Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop na SlyBlocku - wypowiedz się!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje stworzyć serwer SkyBlock i myślę nad dropem. Mam kilka pytań i liczę na wasze odpowiedzi niżej :)

1. Diamenty. Maja dropic ze stone (ofc mały %) czy tylko z craftingu?

2. Stone/Cobblestone. Ma dropic tak samo z obydwu rodzajów kamienia? Moze ze stone ma dropic więcej? A może powinno dropic tylko ze stone co wymusiłoby na graczach budowanie stoniarek.

3. Generatory stone/cobblestone. Pozostajemy przy standardowych stoniarkach i cobblarlach czy robimy plugin na blok nad którym tworzy się stone/cobble?

4. Drop będzie posiadał możliwość wyłączenia dropu poszczególnych itemow więc mam pytanie. Co poza typowymi surowcami (żelazo, złoto itp) chciałbyś aby dropilo.

5. Żelazo i złoto. Maja wypadac rudy czy odrazu sztabki?

Licze na rozbudowane odpowiedzi poniżej.

Opublikowano

1. Z craftingu, powinny być czymś naprawdę ciężkim do zdobycia, w końcu to najcenniejszy surowiec w grze xD

2. Nie każdy umie robić stoniarki, jeżeli już miałbyś na każdym wymuszać robienie ich, to mógłbyś chociaż na spawnie pokazać jak ona wygląda i jak ją zrobić.

3. Rób plugin, gracze oddzielnie ocenią, co im się bardziej podoba.

4. Jak dla mnie nic, takie dodatkowe rzeczy okropnie zaśmiecają ekwipunek.

5. Zależy jaki będzie drop, jeżeli duży to lepiej od razu sztabki, bo nikomu się nie będzie chciało rud przetapiać xD

Opublikowano

@hjrhomebre 

1. To zalezy, jesli bedziesz mial ekonomie serwera (ceny w sklepie głównie) na wysokim poziomie to z dropu, gdyż gracz nie bedzie wstanie zdobyc praktycznie diamentu. Jesli natomiast nie skupisz swojej uwagi na eko to zrob ten crafting.

2. Z cobbla najlepiej tylko to co potrzebne do zrobienia stowniarki ;) Zelazo, wegiel i redstone 

3. Nigdy w zyciu takiego ulatwienia....

4. Nie rozumiem po co off drop na skyblocku? Tutaj kazdy item jest cenny.

5. Rudy czy sztabki powiadasz? Jestem bardziej za rudami ;) Gracz ma kolejny cel - przetopienie a przy tym otrzymuje wynagrodzenie w postaci exp'a no i na cos wykorzystuje zgromadzony wegiel

#PS. co do dropu, daj mniejszy drop ale ze dropi 1/2 item a przy fortunce max 3;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

1. Ja jestem zwolennikiem utrudniania, więc BARDZO MAŁY DROP

2. i 3. Stone i tylko Stone, a w razie kłopotów daj w sklepie generator stona (eastStone) i po kłopocie - kto nie umie sam stworzyć ten Ci płaci za itemek.

4. Redstone, a jeśli będą do zdobycia Villagerowie to obowiązkowo Emeraldy

5. Żadnych sztabek, psują klimat. Ja u siebie dodałem do dropu samorodki - lepiej to wygląda

Opublikowano

Witam. Planuje stworzyć serwer SkyBlock i myślę nad dropem. Mam kilka pytań i liczę na wasze odpowiedzi niżej :)

1. Diamenty. Maja dropic ze stone (ofc mały %) czy tylko z craftingu?

2. Stone/Cobblestone. Ma dropic tak samo z obydwu rodzajów kamienia? Moze ze stone ma dropic więcej? A może powinno dropic tylko ze stone co wymusiłoby na graczach budowanie stoniarek.

3. Generatory stone/cobblestone. Pozostajemy przy standardowych stoniarkach i cobblarlach czy robimy plugin na blok nad którym tworzy się stone/cobble?

4. Drop będzie posiadał możliwość wyłączenia dropu poszczególnych itemow więc mam pytanie. Co poza typowymi surowcami (żelazo, złoto itp) chciałbyś aby dropilo.

5. Żelazo i złoto. Maja wypadac rudy czy odrazu sztabki?

Licze na rozbudowane odpowiedzi poniżej.

1. zrób crafting z innych surcow np bloki zlota,ironu,redstone,wegla i masz 50% jako gracz i 75%  jako vip np

2. niech dropi po tyle samo

3. to zalezy jeśli chcesz im ułatwić to plugin

4. jakiś lapis, (jeśli nether off to surki z netheru) np możesz dodać że będą dropiły jakieś monety,kupony i bedziesz je wymieniał gdzieś albo jakiś itemek do questa

5. z rudy niech coś porobią:)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano
1. Diamenty według mnie z craftingu, plus ewentualnie żeby był na nie jakiś % dropu z mobów, zawsze będzie co robić, dropić diamenty :D

2. Ja tam preferuje cobbleston'a, często sie go do budowy wykorzystuje, ewentualnie stone czasem cobble

3. wdg. mnie niech sie ludzi pomeczą i sami zrobią sobie te stonarki/coblarki (można by dodać te z pluginu, ale to z jakimś hard craftingiem, blok diamentu, tłok, redstone czy cos)

4. Redstone , redstone, redstone :D, dzieki niemu można nieco zautomatyzowac całą swoją wyspe :>

5. Rudy, jest co robić, i nie zostaje nam 19239skrzynek węgla

Opublikowano

Według mnie drop może być. Pamiętaj jednak aby nie był on za wysoki. Jeżeli będzie zbyt duży graczom znudzi się gra na tym serwerze i go opuszczą. Jeżeli zdecydujesz się na drop to daj z rudy. Będzie zajmować to graczom dużo czasu i lepiej się wciągnął w grę. Jeżeli będziesz robił sklep pamiętaj też aby ceny w sklepie nie były, ani za duże ani za małe.

Opublikowano

1. Diamenty z craftingu
2. Powinno zmusić do tworzenia stoniarek
3. Plugin na stoniarki
4. Takie ważne itemy jak złoto czy żelazo powinny być zawsze ON
5. Żelazo i złoto wypadające w sztabkach 

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś robić serwer jak ty chcesz żeby wyglądał ponieważ będziesz sugerował się na ludziach a potem możesz tego żałować ^_^

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś robić serwer jak ty chcesz żeby wyglądał ponieważ będziesz sugerował się na ludziach a potem możesz tego żałować ^_^

Robię serwer dla graczy nie dla siebie :P
Opublikowano

Robię serwer dla graczy nie dla siebie :P

To nie dobrze. Poprawnie powinno się robić coś dla siebie, jak i dla innych.

Drop na oko ustaw, byle hajs się zgadzał.

A ja ten mam taki fajny plugin,

OreGeneratorRevolution,

Zasada działania jest prosta,

307487d10cfd1c2d2d93007855cb6177.png

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...