Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Trove

Unic3T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jr1FmlE.png?1

Gra ta została oficjalnie wydana 9 lipca 2015 roku na PC, wcześniej była w fazie alfa oraz beta testów.

Jest to gra MMO RPG multiplayer, która bardzo przypomina popularnego Minecrafta przez to, że jest w tzw. grafice Voxelowej.

Producentem tej gry jest firma TrionWorlds.

rjXmJ1j.jpg?1

Wstęp:

W tej produkcji wcielamy się w 1 z 11 klas, to od nas zależy czy wybierzemy klasę magiczną, czy fizyczną.

Na samym początku rozgrywki gra wydaje się dosyć nudna i monotonna, jednak kiedy wykonamy nasze pierwsze zadania staje się coraz ciekawsza. Wbijając lvl'e mamy możliwość przejścia do coraz to mrocznych, przepełnionych magią światów, na których to znajduje się wiele niezwykłych dungeonów. Gra opiera się, tak jak wspomniałem w poprzednim zdaniu na odkrywaniu światów i robieniu dungeonów oraz powiększaniu swojego Mastery Rank. Dzięki wykonywaniu zadań dostajemy podstawową walutę gry - Cubitsy, która daje nam możliwość kupowania pojazdów, klas oraz wspomagaczy w sklepie. Poprzez robienie dungeonów dostajemy ekwipunek, który wypada ze skrzyń po zabiciu bossa, unikalność ekwipunku zależy od tego na jakim świecie jesteśmy np. na świecie 1-3 lvl znajduje się ekwipunek z rzadką unikalnością, a na świecie 10 lvl ekwipunek z unikalnością legendarną. Dzięki ekwipunkowi, który zdobyliśmy w dungeonach możemy uzyskać Flux poprzez wrzucenie ekwipunku do Loot Colectora.W grze występuje również obszerny system mountów, skrzydeł, petów, craftingu, gardeningu oraz wędkarstwa.

Fabuła:

Fabuła gry to walka dobra ze złem- gracze muszą stawić czoła bossom i potworom w dungeonach i biomach. 

Zdjęcia z gry:

euuyZNx.jpg?1

uH4HIF0.png?1

K9ythP0.jpg?1

Wyjaśnienie Pojęć:

Dungeon- Lochy, możemy w nich spotkać bossy,

Mastery Rank- Jest to nasz ogólny lvl postaci,

Cubits- Podstawowa waluta gry,

Flux- Surowiec, dzięki któremu tworzymy np. skrzydła, jest również walutą gry

Gardening- To nic innego jak ogrodnictwo.

Wymagania minimalne:

Procesor: Intel Core i5 2.0 GHz/AMD PHENOM II X4 2.6 GHz, 

Pamięć ram: 1 GB,

Karta graficzna: Intel HD Graphics 3000 lub lepsza

Dysk twardy: 1 GB

System operacyjny: Windows Vista (SP2)

Czy warto grać ?

Oczywiście, że tak w tej grze nigdy nie będziesz się nudził, fabuła jest bardzo ciekawa, grafika też, szczególnie krajobrazy. Są też mody, które urozmaicają wygląd gry.

Plusy i minusy:

+ Ciekawa fabuła,

+ Dużo biomów, duengonów,

+ Obszerny system petów, mountów, craftingu, wędkarstwa, gardeningu,

+ Da się grać bez wydawania realnych pieniędzy,

+ Piękne krajobrazy,

+ Wciągająca rozgrywka,

- Jest trochę bugów,

-  Jest dużo tzw. "dzieci" m.in. rosjanie, którzy liczą, że wszystko samo się zrobi.

-Monotonność

Moja ocena, zakończenie:

Gra bardzo mi się spodobała, jest wciągająca i co najlepsze grając w nią nigdy się nie nudzę, każdy kto grał w popularnego Minecrafta lub jest fanem MMO RPG koniecznie powinien zagrać w tą grę, niektórzy mówią, że jest masa bugów, jednak ja ich za dużo nie widzę. Moja ocena to mocne 8/10.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Wyjaśnienie Pojęć:

Dungeon- Lochy, możemy w nich spotkać bossy,

Mastery Rank- Jest to nasz ogólny lvl postaci,

Cubits- Podstawowa waluta gry,

Flux- Surowiec, dzięki któremu tworzymy np. skrzydła, jest również walutą gry

Gardening- To nic innego jak ogrodnictwo.

Recenzja jest w porządku. Natomiast wyjaśnienie tych pojęć, moim zdaniem jest zbędne.

IRcBXuaz10l20.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem i jakoś mi nie podeszło, teraz ciężko o grę w którą można pograć kilka lat. W takiej tibi spędziłem ponad 5 lat i w silkroadzie lekko ponad 2. Tak jak wymienili inni monotonna trochę ta gierka i jakoś mi nie podchodzi taka grafika w grze :/ chyba nie te czasy na taką grafe :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Grałem i jakoś mi nie podeszło, teraz ciężko o grę w którą można pograć kilka lat. W takiej tibi spędziłem ponad 5 lat i w silkroadzie lekko ponad 2. Tak jak wymienili inni monotonna trochę ta gierka i jakoś mi nie podchodzi taka grafika w grze :/ chyba nie te czasy na taką grafe :D

Zależy co kto lubi prawda?  :)

Porady do: CSGO, Terraria, BF4, WOT, WOT Blitz, Trove, LoL oraz Fifa!

jClHFR0.gif

Opublikowano

Gra przypomina właśnie minecraft'a ;). Normalna recenzja, może spróbuje zagrać i zobaczyć ;)

wobRsKW.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...