Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka postać do pvp?

kulek000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogółem już prawie wszystkim grałem do 30 lv oprócz kleryka i templara.

A więc szukam postaci którą mogę 1 vs 5 gdzie zabijam 4 albo 3 i uciekam albo umieram :) 

Tam mam już kilka na oku(gladiator,mag,chanter)

Opublikowano

Wysokie ambicje masz. :P Jest to praktycznie niewykonalne, jeśli mówimy o graczach, którzy chociaż w średnim stopniu ogarniają swoją klasę i mają eq zbliżone do Twojego.

Takie "noobki" w eq kampanijnym to zabije każda klasa, która ma jakiś tam dmg. Cóż, najbardziej wytrzymały byłby glad i kleryk, moim zdaniem. Sorc? Może... Ciężko powiedzieć, sorc jest dosyć papierowy, a jeśli rzuci się na niego 5 osób, to nawet jeśli każdy z nich ma mały dmg, to mimo wszystko ciężko będzie zabić wszystkich, bo zawsze znajdzie się ktoś ze stunem, sleepem, czy silencem, więc nie mógłbyś nic zrobić. Może SM byłby lepszy ze swoimi fearami?

Ja na Twoim miejscu zmieniłabym podejście do wyboru postaci i zastanowiła się raczej, kim grałoby Ci się lepiej w grupie lub pvp 1v1, zamiast próbować zgrywać bohatera przeciwko 5 osobom. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Hyh lubię solo pvp na filmikach tam widziałem jak glad 1 vs 3 i zabijał wszystkich :v ,no ale wiesz ja lubię lecieć na takie yolo xD

W Aionie każda postać lepiej ubrana jest dobra w pvp. :P Zapewne tamten glad trafił na kogoś słabego/przeciętnego.

Fakt, że sporo zależy od umiejętności gracza, no ale mimo wszystko przeciwko 3-5 ogarniętym graczom ciężko coś zdziałać.

Możesz też zastanowić się w sumie nad gunnerem. To chyba najłatwiejsza postać do ogarnięcia, a też ma spory power. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Tak właściwie to każdą klasą masz szanse na zabicie 3 osób na raz. Liczy się tylko skill, eq oraz fart ( żebyś nie trafił na swoją anty klasę ). Najłatwiej to chyba da się to zrobić gladem, bo ma potężne aoe lub aetertech.

Opublikowano

A więc szukam postaci którą mogę 1 vs 5 gdzie zabijam 4 albo 3 i uciekam albo umieram :)

Najlepsze do tego jest Sin na drugim miejscu Templar a na trzecim ex aequo Soczek i Glad.

Dlaczego ?

Sin - najwięcej uników przez co po wypaleniu może być "nieśmiertelny "  + największy Crit Mulipler przez to potrafi zabić klasy typu cloth na 2-4 skile. Najczęściej właśnie można spotkać sinów którzy potrafią się wbić w całe pt zabić kilka targetów i uciec, niestety do tego jest potrzebny dobry skill / Ping / Sprzęt .

Templar - Największa przeżywalność i na pełnym End Game naprawdę ładny DPS (Jak ktoś nie wieży zapraszam na NotAion 80% topki to Templary / Glady  bo kiedy na End Game każdy ma już Capy i DPS jest duży zaczyna się liczyć przeżywalność a templara nikt w tym nie przebije ;D )

Soczek - Mała przeżywalność ale posiada mass i target Sleepy / stuny. Dlatego jest w stanie na chwile wyłączyć całe pt z gry zabić wybrany target ze sleepować kolejny target i zabijać dalej.

Glad - Średnia przeżywalność może zabić grupę ale stojącą blisko siebie i kiedy nie ma CD na skilach. 

Reszta dlaczego nie ?

Cleryk - Duża przeżywalność ale cleryk nie opiera się na burście tylko na DoTach + kito'waniu. Bijąc się z całą grupą tylko by się dispelował i healował.

Chanter - tak samo jak cler z racji braku typowego bursta / Mass CC / Uników mając na sobie całe pt za dużo by nie zrobił.

Bard - Może może ale jeśli Pt miało by te same sety (End Game) raczej było by jak w przypadku clera ew. zabił by z 1 maks 2 targety.

SM - Posiada masz CC typu Fear ale DPS SM opiera się na Dotach więc może on rzucić Mass Fear zdotować sobie jeden target i może go zabije zanim skończy się fear ale potem nawet BG peta nie pomoże z racji małej przeżywalności SM. Niestety żeby doty kogoś zabiły muszą trochę podziałać.

