Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekazywanie dźwięku z windowsa zamiast z mikrofonu.

sohajtaohajta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Tak jak w temacie. Mam problem, a mianowicie mój głos nie jest przekazywany na teamspeaku do ludzi, tylko dźwięk systemu, czyli w windowsie jak gra muzyka czy coś, to oni słyszą, to samo jest jak ktoś coś powie, to wtedy słyszy siebie, a mnie nie. Jeszcze chciałem dodać, że mój mikrofon jest wsuwany w słuchawki, czyli normalnie mogę go wsuwać i wysuwać, i gdy to robię to zwiększa się czułość mikrofonu, przedstawiam to na zdjęciach poniżej.

Przed szybkim wsunięciem mikrofonu : http://scr.hu/1psq/d0wld
Po wsunięciu mikrofonu do słuchawki (screen został zrobiony jak wsuwałem mikrofon) :  http://scr.hu/1psq/kfbd7

W dodatku jak wsuwam mikrofon to słychać taki dziwny głos tego wsuwania i w oddali jakieś nasilające się piski.

Sprawdzałem słuchawki na drugim komputerze i jest to samo.

Warto dodać też, że słuchawki normalnie działaja, dźwięk jest. Dziwne jest to, że normalnie siedziałem sobie na fotelu ze słuchawkami na głowie, a tu nagle patrze na teamspeaku sama zapala się kropka, że niby coś mówię, nawet kilka sekund była i gasła, chcialem cos powiedziec to zapalala sie i gasła po jakims czasie.

Co robić?

http://www.agito.pl/sluchawki-a4-tech-gaming-bloody-g501-pl-969253-a4tslu44122/pd/DMCJ9MBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PLA_All_Products    te słuchawki posiadam.

Opublikowano

Pokaż rozwinięcie tych 2 opcji.

Jeszcze napisz jaki masz system, będzie pewnie ciężko, bo nie pamiętam zbytnio jak to na Windows wygląda. :v Jednak są 2 urządzenia podstawowe (wejścia i wyjścia) oraz 1 wirtualne, które pewnie masz jako domyślne.

ZuUDLyY.png

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie rób spamu, gdybym miał komputer to z miłą chęcią bym Ci pomógł - ale tak nie mam jak. Skoro nikt nie odpowiada to znaczy że nie wiadomo jak tą usterkę naprawić. Opisz mi obszerniej swój problem i nardziej logicznie składniowo a postaram się pomóc.

Opublikowano

Powiem tak, jednym zdaniem. Generalnie słuchawki działają (dźwięk), ale mikrofon już nie, czasem na ts'ie jak siedzę, to złapie mój głos i przekazuje przez jakieś 15 sekund i potem już przestaje na kilka godzin, zależy, ale jak słychać to dobrze. Nie wiem, co robić, czy oddawać na gwarancję. Sprawdzałem na drugim komputerze i jest ten sam problem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzałem słuchawki na drugim komputerze i jest to samo.

Z tego wynika, że to nie wina komputera a mikrofonu. Dla testu idz do znajomego niech użyczy Tobie na chwile swój mikrofon i zobacz wtedy ;) Daj odp. jeżeli nadal jest problem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...