Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepsze na SkyBlock? Wypowiedz się!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje założenie serwera SkyBlock i zastanawiam się nad kilkoma sposobami na pozyskanie rzadkich itemow.

1. CobbleX, fajna sprawa, ale imo średnio pasuje do SkyBlocka bo cobble ma tu wiele ważniejszych zastosowań.

2. Drop kluczy. Nalezy kliknac w skrzynki na spawnie aby dostać item.

3. Drop przedmiotu, który po postawieniu i kliknięciu na niego może wydropic itemy, zrespic moby, wybuchnąć itp. Taki troszkę hardcorowy sposob, ale chyba najlepszy. Co sadzicie? Czekam na wsze opinię wraz z uzasadnieniem.

Opublikowano

Według mnie Skyblock to survival w powietrzu i nie ułatwiałabym aż tak graczom dając im jakieś dropy. Zdecydowanie jestem za tym, aby ich nie było.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Według mnie Skyblock to survival w powietrzu i nie ułatwiałabym aż tak graczom dając im jakieś dropy. Zdecydowanie jestem za tym, aby ich nie było.­

Serwer bez dodatków szybko się nudzi.
Opublikowano

Serwer bez dodatków szybko się nudzi.

Dodatki okej, nikt Ci ich nie zabrania. Ale drop to już est za łatwo, a to nie chodzi o to by zdobyć wszystko od razu, niech się pomęczą, przecież to survival w powietrzu.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dodatki okej, nikt Ci ich nie zabrania. Ale drop to już est za łatwo, a to nie chodzi o to by zdobyć wszystko od razu, niech się pomęczą, przecież to survival w powietrzu.

­

To nie byloby coś powszechnego, szansa na zdobycie tego przedmiotu była by bardzo mała.
Opublikowano

Ja na Twoim miejscu połączyłbym sposób drugi i trzeci, klucze mogłyby być bardziej powszechne i dawać słabsze nagrody, a te bloki na odwrót - mniej powszechne i lepsze nagrody.

Im więcej takich sposobów tym lepiej, z tym, że tak jak napisałeś CobbleX nie pasuje do SkyBlocka.

Opublikowano

Najgorsze rozwiązanie to chyba CobbleX. Tak sądzę!

Szczerze podoba mi się pomysł 3. Ten drugi do końca do mnie nie przemawia. Gdyż będzie to zbyt proste. ;)

A co do 3 pomysłu to dodałbym na Twoim miejscu takie coś że może wypaść coś dobrego. A może być pułapka np zamiast tropu czegoś dobrego jakiegoś itemku czy czegokolwiek wybucha tnt.

Oczywiście podaje przykład! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...