Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Winstreak i mała ilość LP

Xaariel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

^ Jak grałam z Platyną będąc w Diamencie to dostawałam więcej lp niż gdy grałam sama. :v

Spróbuj zaprosić kolegę do gry, może to cośzmieni. :v

Opublikowano

Ja też jak boostowałem komuś konto dostałem w pierwszym meczu 23LP, potem 4 razy pod rząd +16(5 wygranych pod rząd w sumie), dopiero po awansie do następnej ligii dostawałem więcej(z golda 1 do plat 5). Najwyraźniej chodzi o to, że słabszych przeciwników Ci przydzielało.

Ogólna ilość granych rankedów też chyba ma wpływ.

Ciekawe od kiedy? Bo nie jest to prawdą.

Opublikowano

Zależy to od wielu czynników, ale w skrócie to "dużo" punktów dostajesz jak masz MMR większe niż przeciętna osoba w danej dywizji. W momencie kiedy "nadgoniłeś" swoją dywizję i jest ona na równi z MMR to dostajesz "normalnie". W kolejnych meczach będziesz dostawał więcej za pokonanie lepszych przeciwników, i mniej za pokonanie słabszych.

Opublikowano

Czemu po 6 wygranych rankedow pod rzad, dostaje mniej punktow niz przedtem?

Dodam ze gram duo, moze to robi jakas roznice.

Czytam komentarze i się śmieje :)

Co do tematu, osoba z duo ma niższe mmr od Ciebie przez co dostajesz mniej punktów za wygraną gdyż grasz na lekko słabszym poziomie. Przykład ---> grając sam za grę potrafiłem dostać do 26 LP, mój kolega z duo miał taką samą dywizję i prawie tyle samo rozegranych meczy lecz jego mmr było znacznie niższe i grając z nim zamiast grać na ~2000 mr, grałem z osóbkami z ~1700 mr :)

True love survives all

Opublikowano

213123123_wqeaxqq.png

DLACZEGO UŻYWAMY SYSTEMU LIGOWEGO?
Postanowiliśmy przejść na system ligowy z kilku powodów. Na początek, jeden ranking dla wszystkich graczy nie stanowi zbyt dużej zachęty do pięcia się w górę. Jeśli jesteś na 290 000. miejscu i do pokonania masz jeszcze 289 999 przeciwników, odnosisz wrażenie, że będziesz walczyć bez końca, z miernym rezultatem. Na nowych poziomach i w dywizjach można również osiągać kamienie milowe i cele odpowiednie dla danych umiejętności. Chcemy też uciec od pojedynczej liczby wskazującej na poziom danego gracza (dawniej Elo) i pójść w stronę czegoś bardziej wiarygodnego: rywalizacji w małym rankingu z niewielką liczbą przeciwników.

JAK DZIAŁA SYSTEM LIGOWY?
Aby dołączyć do ligi, gracz musi rozegrać 10 meczów o przyznanie odpowiedniego miejsca w lidze. Następnie gracz zostanie przypisany do ligi razem z maksymalnie 250 innymi osobami z tego samego kręgu – Brązowego, Srebrnego, Złotego lub Platynowego. Do kręgów: Diamentowego, Mistrzowskiego i Pretendenta można dostać się jedynie, walcząc na Summoner's Rift!
W każdej dywizji oznaczonej 1-5, znajdzie się około 50 graczy, z którymi trzeba się zmierzyć. Gdy gracz zdobędzie 100 punktów ligowych, rozpocznie się seria awansowa. Aby awansować do kolejnej dywizji (1-5), gracz musi wygrać 2 z 3 gier w serii awansowej. Awansowanie do kolejnych kręgów wygląda niemal tak samo, z tą różnicą że trzeba wygrać 3 z 5 gier.

CO WPŁYWA NA LICZBĘ PUNKTÓW LIGOWYCH, KTÓRE OTRZYMUJĘ PO WYGRANYM MECZU?
Tylko jeden czynnik wpływa na liczbę PL, które dostajesz – poziom trudności meczu, wyliczany na podstawie różnic MMR pomiędzy obiema drużynami. Jeśli grasz w duecie, liczba zabójstw/śmierci i inne statystyki nie wpływają na przyrost PL.

DLACZEGO WSZYSCY DOSTAJĄ RÓŻNĄ LICZBĘ PUNKTÓW LIGOWYCH?
Jeśli twój MMR jest znacznie niższy od tego, który system uznał za odpowiedni dla danej dywizji, twoje zyski PL spadają i zaczynasz tracić punkty. Jeśli jednak twój MMR jest znacznie wyższy w porównaniu ze średnią wartością dla twojego kręgu lub dywizji, otrzymasz więcej PL i mniej stracisz. Możesz pominąć serię awansową lub awansować kilka kręgów, jeśli twój MMR jest znacznie wyższy niż średnia wartość dla danej ligi.

CO SIĘ STANIE Z MOIMI PL, JEŚLI PRZEGRAM SERIĘ AWANSOWĄ?
Liczba PL odjęta od 100 jest równa liczbie utraconych PL w grach awansowych. Na przykład, jeśli wygrasz jedną z trzech gier, uzyskasz 1 PL i stracisz 2 PL. Różnica zostanie odjęta od 100 PL.

Źródło: https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/204010760-FAQ-gry-rankingowej#h2q4

Gucioland_wqxeeqs.png

Opublikowano

czyli mówiąc w skrócie mozesz wygrac 20 rankedów z rzedu a i tak mozesz malo dostawac i awansowac o 1 dywizje bo ci daje slabych enemy z low mmr xD super system. jak gralem na koncie w silverze 13 winow z rzedu to i tak nadal +20 i brak awansu o 2 dywizje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...