Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam problem z poruszaniem się przeciwnika ( moba ) 

Tutaj kod:

Funkcja:

Func AImob()
   if $botx>$x then $botx-=32
EndFunc

Główna pętla:

While GuiGetMsg() <> $GUI_EVENT_CLOSE
    AdlibRegister("AImob", 1000)
    If $bothp <= 0 Then
$botx = 999
$boty = 999
   EndIf
GuiCtrlSetPos( $player, $x, $y )
GuiCtrlSetPos( $bot1, $botx, $boty )
if $x=$botx And $y=$boty Then
  GuiCtrlSetPos( $player, $x+9999, $y )
  MsgBox(0,"lost","lost")
  Exit
EndIf
    walk()
Skill_e()
skill_q()
WEnd

Problem polega na tym że dodałem timer "    AdlibRegister("AImob", 1000)" co 1 sekunde uruchamia funkcje "AImob" ale przeciwnik sięnie rusza za to gry użyje skilla który trwa dużej nic 1 sekunde do postać się przesuwa  ;X
Gdy usunąłem "    AdlibRegister("AImob", 1000)" wtedy postać przesuneła się w ciągu odpalenia gry ;/ bez żadnej przerwy wskoczyła na przeciwnika w kilka milisekund ;X proszę o pomoc 

Opublikowano

No ale powiedz mi jak to moze 'cos' robic? No wedlug tego co wstawiles to na samym poczatu powinien wyskoczyc error bo skad ma brac potrzebne zmienne.

Dodatkowo co niby robi ta funkcja aimob? Z tego co widze to tylko zatrzymuje calkowicie twoj program, reszta kodu przeciez nie moze sie wykonac.

Ogolnie to nic sie nie da zrozumiec z tego kodu co wstawiles.

Opublikowano

No ale powiedz mi jak to moze 'cos' robic? No wedlug tego co wstawiles to na samym poczatu powinien wyskoczyc error bo skad ma brac potrzebne zmienne.

Dodatkowo co niby robi ta funkcja aimob? Z tego co widze to tylko zatrzymuje calkowicie twoj program, reszta kodu przeciez nie moze sie wykonac.

Ogolnie to nic sie nie da zrozumiec z tego kodu co wstawiles.

Człowieku pomyśl torchę nie zaszodzi to są fragmenty kodu :)

Problem polega na tym że dodałem timer "    AdlibRegister("AImob", 1000)" co 1 sekunde uruchamia funkcje "AImob" ale przeciwnik sięnie rusza za to gry użyje skilla który trwa dużej nic 1 sekunde do postać się przesuwa  ;X
Gdy usunąłem "    AdlibRegister("AImob", 1000)" wtedy postać przesuneła się w ciągu odpalenia gry ;/ bez żadnej przerwy wskoczyła na przeciwnika w kilka milisekund ;X proszę o pomoc 

Widzisz czytaj do końca tu się kłania czytanie ze zrozumieniem wiedze klasy podstawówki nie zaliczone ;)

Jeśli znasz autoit to przeczytaj funcke AImob() i ile umiesz czytać ze zrozumieniem :D w jaki sposób ona ma zatrzymać program ? Nawet z while 1 działa płynnie wszystko jeśli nie znasz autoit nie pomagaj cześć
Opublikowano

Człowieku pomyśl torchę nie zaszodzi to są fragmenty kodu :)

Problem polega na tym że dodałem timer "    AdlibRegister("AImob", 1000)" co 1 sekunde uruchamia funkcje "AImob" ale przeciwnik sięnie rusza za to gry użyje skilla który trwa dużej nic 1 sekunde do postać się przesuwa  ;X
Gdy usunąłem "    AdlibRegister("AImob", 1000)" wtedy postać przesuneła się w ciągu odpalenia gry ;/ bez żadnej przerwy wskoczyła na przeciwnika w kilka milisekund ;X proszę o pomoc 

Widzisz czytaj do końca tu się kłania czytanie ze zrozumieniem wiedze klasy podstawówki nie zaliczone ;)

Jeśli znasz autoit to przeczytaj funcke AImob() i ile umiesz czytać ze zrozumieniem :D w jaki sposób ona ma zatrzymać program ? Nawet z while 1 działa płynnie wszystko jeśli nie znasz autoit nie pomagaj cześć

Czytac ze zrozumieniem potrafie, moja wiedza na temat autoit tez chyba nie jest mala.

Slyszales moze ze autoit nie jest wielowatkowy? Otwierasz petle w funkcji aimmob() ktora nigdy sie nie konczy, wiec reszta kodu tez sie nie wykona.

Chcesz zeby ci pomoc a dajesz 'fragmenty' kodu.. Wrozbita Maciej to ja raczej nie jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...