Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - wydajność komputera.

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś miesiąc temu zakupiłem sobie GTX'a 970 od MSI do procesora i5 3570, w grze mam ustawienia zalecane przez nVidia Experience, a nawet troszkę niższe, bo ustawiłem POST FX na wysoką, zamiast b. wysoką i Ambient Occlusion na średnią z wysokich.. FPS w mieście mam na poziomie 40-55 fps, wiadomo, czasami jest niżej, czasami wyżej. W miejscach typowo graficznych nawet po 38 fps'ów. Dziś oglądałem filmik moreleTV, gdzie Lipton testował prawie taką samą konfigurację, bo on miał i5 4460, a ja i5 3570 (wydajność w GTA jest praktycznie taka sama). W mieście fps'y nie spadały poniżej 75, a między drzewami i trawą, nie spadały poniżej 60.. Dlaczego tak mam? Wyjaśni mi to ktoś? NAGRADZAM PLUSAMI.

Tutaj link do filmiku (minuta 12:12 test GTX'a 970)

https://www.youtube.com/watch?v=U38gDRcedAg

Opublikowano

Akurat właśnie Rockstar wydał ostatnio patch, który polepszył optymalizację. To że procesory mają podobną wydajność to wcale nie oznacza, że jest ona 1 do 1 i to że w danym programie wydajność będzie identyczna. Spadek wydajności może również powodować zakurzenie podzespołów, czasem warto go odkrzuć, wymienić paste itp.

Opublikowano

Kartę graficzną mam od jakiegoś miesiąca, a do tego z 2 miesiące temu rozbierałem cały komputer i czyściłem go.

A jak sprawdzić, czy są dostępne jakieś aktualizacje? Da się tak w ogóle, czy ZAWSZE patch pobiera się automatyczni?

Ja wiem, ale akurat w GTA wydajność tych procesorów jest praktycznie identyczna. Zresztą.. Pisałem to już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...