Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ciężko jest wypromować serwer minecraft za darmo lub nie wielkim kosztem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Naszla mnie myśl aby założyć serwer Minecraft, a dokładniej SkyBlock. Mam w tym doświadczenie, sporo pomysłów, ekipe. W jaki sposób należy promować serwer żeby grało na nim sporo graczy? Czy są YouTuberzy którzy nie biorą pieniędzy za reklame? Czy są jakieś inne sposoby na wypromowanie serwera? Trochę szkoda robić dobry serwer który miałby świecić pustkami :/

Opublikowano

Podstawą jest dobry serwer.

Jeśli spełniasz punkt pierwszy próbuj u YouTuberów za rangę na serwerze, reklamy na różnych forach, może system polecania? Np. ktoś wejdzie, wpisze od kogo przyszedł i coś dostaje(kiedyś widziałem taki plugin).

Opublikowano

Podstawą jest dobry serwer.

Jeśli spełniasz punkt pierwszy próbuj u YouTuberów za rangę na serwerze, reklamy na różnych forach, może system polecania? Np. ktoś wejdzie, wpisze od kogo przyszedł i coś dostaje(kiedyś widziałem taki plugin).

System polecenia bardzo spoko, tez to kiedyś widziałem. Taki marketing szeptany :> Myślę że 3 lata grania na różnych skyblockach oraz doświadczenie w konfiguracji serwerów starczy aby spełnić punkt 1
Opublikowano

Są tacy youtuberzy ale nie licz na 200-300 tysięcy widzów, tylko na 200-300. Może jak kogoś przekonasz to nawet 25k youtuber się zgodzi. Trzeba popróbować napisać dobrą reklamację i opis serwera do yt'bera i go ładnie poprosić o reklamę a nie " Ty deb*lu jezeli nie zrobisz reklamy zrobie ci D*&S.

bmqxnpM.png

Opublikowano

Są tacy youtuberzy ale nie licz na 200-300 tysięcy widzów, tylko na 200-300. Może jak kogoś przekonasz to nawet 25k youtuber się zgodzi. Trzeba popróbować napisać dobrą reklamację i opis serwera do yt'bera i go ładnie poprosić o reklamę a nie " Ty deb*lu jezeli nie zrobisz reklamy zrobie ci D*&S.

Naprawdę tacy wieksi YouTuberzy robią reklamy za free? Moze u jakiegoś który chciałby np 20zl można zapłacić robieniem reflinkow :D
Opublikowano

Witam. Naszla mnie myśl aby założyć serwer Minecraft, a dokładniej SkyBlock. Mam w tym doświadczenie, sporo pomysłów, ekipe. W jaki sposób należy promować serwer żeby grało na nim sporo graczy? Czy są YouTuberzy którzy nie biorą pieniędzy za reklame? Czy są jakieś inne sposoby na wypromowanie serwera? Trochę szkoda robić dobry serwer który miałby świecić pustkami :/

Nie.

Wystarczy dobrze zrobiony serwer - autorskie pluginy, bez błędów ogarnięty + odpowiedzialna i dorosła Administracja i masz serwerek z dużą ilością graczy B)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie.

Wystarczy dobrze zrobiony serwer - autorskie pluginy, bez błędów ogarnięty + odpowiedzialna i dorosła Administracja i masz serwerek z dużą ilością graczy B)

Gracze bez reklamy nie przyjdą, nawet jak serwer będzie mega. Jest strasznie dużo dobrych serwerów świecących pustkami. Nie widze też sensu autorskich pluginow (chyba ze na jakieś unikalne rzeczy na które nie ma pluginu) skoro jest island world, essentials itp
Opublikowano

Nie.

Hmmm... spróbuj zrobić serwer i nigdzie o nim nie pisz. Zobaczymy jakie będą efekty. :)

Opublikowano

Hmmm... spróbuj zrobić serwer i nigdzie o nim nie pisz. Zobaczymy jakie będą efekty. :)

Gracze bez reklamy nie przyjdą, nawet jak serwer będzie mega. Jest strasznie dużo dobrych serwerów świecących pustkami. Nie widze też sensu autorskich pluginow (chyba ze na jakieś unikalne rzeczy na które nie ma pluginu) skoro jest island world, essentials itp

Nie.

Zaczynałem od 0 i na tą chwilę gdy startuje z nową edycją jest u mnie ponad 1k osób na starcie Survivala z sektorami :)

I nie prosiłem się youtuberów tylko oni do mnie przyszli, ale to w późniejszym czasie gdy serwer był 300/300 bez reklam na yt.

Dobry serwer promują gracze, wiem po swoim przykładzie gdy zacznie grać 1 gildia powie "o super serwer" to ściągnie kolegów na serwer a w raz z nim inny koledzy przyjdą.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie.

Zaczynałem od 0 i na tą chwilę gdy startuje z nową edycją jest u mnie ponad 1k osób na starcie Survivala z sektorami :)

I nie prosiłem się youtuberów tylko oni do mnie przyszli, ale to w późniejszym czasie gdy serwer był 300/300 bez reklam na yt.

No okay, ale na 100% musiałeś gdzieś o nim napisać?

Opublikowano

Są dwie przeciwne strony,

( Dobry Serwer ) <=== + lub + ===> ( Dobra Reklama )

1.Dobry serwer, to taki gdzie wszystko dopracowane, ogarnięta administracja, nie ma czegoś takiego że nowa mapa co 2tyg i vip kill'a Cie poleceniem.

