Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

TheVirQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze,grałem już wcześniej w HOTSa na becie ze starą kartą graficzną (gt520) i działało tak że w Teamfightach mi lagowało,mówie spoko wróce do gry jak ogarne troche lepszą karte graficzną. Mineło troche czasu,kupiłem hd 6850 za 180zł od kolegi, wiedźmin 3 na low/średnich po 30fps stabilnie, reszta gier spoko działa a tu HOTS  na najniższych spadki do 15fps... Tragedia,porównując te 2 karty jest wielka różnica a w HOTS praktycznie nie zauważalna.

~~

- Mam odpaloną 32bitowa wersje

- Ustawienia na najnizsze,wraz z dźwiekiem

~~

Proc : Fx 6100

Karta : HD 6850

HDD : 1TB 

Ram : 8gb

Może znacie jakieś inne sposoby żeby ogarnąć te FPS? Dzięki...

Opublikowano

­Gra jest słabo zoptymalizowana...

Mi też nieraz ścina, a mam dobry komputer.

Weź ustaw wszystko na najniższe, lecz też jest tak gorące, że przez temperaturę to może być.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

HOTS niestety jako gra dosyć nowa w kwestii optymalizacji strasznie, ale to strasznie ssie. 

Generalnie aby obniżyć te spadki FPS trzeba mieć zdecydowanie typowego gaming kompa. Możesz próbować jakiś boosterów do gier, wyłączyć wszystko w tle (przeglądarka, komunikatory), ale raczej to nic nie zadziała. Po prostu taki urok tej gierki. ;) 

Opublikowano

Spróbuj ustawić priorytet na wysoki, powyłączać zbędne programy, które mogą powodować ściny, różnego rodzaju boostery, wyczyścić komputer z syfu.

Może jakoś pomoże, ale jak wspomniano wyżej to HoTS jest słabo zoptymalizowany :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...