Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek

RevsPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w ogóle warto zacząć grać, jaka postać jest najlepsza?

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Czy w ogóle warto zacząć grać, jaka postać jest najlepsza?

Jeszcze Ciebie tutaj brakowało :) Jasne, że się opłaca tylko trzeba mieć sporo czasu na grę w Tere.

Powiedz mi do czego potrzebujesz postać ( PVE / PVP ), a postaramy się jakoś Tobie doradzić.

True love survives all

Opublikowano

Warto, warto, tylko przypadkiem nie pomyl się i nie graj na wersji od gameforge.

Oczywiście, że warto..... ale !

Polecam Ci grać na wersji JEDYNIE od gameforge - jeśli myślisz o graniu na poważnie :)

Bo jeśli chcesz osiągnąć "coś" więcej to będziesz miał tam zbyt duże opóznienie i nie dasz rady.

Co do tego, że "niby p2w" to tak prawdę, tera nie jest zwykłym mmo w którym główną role odgrywa eq ^^ Tutaj liczy się przede wszystkim umiejętność twojej gry, bo nawet z gorszym eq np. +12 zabijesz bez problemu gracza +15 (niby p2w)

Gracze bardziej doświadczeni polecą Ci wersję jedynie od GameForge :)

Support powiem szczerze działa wyśmienicie, o dziwo.... Napisałem ticketa to po 3-4h dostałem odpowiedz (Pozytywną)

Wracając do pytania czym grac.... Hmm:

Gunnera - Strasznie mobilny (Uniki, stuny) Spory dmg, zasięg - No i przede wszystkim wypchnął archera :P

Berserker - Pvp na początek moze nim być trudne, jednak pve będzie Ci sprawiać wiele frajdy.

Sorcerer - No tutaj wystarczy słowo OP (O ile dobrze manewrujesz myszką i masz cela xD)

Lancer - Nie grałem, więc raczej na temat tej postaci się nie wypowiem.

Reaper - No jak wbijesz 40 lvl, to sobie mozesz go zrobic :P (Zaletą jest to, że nie ma tak dużo skilli i łatwo się nauczyć nim grać)

Mystic, priest - Typowi supporci, tylko, że w terze to słowo ma naprawdę kluczowe znaczenie :P (Bez nich ani rusz)

Warrior - Strasznie mobilny, sporo uników, nawet przyjemnie się nim gra :)

Polecam Ci zagrać sobię wszystkimi postaciami jakie cię ciekawią - chociaż do np. 9-10 levela (Wyczujesz która Ci najbardziej odpowiada)

Mam nadzieje, ze odpowiedzialem wystarczająco na twoje pytanie i wyprostowałem kolege wyżej :P

Opublikowano

Nie słuchaj się pana wyżej. Graj tylko i wyłącznie na wersji amerykańskiej. Niby opóźnienie jest, ale da się do tego przyzwyczaić. Nie polecam totalnie wersji od GameForge'a, bo coraz mniej ludzi tam gra z powodu nieróbstwa i olewania graczy. Nie ma p2w na eu ? Błagam, dodawanie do IS'a materiałów ulepszających nasz ekwipunek jest zwykłym skokiem na kasę. Łebki z pieniędzmi oczywiście skoczyły i powykupowały alkahesty, robiąc sobie później ekwipunek na który ludzie musieli pracować miesiącami. Po zrobieniu setu, oczywiście wystawili miliony tych matsów i cała ekonomia została zniszczona. GameForge ma kompletnie gdzieś graczy i można zrobić świetne porównanie. Wejdźcie sobie na Fanpage Tery EU i NA. Na tym drugim, są jakieś informacje na temat eventów, updateów oraz innych ciekawych rzeczy. A u naszego GameForge'a nic tylko aktualizacje IS'a oraz Happy Hour, by ludzie kupowali więcej TT. Nawet "lajki" pod każdym ich postem kuleją, ponieważ dochodzi ich do max 30-40 gdzie na amerykańskiej jest ich czasami 50 tysięcy. 2/3 graczy z Europy, uciekło do Ameryki lub przestali kompletnie grać. Kolega na górze troszeczkę się pomylił i raczej doświadczony gracz, odradzi Ci grę na Europie. 

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

@UP:

Uciekli ? Odkąd gram, to na kilianie nie ubyło graczy :) Przeciwnie ! Jest ich nawet więcej :)

Nie mów, że eventów nie ma, bo o ile mi wiadomo ostatnio były 2 :P

Co do autora tematu, rób jak wolisz. Sprawdz na własnej skórze, według mnie nie zauważysz zadnej roznicy w ekonimi - natomiast laga odczujesz. Pozdrawiam !

Opublikowano

@Emil0

Jestem ciekaw od kiedy grasz. Ja grałem od początków F2P na Eu i wiem, że ludzi było 3x więcej. Ostatnio jak byłem na Killianie i na Frayi (miesiąc temu), to w porównaniu do tego co było półtorej roku temu się nie umywa. W Velice kiedyś stały tłumy ludzi. Teraz może z 10-20 osób, a chat globalny świeci pustkami. Jeśli chodzi o eventy: Jeden był na fashion coupony, który jest tylko śmieszną podpuchą by wmówić ludziom, że są jakieś eventy. Wydarzenie to polega na tym, że dostaje się zwyczajnie więcej kuponów na stroje za logowanie się i czas gry. Śmiechu warte są te eventy jak i sam wydawca. Na eu zostali tylko gracze, którym szkoda opuszczać swoje postacie. Sam mam berserkera i slayera z wyposażeniem +14/15, ale nie mam zamiaru kontynuować gry na takim syfie. Dlatego odradzam jakiejkolwiek gry tam, bo to zwyczajna strata czasu i wysiłku.

d3witchdoctor.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...