Ranger - posiada bursta ale brak Mass CC + mała przeżywalności.

Tech - Brak Mass CC i średnia przeżywalność. Ale mogę się mylić po prostu nie spotkałem na razie na tyle dobrego techa żeby był do tego zdolny.

Gunner - Dobry burst ale brak Mass CC / uników przez co jego przeżywalność jest bardzo słaba.

Opublikowano

Najlepsze do tego jest Sin na drugim miejscu Templar a na trzecim ex aequo Soczek i Glad.

Dlaczego ?

Sin - najwięcej uników przez co po wypaleniu może być "nieśmiertelny "  + największy Crit Mulipler przez to potrafi zabić klasy typu cloth na 2-4 skile. Najczęściej właśnie można spotkać sinów którzy potrafią się wbić w całe pt zabić kilka targetów i uciec, niestety do tego jest potrzebny dobry skill / Ping / Sprzęt .

Templar - Największa przeżywalność i na pełnym End Game naprawdę ładny DPS (Jak ktoś nie wieży zapraszam na NotAion 80% topki to Templary / Glady  bo kiedy na End Game każdy ma już Capy i DPS jest duży zaczyna się liczyć przeżywalność a templara nikt w tym nie przebije ;D )

Soczek - Mała przeżywalność ale posiada mass i target Sleepy / stuny. Dlatego jest w stanie na chwile wyłączyć całe pt z gry zabić wybrany target ze sleepować kolejny target i zabijać dalej.

Glad - Średnia przeżywalność może zabić grupę ale stojącą blisko siebie i kiedy nie ma CD na skilach. 

Reszta dlaczego nie ?

Cleryk - Duża przeżywalność ale cleryk nie opiera się na burście tylko na DoTach + kito'waniu. Bijąc się z całą grupą tylko by się dispelował i healował.

Chanter - tak samo jak cler z racji braku typowego bursta / Mass CC / Uników mając na sobie całe pt za dużo by nie zrobił.

Bard - Może może ale jeśli Pt miało by te same sety (End Game) raczej było by jak w przypadku clera ew. zabił by z 1 maks 2 targety.

SM - Posiada masz CC typu Fear ale DPS SM opiera się na Dotach więc może on rzucić Mass Fear zdotować sobie jeden target i może go zabije zanim skończy się fear ale potem nawet BG peta nie pomoże z racji małej przeżywalności SM. Niestety żeby doty kogoś zabiły muszą trochę podziałać.

Ranger - posiada bursta ale brak Mass CC + mała przeżywalności.

Tech - Brak Mass CC i średnia przeżywalność. Ale mogę się mylić po prostu nie spotkałem na razie na tyle dobrego techa żeby był do tego zdolny.

Gunner - Dobry burst ale brak Mass CC / uników przez co jego przeżywalność jest bardzo słaba.

Grałem assasinem ale bardzo i to bardzo mieszały mi się skille,nie wiem czy teraz już bardziej to ograne bo tak z rok temu grałem.Ogółem pamiętam,że mieszały mi się aktywatory run(nie wiedziałek którego kiedy użyć) Jakaś porada ? :v

Opublikowano

Grałem assasinem ale bardzo i to bardzo mieszały mi się skille,nie wiem czy teraz już bardziej to ograne bo tak z rok temu grałem.Ogółem pamiętam,że mieszały mi się aktywatory run(nie wiedziałek którego kiedy użyć) Jakaś porada ? :v

Niestety nie poradzę w tej materii ale jeśli mieszały CI się skile to tylko z braku doświadczenia daną postacią :) Dlatego jak pograsz dłużej ta postacią problem powinien zniknąć ale tak czy siak Sin jest ciężki do ogarnięcia.

Opublikowano

Niestety nie poradzę w tej materii ale jeśli mieszały CI się skile to tylko z braku doświadczenia daną postacią :) Dlatego jak pograsz dłużej ta postacią problem powinien zniknąć ale tak czy siak Sin jest ciężki do ogarnięcia.

Hmm a można prosić o jakiś poradnik do sina ? Jakiś aktualny :) (a także jak można do glada)

Opublikowano

Z tego co wiem, dobry glad ma taką możliwość ^^

Nawet znałam takiego, co wpadał w 6 asmo, zabijał 3 i uciekał na safezone. Przede wszystkim glad jest łatwą do ogarnięcia postacią, a i mocną bo to jest mały tank ze sporym dps :)

Ale większość postaci ma chyba taką możliwość o ile je dobrze ogarniesz...

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...