Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy crasher serwerów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od kilku dni crashują mi serwer, oto błąd: http://pastebin.com/AVwretLY

Ten sam problem mają: mc**e.pl, easy**.pl, a*ivi.pl i inni pewnie też...

Ktoś wie jak to naprawić?

wklej poprawny blad, a nie ten sam co kogos innego z innego tematu...

Nawet male roznice cos mogą dodać.

A tak to najlepszym rozwiazaniem jest aktualizacja do 1.8, tam nie ma takich problemow.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Dobra i czemu tutaj piszesz...? Jesli jest to blad silnika to liczysz, ze ktos zmarnuje swoj czasz za darmo napisze i tu udostepni..?

Hmm dobrym rozwiazaniem byloby sobie to naprawic i serwer latwo wybilby sie w 1.7 jesli inne by ciagle padaly to gracze przeszliby na stabilniejsze serwery, ktore moznaby wyliczac palcami

Opublikowano

Wgraj silnik 1.8.7 + plugin Carbon i masz 1.8.7 (pelne) z obsluga 1.7 i poprawionymi bugami.

Nie. B)

Polecam używać autorskiego proxy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@Trobol

Fajnie wiedziec. Nie ma problemu dlatego, ze nie ma udostepnionego "autorskiego proxy". Gdyby pojawilo sie zapewniam Ciebie, ze luk dobre dziesiatki by sie uzbieralo.

Bez sprawdzania kodu nie da sie wykorzystac luk, bo niby jak...? Chyba, ze ktos ma szczescie.

Opublikowano

Również polecam używać autorskiego proxy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Potwierdzam, że nie ma takich problemów :)

Wy jedyne problemy jakie macie to ta wasza maszyna na strzała :DD

Polecam używanie 1.8.7 lub napisz na forum bukkit

Opublikowano

O to już wiemy który robak atakował nasze serwery. Już nie mamy takich problemów, stoimy stabilnie w przeciwieństwie do niektórych. ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Akurat to nie byłem ja ;>

Przy 3 online ciężko mieć niestabilny serwer, nieprawdaż?

Opublikowano

protip 

1. zablokuj komendy bungeecorda 

2. wmawiaj kazdemu ze masz autorskie proxy 

@antygowno

a moze po prostu maszyna nie wyrabia ?

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dżizas, ten błąd jest już dawno naprawiony w najnowszych buildach 1.7.10, nie mówiąc już o 1.8.7...

Zrób sobie update do najnowszego silnika + polecam wersję 1.8.7 i ewentualnie ProtocolSupport jeśli naprawdę Ci zależy na obsłudze wersji 1.7, 1.6 itd.

Ponad rok minął od update'u 1.8 a Wy ciągle siedzicie na starej, zbugowanej, niewspieranej wersji i płaczecie, że Wam serwery crashują. xDDD

A ja od siebie również polecam autorskie proxy ( ͡° ͜ʖ ͡°) - zero problemów z crashami, wcześniej na każdym BungeeCordzie dostawaliśmy po dupie. :v

o1JQlqd.png

:* <3

5465845486.png

Opublikowano

Dżizas, ten błąd jest już dawno naprawiony w najnowszych buildach 1.7.10, nie mówiąc już o 1.8.7...

Zrób sobie update do najnowszego silnika + polecam wersję 1.8.7 i ewentualnie ProtocolSupport jeśli naprawdę Ci zależy na obsłudze wersji 1.7, 1.6 itd.

Ponad rok minął od update'u 1.8 a Wy ciągle siedzicie na starej, zbugowanej, niewspieranej wersji i płaczecie, że Wam serwery crashują. xDDD

A ja od siebie również polecam autorskie proxy ( ͡° ͜ʖ ͡°) - zero problemów z crashami, wcześniej na każdym BungeeCordzie dostawaliśmy po dupie. :v

o1JQlqd.png

powiedz jeszccze ze napisales go razem ze swoimi profesjonalnymi programistami z dubaju...

kolejny gimb ktory mysli ze jak doda napis w pluginie to kazdy uwierzy ze ma autorskie proxy...

@top

uzywaj tylko najnowszych wersji spigota i bungee lilipad i reszty 

17077363944004662812.png

Opublikowano

powiedz jeszccze ze napisales go razem ze swoimi profesjonalnymi programistami z dubaju...

kolejny gimb ktory mysli ze jak doda napis w pluginie to kazdy uwierzy ze ma autorskie proxy...

