czarowane ostrze, gildie itp.,

3. Coś więcej o całej administracji? 

Tutaj pewnie się zdziwicie, ale zawsze pracuje sam. Nie lubię przekrętów, sprzedawania EQ lub chamskich reklam innych serwerów/for/ts'ów na czacie.

Nie poszukuje teamu, wolę gorszą organizację niż chamstwo innych i pazerność na pieniążki.

4. Co mogę wam obiecać?

Mogę wam obiecać, że serwer będzie stał do ostatniego gracza, tak samo jak moje poprzednie projekty.

Nie zamknę serwera jeśli będzie 1 osoba online, mam zasady, więc tutaj możecie mi ufać.

Tak jak już wcześniej wspomniałem, stabilność to pewniak i nie musicie się bać o ddosy/uszkodzony dyski, czy błędy techniczne :)

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Nie wprowadzaj Likana jak i systemów szarf ;)

Likan odpada, nad szarfami szczerze się zastanawiałem, średnio podoba mi się ten system, ale zobaczymy :)

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Bronie na 75lvl żeby dropiły w atlantydzie (Mały%).. :) .. Autorskie stroje :)

Autorskie stroje to bardzo ciężka sprawa. 

Jest wprowadzony autorski set zbroi.

Jeśli chodzi o drop broni 75Lv. w Atlantydzie to wolę zostać przy zamianie 15 Szkatułek Umarł. Rozpruw. na wybraną broń.

Jest to spoko sprawa, trzeba trochę się pomęczyć, jest to opłacalne, gdyż można je przerabiać na 2 nowe sety :)

fuommv.png

Opublikowano

Jedno mnie martwi, administracja składająca się z jednej osoby? Ja rozumiem Cię co do nieufności do ludzi, ale kurde 1 osoba ma prowadzić serwer? To są jaja :D

Opublikowano

Będziesz potrzebował kogoś do pomocy w grze, tzn. Bany, eventy itp.

Nie wprowadzaj Alchemi, setek nowości, dodaj jakieś kostiumy z możliwością ukrycia ich.

Przeczytaj sobie ostatni punkt.

Alchemia? Ta z PL'a, tak? Nie będzie tego bo to psuje grę i nie każdy to rozumie.

Nowe kostiumy? Nic nie obiecuję, ale ukrywać się będą :D

fuommv.png

Opublikowano

No , no całkiem całkiem :)

Zrezygnował bym ze sklepów offline jak i likana oczywiście ;) .

:ninja:  :ninja: If you do what you love , nothing can't stop you !  :ninja:  :ninja: 

Jesli robisz to co kochasz , nic nie moze cie powstrzymac !

Opublikowano

Skoro hard to bronie na 75 dałbym tylko z ripera i śmierci. Sklepy off-line fajna sprawa i to by moim zdaniem mogło zostać. Likana bym nie wprowadzał i tym samym szarf bo są paskudne i psują klimat.

Jeśli można zapytać kiedy serwer będzie gotowy bo chętnie bym pograł na takim serwerze?

Opublikowano

Szarfy poproszę! Byle nie było likana... To jest tak obrzydliwe, że aż patrzeć się nie da.

Alchemia koniecznie. Żeby było co robić. To tyle z moich życzeń. :D 

Opublikowano

Witam, wątpię żebyś był ciągle dostępny bo zwykły śmiertelnik długo tak nie pociągnie :) Na privach spędzilem 1/4 swojego życia(mam 19lat) i z własnego doświadczenia wiem, że Admini są potrzebni do czuwania w grze bo inaczej ciśgle ktoś bedzie sobie pomagał nielegalnymi programami. A takie osoby trzeba banować. Również ludzie ciągle sie o cos pytaja bo nie chce sie im czytać prezentacji czy coś i na czacie powstaje zbędny spam "GM PW" "GM mam pytanie" itp. A ty nie dasz rady im odpowiadać na te pytania bo np. będziesz odsypiał nockę czy coś :) Znajdź sobie GM'a który bezie zajmował się tylko porządkiem w grze a resztą ty się zajmuj bo nie wątpię żebys nie dał rady ale znacznie ci to ułatwi :)

Co do serwera, czekałem bardzo dlugo na taki serwer. Zwykły Hard bez zbędnych nowości które są już nudne. Szarfy - zdecydowanie nie. Likan - z tą postacią Metin to juz nie Metin :)

Opublikowano

Szarfy to bardzo ciekawy system

Sklepy offline są bardzo dobrym pomysłem i lepiej żeby byly na serverze

Likan moim zdaniem psuje cala gre

Max  2 lub 3 sety zbroji oraz broni, tylko nie te z PL

Medale konne bez limitu czasowego

A co do ksiazek to 55ku do G1, ale niech beda rady i egzo

Bronie 75 za 15 szkatulek rowniez bardzo dobry pomysl

Powodzienia w tworzeniu, znajdz kogos komu bedziesz mogl zaufac poniewaz samemu bedzie ci naprawde ciezko to wszystko ogarnac  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...