Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Codzienna misja

mantesinf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do wykonania misje Kule Altgardu ale nie bardzo mam jak ją wykonać ponieważ potrzebny mi mentor. Mam 10 lvl mógłby ktoś mi pomóc? Jakoś się odwdzięcze za to.

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

Witaj. Łatwiej byłoby poszukać kogoś w grze.

Ale jeśli chcesz tutaj, to musisz nam przede wszystkim napisać na jakim grasz serwerze i jaką rasą.

Zapewne Asmo, więc niestety ja już odpadam.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Gram na brausie i chyba tak asmodianie. Skoro nie pomożesz w tej kwesti to może spróbujesz odpowiedzieć na kilka pytan jak chcesz

1. Jak zwiększyć ekwipunek bo trochę mało miejsca a słyszałem że można jakoś powiększyć tak mi się wydaje

2. Co to jest Duże jajo chłopaka shugo

3. Czy w tej grze wykonuje się misje kiedy bd miał możliwość pvp lub ogólnie walki

4. Co to są instancje

5. Czy misje to jedyny sposób expienia czy są jakieś mapy na mój lvl gdzie mógłbym expić.

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

1) Kostkę powiększasz w stolicy, zwykle u Shugo.

2) Jajko z którego możesz otworzyć "peta" (ten akurat dodaje ci dodatkowe kilka slotów ekwipunku).

3) Przepraszam, nie rozumiem pytania xD

4) Instancje czyli podziemia, świątynie... Jak to w grach tego typu.

5) Nie tylko na misjach się expi, także na instancjach. Jeśli Ci chodzi o stanie na spocie i klepanie mobków to tutaj jest nie opłacalne.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

1. Jak zwiększyć ekwipunek bo trochę mało miejsca a słyszałem że można jakoś powiększyć tak mi się wydaje

A zapraszam do mojego najnowszego "dzieła". :P

http://www.mpcforum.pl/topic/1439211-powi%C4%99kszenie-kostki-czyli-miejsc-w-ekwipunku/

2. Co to jest Duże jajo chłopaka shugo

To jajo peta, który nosi Twoje przedmioty. Czyli masz dodatkowe kilka miejsc w eq na okres 30 dni.

Jajo musisz zanieść do opiekuna mioli. Znajdziesz go w Pandemonium. Tutaj jest mapka:

http://aiondatabase.net/pl/npc/798441/

3. Czy w tej grze wykonuje się misje kiedy bd miał możliwość pvp lub ogólnie walki

Nie do końca rozumiem pytanie. :D Pvp możesz przeprowadzać tak naprawdę od 1 lvl.

Walka z przeciwną rasą zaczyna się od Morheim, gdzie Elyosi mogą dzięki Szczelinom (portalom) przechodzić od siebie do Was.

Tutaj znajdziesz godziny pojawiania się takich szczelin: http://timetable.aioninfo.eu/rift

Ale istnieją także mapy, na które obie rasy mogą swobodnie wchodzić i wtedy często dochodzi do starć. ;)

4. Co to są instancje

Instancje, inaczej dungeony. Polega to na tym, że zostajesz przeniesiony na mapę ze specjalnymi mobami i bossami. Masz tam też misje do wykonania.

Z reguły na instancjach jest lepszy drop niż ze zwykłych mobów, a także exp. Instancje są różne: jednoosobowe i grupowe, na różne lvle.

Pierwsza instancja jest jednoosobowa i chyba na 16 lvl.

5. Czy misje to jedyny sposób expienia czy są jakieś mapy na mój lvl gdzie mógłbym expić.

Expienie w Aionie polega na wykonywaniu misji i chodzeniu na niektóre instancje. Jeśli pytasz o expienie takie jak w Metinie, to niestety, tak to nie działa. ;)

Opublikowano

Dzięki za info dużooo pomogło naprawde :) Teraz już mniej wiecej wiem o co chodzi :D

A wracając do sedna pomoże ktoś zrobić tego questa jako mentor? :D

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

Jakaś tam nagroda jest niby :D  no spk skoro odradzasz.

@Sinlay ma w sumie rację, te misje nie są zbyt opłacalne i zbyt dużo czasu stracisz na szukaniu mentora i bieganiu z nim, a w tym czasie mógłbyś trochę podexpić postać. :)

Polecam skupić się na misjach żółtych, czyli kampaniach, ciemnoniebieskich i różowych.

Opublikowano

Jeszcze jedno mam do Was pytanie, mam to zwierzątko z jaja teraz jak je przywołac bo miałem je tylko przez chwile xD

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

klikasz na menu na pasku nastepnie wybierasz Pets(wersja eng w pl moze byc Miole) otworzy Ci sie okno z zwierzakami jakie posiadasz. podwojne klikniecie na wybranego a zostanie on przywolany. mozesz tez przypisac go do paska skili przeciagjac jego ikone na pasek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...