Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasy, bronie, eq.

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie gram warriorem. Mam na niego najlepszy set, ten z beetle husków, ktory daje mi mniej defense. Do tego yoyo the eye of cthulu ulepszone na godly. Jak się rozkręce to z tego joja z 215 dmg bije. Do tego 71 defense bez ironskina. 

Chciałbym też pograć innymi klasami, ale wydają mi się słabsze, albo po prostu o nich nie wiem. Taki mag np., mam spectre armor, ale co z tego, spectre staff czy co ja tam mam z tym setem bije po 104 dmg.. Fakt faktem nie mam akcesoriów pod maga (podajcie mi akcesoria, bronie, sety pod rangera, summonera i maga to dam wam trochę lajków, obiecuję, ale nie podawajcie tych moonlordowych) ale i tak wątpie, zeby obrażenia byly wyzsze niz z mojego joja. Kiedys jak gralem rangerem, mialem sobie magnuma, jest to bodajże jedna z lepszych bronii na rangera, lepsze są chyba tylko z tych eventow, tj. pumpkin moon i frost moon (nie licząc moonlordowych) ale z setem rangera, nawet gdy bylem w miejscu, czyli wlaczylem pasywke to tez bilo tak po 115 dmg i do tego trzeba bylo klikac jak szalony, bo to taka broń. Nie rozumiem tego. Warrior jest najlepszy, czy po prostu jestem nieświadomy swojej ignorancji? Jak jest z summonerem? Mam tiki armor, jest chyba najlepszy, tak? (nie licząc moon lorda). Ponowie prośbe, podajcie mi najlepsze akcesoria pod rangera, summonera i maga, do tego najlepsz bronie i sety. Odwdzięcze się lajkami, obiecuję.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShanya3
Tutaj znajdziesz dobre eq dla maga:
http://www.mpcforum.pl/topic/1451614-wyposażenie-dla-maga-przed-dropem-z-celestial-event/#entry12304075
W innych klasach oprócz woja nie chodzi tylko o DMG. Mag na też umiejętności leczące lub np.: Frost Hydra bije DMG z niego. 
Dobre itemy dla rangera:
Candy Corn Rifle/Chain Gun
Electrosphere Launcher
Tsunami
Piranha Gun
Akcesoria:
Ranger Emblem
Magic Quiver
Sniper Scope
Zbroja:
Shroomite armor
Summoner nie jest aż taki dobry, bo kiedy jego miniony zawiodą sam niewiele zrobi. Osobiście nie polecam tej klasy (wolę maga):
Itemy dla summonera:
Raven Staff
Staff of the Frost Hydra
Xeno Staff
Tempest Staff
Akcesoria:
Summoner Emblem
Papyrus Scarab
Pygmy Necklace
Zbroja:
Spooky armor

Uwaga summonerem nie da się grać na PVP.

PS

Jeżeli bedziesz przerywał innymi klasami to:

729091439209503975685.jpeg

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Ja ci polecam maga bo w Spectre Armor niesamowicie szybko się leczysz. Zdobądź sobie jakąś broń z tematu co MrSnake podał i idź sobie na Celestial Event. Moon Lord też wtedy nie będzie wyzwaniem ale unikaj jego ataków by nie dostać debuffa przez którego nie możesz w żaden sposób się leczyć. Zdobądź sobie jeszcze Cosmic Car Key z inwazji marsjanköw

Opublikowano

Jeżeli chodzi o maga :

Wszystko zależy od tego jaką bronią atakujesz. Broń na głownie 1 cel (np Boss) bądź broń na większą ilość mobów (np Pumpkin Moon lub Frost Legion)

Jeżeli na 1 cel to polecam ci Set Spectre z Hood + tego typu bronie (np Magic Dagger [przy dobrym szczęściu udało mi się tą bronią zabić planterę w zbroi chloro.)

Jeżeli na większą liczbę mobów to Set Spectre z Maską + tego typu bronie (np Meteor Staff,  Razorblade Typhoon Magicial Harp lub bardzo dobry Inferno Fork który potrafi zadać mobą nieziemski damage)

Jeżeli chodzi o Summonera :

Grałem do końca (do moon lorda) i stwierdzam że jest to dobra postać jeżeli gramy w 2 (mówie tu o bossach)

Do dropienia Kluczy bądź jakiegoś dobrego dropa jest świetna bo Miniony robią za nas całą robotę. Miniony dzielą się na dwa rodzaje. Tę stojące nie ruszające się (typu frost hydra) i te co chodzą strzelają atakują itp.

Set według mnie Tiki a broń Frost Hydra i Deadly Sphere Staff (później Stardust Dragon i Stardust Cell Staff)

Trochę się rozpisałem a nie wymieniłem Accesory dlatego pisz jeżeli tego też potrzebujesz

(Reszty klas nie podałem ponieważ jeszcze nimi nie grałem na wersji 1.3)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...