Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamówienie z internetu Neonet

Diavo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mianowicie 6 sierpnia zamówiłem sobie monitorek przez internet ze strony neonet.pl. Pisało tam oczywiście, że dostawa w 48h do salonu bo wybrałem odbiór w salonie. Dziś jest 11 sierpnia i nie mam żadnej wiadomości ani nic o tej dostawie a w statusie zamówienia pisze: W drodze do salonu. I tak czytałem opinie o neonecie i większość to same negatywy i teraz się zastanawiam ile ja kurde mam jeszcze czekać? Ludzie pisali, że z 48h robiło się kilkanaście dni, nawet 8. No bez przesady ludzie co to za robienie w bambuko. Aha i dodam jeszcze, że wiele opinii było tego typu: nie dość, że towar przysłali po kilkunastu dniach to jeszcze powystawowy. Czy jeżeli mi taki wyślą to mam prawo za to nie płacić? Bo na 100% w sklepie otworzę pudełko i posprawdzam sobie czy monitor nie ma żadnych uszkodzeń itd. jeżeli będzie miał to za uja się nie dam wrobić.

Opublikowano

Hmm. Ja zamawiałem i nie miałem problemów. Zamiast płakać na forum może po prostu napisz/Zadzwon do nich. Co się z ludźmi dzieje Boże...

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Hmm. Ja zamawiałem i nie miałem problemów. Zamiast płakać na forum może po prostu napisz/Zadzwon do nich. Co się z ludźmi dzieje Boże...

Nie płaczę na forum, po prostu jestem zbulwersowany tą sytuacją i tak się zastanawiam czy tak samo będzie ze mną jak z niektórymi niezadowolonymi. I nic nie da mi to, że do nich zadzwonie bo w 80% powiedzą, że jak pisze: w drodze to proszę czekać. Oni sami pewnie nie wiedzą czy już wysłali.

Opublikowano

Warto przed kupnem patrze­ć na opinie, to po pierwsze. Ale co się stało to się nie odstanie - po pierwsze w takiej sytuacji zadzwon do nich i spytaj się kiedy mają zamiar dosłać to tam. Jak doślą już i sprawdzisz to, okaże się np. że coś jest nie tak to powiedz im, ze nie bedziesz za to płacić. Nie dość, że czekałeś tak długo to towar jest uszkodzony. To tak jak na autostradzie ostatnio jakiś mężczyzna uznał, ze nie będzie płacić za nic, skoro czekał w korku tyle czasu. Tak samo Ty mozesz ich potraktować i wyjść po prostu, nie pozwól z siebie robić idiotę.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

no to skoro uważasz że na 80% nic ci nie powiedzą to twój problem. od tego jest support, żeby dzwonić.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

­Zadzwoń do nich i spytaj się dlaczego dostawa trwa tak długo, i jeśli już odbierzesz ten monitor, to nie zapomnij sprawdzić wszystkiego przy jakimś pracowniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...