2.Dobra reklama, to serwer zwykle założony przez bogate i rozpieszczone dziecko, zwykle jest to serwer pvp, bez pomysłu i z masą bugów, admin ma Cie gdzieś i dostajesz bana tylko dlatego że podniosłeś jego marchewkę.

Zakładam że jesteś rozumny, no i teraz pytanie do Ciebie. Na którym serwerze byś zagrał? 1 czy 2?

Jak już pewnie widzisz, to nie ważne jest to że serwer ma dobrą reklamę, gdy nikt rozumny na nim nie będzie chciał grać.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Są dwa sposoby,

( Dobry Serwer ) <=== + lub + ===> ( Dobra Reklama )

1.Dobry serwer, to taki gdzie wszystko dopracowane, ogarnięta administracja, nie ma czegoś takiego że nowa mapa co 2tyg i vip kill'a Cie poleceniem.

2.Dobra reklama, to serwer zwykle założony przez bogate i rozpieszczone dziecko, zwykle jest to serwer pvp, bez pomysłu i z masą bugów, admin ma Cie gdzieś i dostajesz bana tylko dlatego że podniosłeś marchewkę.

Zakładam że jesteś rozumny, no i teraz pytanie do Ciebie. Na którym serwerze byś zagrał? 1 czy 2?

Jak już pewnie widzisz, to nie ważne jest to że serwer ma dobrą reklamę, gdy nikt rozumny na nim nie będzie chciał grać.

Ale skądś trzeba się dowiedzieć o tym dobrym serwerze, nieprawdaż? :>
Opublikowano

Ale skądś trzeba się dowiedzieć o tym dobrym serwerze, nieprawdaż? :>

Oczywiście. 

Więc jest taka sytuacja, grasz sobie na jakimś serwerze z ziomkiem i on taki znudzony pyta,  -on- stworzyłeś ostatnio jakiś serwer? -ty- tak. -on- podaj ip. -ty- ok ( i tu podajesz ip )

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Osobiście znam Youtubera, który za ok. 50zł zrobiłby mi reklamę. Ma 15 000 widzów.
Dodam z własnego doświadczenia, że ostatni raz jak z nim współpracowałem miał 8 000

widzów, a na starcie serwera (w ciągu niecałej minuty) było już ok. 70 osób online.

Wg. mnie YouTube to jedyna droga promowania serwerów minecraft. Teraz nie ważne

czy serwer jest dobry czy nie, ważne by była reklama - Twierdzę z doświadczenia.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Możesz zbierać diamenciki na MClista.

A tak to YouTube, fora, znajomi i znajomi znajomych :)

Ludzie naprawdę korzystają z jakichś list serwerów? Na czym polecają te diamenciki?
Opublikowano

Ludzie naprawdę korzystają z jakichś list serwerów? Na czym polecają te diamenciki?

Te diamenciki polegają na tym, że Twój serwer znajdzie się na stronie Top 1 (w zależności ile będziesz miał diamentów) i masz możliwość dobrego wybicia swojego serwera w ten sposób, a tę MC-Listę odwiedza dziennie bardzo dużo graczy, a nawet tysiące. 

Co do samego tematu, to najlepiej pierw znaleźć jakiegoś znanego YouTubera, który by Ci na początek wybił ten serwer, a potem serwer sam wystartuje na dobrą drogę. 

Opublikowano

Moze u jakiegoś który chciałby np 20zl

reklamy na stronach gdzie jest kilka tysięcy zarejestrowanych użytkowników są po około 50zł na miesiąc 

oczywiście zależy od strony i od formy reklamy, możesz też kupić reklamę na TSach. na teamspeaku zawsze sie znajdą gracze minecrafta a małe tsy za reklamę dużo nie wezmą (pisz do mnie pw)

-

Wystarczy dobrze zrobiony serwer - autorskie pluginy, bez błędów ogarnięty + odpowiedzialna i dorosła Administracja

dobry, pomysłowy serwer to podstawa sukcesu, autorskie pluginy nie są potrzebne bo co to gracza interesuje kto pisał plugin ? musi być wszystko dobrane i dopasowane. błędy zawsze się zdarzają, najważniejsze to szybkie znalezienie problemu i naprawa. administracja nie musi być dorosła, sam gdy stawiałem swój pierwszy serwer miałem około 15 lat, wystarczy być dorosłym emocjonalnie

---

Gracze bez reklamy nie przyjdą, nawet jak serwer będzie mega

i tak i nie. nie trzeba wydawać nic na reklame. wystarczy napisać ładnie temat na mpcforum w dziale reklamy serwerów, dodać serwer do list

reklama daje tylko lepszy start, lecz jak serwer jest słaby to i tak ci ludzie prędzej czy później uciekną lub nie będą nic kupowali bo nie zostaną na dłużej. jedni będą wchodzili drudzy wychodzili - zero dochodów

---

Możesz zbierać diamenciki na MClista.

te diamenciki działały ale z 3 lata temu gdy były nadawane tylko przez graczy i najlepszy serwer miał ich kilka tysięcy. teraz te diamenciki można kupić, boty je nabijają więc to nie ma żadnego sensu. jest pełno serwerów na pierwszej stronie z dużą ilością diamencików i jest po 0 -10 graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...