@top

uzywaj tylko najnowszych wersji spigota i bungee lilipad i reszty 

I tak jest większe prawdopodobieństwo na to, że rzeczywiście ma to "własne proxy" niż, że Twoje IQ jest wyższe od 70.

@topic

Nie ma żadnych crasherów, polecam używanie PaperSpigot oraz funkcji na limitowanie pakietów / gracza.

Opublikowano

I tak jest większe prawdopodobieństwo na to, że rzeczywiście ma to "własne proxy" niż, że Twoje IQ jest wyższe od 70.

@topic

Nie ma żadnych crasherów, polecam używanie PaperSpigot oraz funkcji na limitowanie pakietów / gracza.

Ja również polecam autorskie proxy, jest niezawodne!  :makka:

o1JQlqd.png

A moglibyscie podesłac te wasze proxy lub wytłumaczyć działanie PapaerSpigota albo LogixProxy ?

Opublikowano

o1JQlqd.png

Ja również polecam autorskie proxy, jest niezawodne!  :makka:

o1JQlqd.png

Tez opiera się na ulepszonym netty -> nekkit++, napisanym w połączeniu ce plus plasa i javy?

Czy używacie tej zaawansowanej opcji przetwarzania połączeń za pomocą arkuszy CSS? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Zwiększyło to u mnie wydajność pań obsługujących czat w lobby o 50%.

Co do tematu, paperspigot to zwykly fork spigota, ale bardziej nastawiony pod gre, i nie koniecznie jest on zgodne z oficjalną wersją gry, posiada kilka usprawnień, kilka dodatkowych opcji, kilka zmian, i co wielu sie podoba: poprawek nawet dla 1.7 łatających wiele exploitów które na tym gównianym 1.7 są.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Sumując,

Podrzucę parę linków, byście nie musieli długo szukać.

1.Plugin Carbon,

#zapewnia wsparcie dla najnowszych snapshotów, mi jakoś nie działa, ale podobno działa, gwiazdki nie kłamią.

https://www.spigotmc.org/resources/carbon.1258/

2.Plugin ProtocolSupport,

#zapewnia wsparcie starszych wersji minecrafta od 1.5.2 w górę, aktualnie działa na silniku z wersji 1.8.8

https://www.spigotmc.org/resources/protocolsupport.7201/

3.Naprawiony silnik PaperSpigot,

#eliminuje bagi i naprawia to co było popsute, o ile coś było.

https://ci.destroystokyo.com/job/PaperSpigot-BuildTools/

a te własne proxy to chyba jakiś żart, na dodatek denny i mało zabawny.

pewnie zablokowali komendy BC i wmawiają każdemu że mają autorskie proxy.

żeby mieć autorskie proxy, musisz albo mieć kumpla programistę z znanego serwera, albo kupić jakieś proxy gdzieś na internetowym bazarku.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

­Już to kiedyś dawałem gdzieś.

zxwpcq.jpg

@antyblezur

Najlepszym rozwiązaniem jest wgranie najnowszego buildu spigota  (1.8.7 albo 1.8.8, nie pamiętam), działa on perfekcyjnie, i żadne exploity na nim nie działają. Polecam!

Nie mów, że żadne bo akurat wysyłanie masy PacketOutEntityHeadRotation działa zabójczo :D

Opublikowano

Tez opiera się na ulepszonym netty -> nekkit++, napisanym w połączeniu ce plus plasa i javy?

Czy używacie tej zaawansowanej opcji przetwarzania połączeń za pomocą arkuszy CSS? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Zwiększyło to u mnie wydajność pań obsługujących czat w lobby o 50%.

Co do tematu, paperspigot to zwykly fork spigota, ale bardziej nastawiony pod gre, i nie koniecznie jest on zgodne z oficjalną wersją gry, posiada kilka usprawnień, kilka dodatkowych opcji, kilka zmian, i co wielu sie podoba: poprawek nawet dla 1.7 łatających wiele exploitów które na tym gównianym 1.7 są.

dodatkowo kazde polaczenie z serwerem jest potwierdzane przez profesjonalnych murzynow z callcenter w londynie

dzieki temu serwer nie dopusci do zadnego ataku botow 

@top

http://www.lilypadmc.org/ciekawa alternatywa dla bungee 

17077363944004662812.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...