Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płomienne bronie - Jak to zrobić?

Phenon4100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jak zrobić taką otoczkę koło broni jak na filmiku chciałbym sobie takie coś do famasa dodać.Filmik jest z klanu premonition gameplay ostatnio dodany.Taka podmiana jest chyba legalna skoro to pokazali? Jak ktoś wie jak to zrobić to niech pisze dzięki dam +++++.

Wideo,na którym jest pokazane o co mi chodzi.

https://www.wa-sta.net/media/video/2246

czas 0:34 do 0:42

Opublikowano

Wygląda mi to na zwykły efekt nadany przy montażu materiału, gdyż wszelkie modyfikacje tekstur wiążą się z permanentną blokadą konta. Poza tym, znaczna większość plików graficznych jest zabezpieczona poprzez sprawdzanie sum kontrolnych tzw. CRC Checksum. W związku z tym, aby uruchomić grę po ich edycji, należy te zabezpieczenia obejść (system anticheat oraz plik dsetup.dll), co już samo w sobie jest oczywiście naruszeniem regulaminu. ;)

Opublikowano

Modyfikacja tekstur jest jak najbardziej możliwa i swego czasu się w nią nawet bawiłem (głównie na serwerze prywatnym, ale na międzynarodowym także mi się zdarzyło). Jednakowoż tak jak wspomniałem powyżej, można łatwo wyłapać permanentną blokadę na konto.

Tutaj masz kilka przykładów moich prac.

Famas Russia

239021411202439195558.jpg

Poland Flag

303881411202439195558.jpg

AW50F Red

974481411408737195558.png

293191411241809195558.png

761301411241809195558.jpg

870311411295036195558.png

Opublikowano

Wygląda mi to na zwykły efekt nadany przy montażu materiału, gdyż wszelkie modyfikacje tekstur wiążą się z permanentną blokadą konta. Poza tym, znaczna większość plików graficznych jest zabezpieczona poprzez sprawdzanie sum kontrolnych tzw. CRC Checksum. W związku z tym, aby uruchomić grę po ich edycji, należy te zabezpieczenia obejść (system anticheat oraz plik dsetup.dll), co już samo w sobie jest oczywiście naruszeniem regulaminu. ;)

Gram na nosmoke z 4 lata i nic.

xxx

Opublikowano

Gram na nosmoke z 4 lata i nic.

Nosmoke jest akurat niewykrywalny, gdyż nie wymaga obejścia AC i CRC. Musiałbyś nagrać swoją grę i to pokazać. Dopiero wówczas byłoby widać, że nie masz tej tekstury i w przypadku zgłoszenia takiego materiału, mogłoby się to dla ciebie zakończyć blokadą konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...