Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wkurzający problem z celownikiem i sensivity

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągle mam problem z celownikiem i sensivity. Praktycznie co 2-3 dzien zmieniam celownik i sensivity zwiększam lub zmniejszam o około 0.2.

Da się jakoś temu zaradzić bo to już mnie w*****a. Mam 902 godziny a kurde czasem budzę się odpalam cs i jakbym wogóle nie miał aima takie warzywo. I tak przez 2-3  dni potem 1 dzien skilla i znow...

Opublikowano

Ustaw jedną sensitivity i ją katuj lol. Chyba że grasz na surfach to wtedy możesz zmieniać ale tak nie ma potrzeby. Ja z rok już gram na 1.7. Poza tym każdy ma te dni warzywienia i zmiana czułości nic Ci nie da, tylko bardziej będizesz sie wkurwiał. 

he?

Opublikowano

Ustaw na jednym takim sensitivity jakie Ci odpowiada i je trenuj. Celownik to samo.

I nie graj za dużo meczy dziennie. Parę wystarczy. Bardziej skup się na aim mapach i deathmatchach, a pod wieczorek z kumplami parę matchmakingów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ustaw na jednym takim sensitivity jakie Ci odpowiada i je trenuj. Celownik to samo.

I nie graj za dużo meczy dziennie. Parę wystarczy. Bardziej skup się na aim mapach i deathmatchach, a pod wieczorek z kumplami parę matchmakingów.

Radtor tyle że jednego dnia takie lepsze a drugiego takie

Opublikowano

Radtor tyle że jednego dnia takie lepsze a drugiego takie

Widocznie po prostu gorzej Ci idzie następnego dnia i motywujesz się tym, że jak zmienisz sensitivity to będzie lepiej i faktycznie jest lepiej, bo sam siebie przekonałeś, że tak jest.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Kiedyś gdzieś na reddicie jeden z proplejerów wrzucił poradnik właśnie dotyczący zmiany rozdziałki, celownika i sensitivity. Był dosyć krótki i było to coś w stylu:

1. Nie zmieniaj rozdzielczości jeśli ci nie wyjdzie na niej kilka meczy

2. Nie zmieniaj sensitivity

3. Nie zmieniaj celownika

Po prostu trenuj i skup się.

koniec :D

Zmieniając te ustawienia cały czas jakby się "resetujesz" i gra ci się lepiej, ale na następny dzień znowu będziesz miał drewno. Nie zmieniaj tych ustawień, tylko po prostu się skup na graniu.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Widocznie po prostu gorzej Ci idzie następnego dnia i motywujesz się tym, że jak zmienisz sensitivity to będzie lepiej i faktycznie jest lepiej, bo sam siebie przekonałeś, że tak jest.

No nie wiem, nie przekonuję się tylko poprostu ręka jakoś mi lepiej chodzi. Dzięki wszystkim za pomoc. Teraz będę katował sensivity. Co do celownika to muszę chyba jeszcze pomyśleć ale może zostawię sobie ten co mam czyli scream ale czerwony

Opublikowano

Nie zmieniaj konfiguracji za każdym razem jak Ci nie pójdzie. Wydaje mi się, że jak Ci nie idzie to chcesz się zresetować jakimiś zmianami celownika itp. i to w jakiś sposób działa. Po prostu ćwicz na jednych ustawieniach, lepiej będzie Ci się przyzwyczaić.

Opublikowano

Po prostu musisz codziennie katować po 30-60 minut DM'a.

Im więcej tym lepiej, a po czasie zobaczysz różnicę ;)

Katuje tyle że training center i training aim cs go a jakoś efektów nie widzę nawet na 2 dzień a siedzę po godzinę

Opublikowano

Katuje tyle że training center i training aim cs go a jakoś efektów nie widzę nawet na 2 dzień a siedzę po godzinę

Nie licz że po kilku dniach zobaczysz jakieś wielkie efekty w grze ćwiczyć możesz codziennie a efekty wyjdą po dłuższym czasie 

graphic.png

Opublikowano

Nie licz że po kilku dniach zobaczysz jakieś wielkie efekty w grze ćwiczyć możesz codziennie a efekty wyjdą po dłuższym czasie 

No nie wiem. Czasem na wieczór męczę te mapy a na drugi dzień miodzio banie wchodzą

Opublikowano

No nie wiem. Czasem na wieczór męczę te mapy a na drugi dzień miodzio banie wchodzą

Bywa, nie zawsze wchodzi wszystko pięknie. Trenuj pamięć mięśniową codziennie, graj dm'y, nie kombinuj z ustawieniami i będzie coraz lepiej ;)

Opublikowano

W tej grze akurat trzymanie się stałych ustawień to podstawa jeśli chcesz widzieć poprawę w swojej grze. Tak jak reszta napisała wyżej, nie kombinuj z ustawieniami bo zazwyczaj 1 mecz Ci na nowych ustawieniach wyjdzie, a resztę jak gówno będziesz grał. Do tego nie można codziennie grać dobrze, bo każdy ma jakieś gorsze dni i mu nie idzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...