Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tą EULA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiąc serwer akceptujesz zasady EULA a one zabraniają brania korzyści z chyba tylko serwerow non-premium czyli okolo 90%. Tak naprawde mozesz ich zglaszach ale raczej i tak to nic nie zadziala :P I nie jestem pewien czy to jest tylko na spiggocie czy tez na bukkicie :)

pJIegsk.jpg

Opublikowano

No chyba nie wierzysz że serwery utrzymają się bez Item-Shop'a. Każdy ma na to wywalone a mojang nie chce wyrzucać hajsu w błoto by sprawdzać czy dany serwer łamię te zasady jest to finansowo niewykonalne. A kto cię zgłosi może jakieś 0,5% graczy o tym wie.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

No chyba nie wierzysz że serwery utrzymają się bez Item-Shop'a. Każdy ma na to wywalone a mojang nie chce wyrzucać hajsu w błoto by sprawdzać czy dany serwer łamię te zasady jest to finansowo niewykonalne. A kto cię zgłosi może jakieś 0,5% graczy o tym wie.

Znam ponad 20 serwerów które upadło przez eula :')

Serwer postawiony na np pukawce jest legalny dlaczego? Odpowiedzialność ponosi hosting. Ty oficjalnie nie zarabiasz na produkcie mojang, a robi to hosting który płaci podatki na rzecz państwa i firmy Microsoft która wykupiła minecrafta (nie wiem czy mojang czy tylko grę). Ty płacisz wiec jesteś klientem i w ten sposób jest to legalne.

Inaczej się mają VPS i serwery dedykowane. BK bez VIP i płatności to ok, jest to legalne ale jak dodasz płatności no to popełniasz przestepstwo, chyba że odciągniesz od tego podatek ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

@Diegool Czej bo nie rozumiem czy właśnie napisałeś że mogę nie odprowadzać podatków od serwera prowadzonego na chostingu ? Czyli mogę przelać cały hajs na swoje konto i urząd skarbowy się do mnie nie przyczepi ?

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

egh..

Amerykańskie mamy miały problem w tym że ich dzieciaczki kupowały itemki, po czym ginęły na survivalu, mamy uznały że to jest hazard, coś trzeba z tym zrobić i się uwzięły na właścicieli serwerów( miałem taki przypadek, wiem o czym piszę ). Gdy to nie dawało większych rezultatów, zaatakowały firmę mojang, która z obawy o swój wizerunek, wprowadziła temat naszych poważań "EULE"..

Tutaj, masz coś co Ci powinno wyjaśnić czym jest EULA,

http://www.mpcforum.pl/topic/1238534-eula-czyli-mojang-odpowiada/

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@Diegool Czej bo nie rozumiem czy właśnie napisałeś że mogę nie odprowadzać podatków od serwera prowadzonego na chostingu ? Czyli mogę przelać cały hajs na swoje konto i urząd skarbowy się do mnie nie przyczepi ?

Nie przyczepu bo nie ma do czego. Hosting odprowadza podatek za Ciebie ;) Zauwaz że wypłacasz tylko 50%-60% kasy nie 100%. Część to VAT druga część to zysk hostingu

r9wfFzB.png

Opublikowano

Yey dużo postów 'nie wiem ale się wypowiem'

1. Jeśli tworzysz serwer offline mode już złamałeś EULE
2. Mojang aktualnie nie rusza serwerów, bo jest zbyt duża ilość, sam bukkit/spigot nie jest zgodny z EULĄ/zakazany. Czyli kolejne złamanie EULI
3. Możesz spokojnie robić sklepy itp, nikt na to nie patrzy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...