Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem na X360 RGH

absolwentppt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam konsole xbox 360 rgh lt3 i chcialem polaczyc sie z internetem zeby pobrac okladki ale nie moge skofigurowac sieci tzn:
Jest xbox 360 > siec > internet
no i własnie nie ma polaczenia miedzy siecia a internetem wiec jak ja mam to zrobic naprawic lub pobrac okladki skoro nie moge sie polaczyc z internetem,
I własnie instalowałem mc ale caly czas mam darmowego chociaz ma 7,3GB pomocy!

Opublikowano

­Bo na LT musisz nagrywac na plytki gry i wtedy masz multi.

A na rgh z dysku/pendrive i nie masz multi ani dlc.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

a łatwo sie nagrywa te gry na plyty?

Musisz kupic nagrywarke.

Wtedy podlaczasz ja do kompa + pobierasz odpowiedni program i jest luz.

­

Opublikowano

­

nagrywarke jakis model specjalny? bo kupilem kompa ostatnio i mam nagrywarke dobra :D

Nagrywarka nie w komputerze XDD

To jest osobne urządzenia tak jak np. nagrywarka przechwytująca obraz z konsoli itp.

Opublikowano

­

Nagrywarka nie w komputerze XDD

To jest osobne urządzenia tak jak np. nagrywarka przechwytująca obraz z konsoli itp.

???

Zwykłą nagrywarką nagrywasz gry, z komputera.

Ale jak masz RGH to zapomnij o Xbox Live

Opublikowano

Aktualizacje okładek da się robić bez problemu, poczytaj poradniki w necie, a nagrywanie gier na płyty można robić w zwykłym napędzie przy nagrywaniu w odpowiedniej prędkości na odpowiedniej płycie(skąd ten pomysł że trzeba kupować nagrywarkę :OOOOOOO), ale po cholere skoro masz RGH, mam x'a z LT 3.0 i rgh i ani razu napędu nie użyłem, bo to dużo roboty, a tak pobiorę gierkę, konwersuje w np ExIso, wrzucam na pendrive, na konsole i gram.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam tak dla wyjaśnienia posiadając RHG LT +3 moge włączyć orginała z płyty i pogać w necie a jednocześnie działaja piraty z HDD juz bez neta ?

Opublikowano

RGH Blokuje Ci dostęp do Live są jakieś sposoby ale od możesz od razu wyłapać bana. Aby usunąć go należy kupić KV które chodzi na innych Polskich forach po 15$, a jak na LT 3.0 to płytki wgrywasz i grasz nawet na tym Live :p

30331_27_09_10_7_54_46.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

RGH to chip na konsoli, żeby grać na multi musisz go wyłączyć.
LT3.0 to przeróbka (flash) biosu napędu. Do nagrywania gier na tak przerobioną konsolę musisz mieć odpowiedni napęd (jakiś tam dokładny model z serii LiteON IHAS ...), ale one na OLX/Allegro są od 70 do nawet 150zł...
RGH używasz jak nie chcesz się p******** z nagrywaniem płyt, odpalasz gry z pendrive :)
LT jak chcesz grać na multi, ale źle nagrana gra = ban :P
A wyżej wymienieni "specjaliści" powinni dostać warny za wprowadzanie w błąd i udzielanie się w temacie którego nie rozumieją - nabijanie postów...
@Edit - widze, ze jedna ciota juz dostala bana, a ja typa jeszcze raportowalem... nc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...