Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Agarian Skies 1 i Captive Minecraft 1

Piotrek991116

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co do tych mapek. Postawiłem serwer hamachi no i wszystko śmiga, mogę sobie wybierać mapy. Mapy wgrywam tak, że do folderu z serwerem wrzucam mapę i w server.properties jest tam coś takiego jak level-name= i tam wpisuję nazwę folderu z mapą. Serwer jest na 1.8.8 Gdy wrzuciłem tam Captive Minecraft to miałem wgraną mapę ale nie poszerzał się ten border, wiecie jaka jest tego przyczyna? Jak  wgrać tą mapę żeby ten border się zwiększą jak zrobię osiągnięcie?

Co do mapy  Agarian Skies pobrałem ją i wrzuciłem tak samo, ale tym razem nie miałem żadnego klocku na serwerze, pusto, sama przestrzeń ;c Nie mam doświadczenia w wgrywaniu takich map więc może pomożecie mi to wgrać? ;c

Z góry dzięki z pomoc i pozdrawiam sserdecznie :)

Opublikowano

@topic

nie wiem jak jest z Captive Minecraft 1 ale ArgSkies wymaga modpacka i jest na 1.6.4. Nie widziales zadnego bloku bo wymagane sa mody.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Ogarnąłem Captive Minecraft, nie miałem włączonych command blocków -,-

Ale co do Agrarian Skies to mogę to na serwer non premium hamachi wgrać razem z modami? Jak mody wgrać? Jakiś poradnik jak to zrobić albo wytłumaczyłby mi ktoś jak to zrobić po kroku?

Opublikowano

Ludzie wie ktoś może dlaczego jak otwieram Optifine za pomocą javy to otwiera sie na sekunde jakieś okienko czarne po czym znika i nic sie nie dzieje ? :C

Opublikowano

Ogarnąłem Captive Minecraft, nie miałem włączonych command blocków -,-

Ale co do Agrarian Skies to mogę to na serwer non premium hamachi wgrać razem z modami? Jak mody wgrać? Jakiś poradnik jak to zrobić albo wytłumaczyłby mi ktoś jak to zrobić po kroku?

Co do serwera wystarczy, że pobierzesz gotową paczkę ze strony ftb launcher. Podobnie jest z modami - są one gotową paczką, którą wystarczy jedynie pobrać więc nie musisz nic wgrywać manualnie.

http://www.feed-the-beast.com/modpack<- tutaj masz pliki serwerowe pod każdą z paczek. Jedyne co będziesz musiał zrobić to podać ip z hamachi w pliku konfiguracyjnym serwera i zmienić na online mode=false.

Jeżeli nie masz dostępu do launchera to wgraj forge zgodnego z wersją na serwerze, a potem zawartość folderu mods z paczki wrzuć do mods w .minecraft. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...