Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer, około 2000

NaimaD25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Proszę o pomoc w złożeniu zestawu za około 2000, tylko że bez dysku twardego (wymontowałem ze starego komputera, seagate barracuda 7200.12, sata) oraz 4gb pamięci ram (mam kość 2 gb firmy CnMemory 1066mhz ddr3 więc 6gb wystarczy). Te 'zaoszczędzone' 200 zł można przeznaczyć na lepszy procesor lub kartę graficzną :)

I jeszcze mam pytanie jak to jest z wersją testową windowsa na 3 miesiące? W tym czasie zdążę uzbierać pieniądze na oryginalny system.

PS. Komputer będzie kupowany na około miesiąc, ale chcę mieć już wszystko przygotowane ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Z windowsem jest normalnie, nawet po wykorzystaniu wersji testowej dalej możesz go używać tyle że kilka funkcji zostanie wyłączonych, a jak już kupisz oryginałke to wystarczy wpisać kod, nie trzeba nic przeinstalowywać itp. http://www.morele.net/inventory/info/fOYF0J/ Jaki masz ten RAM? Najlepiej go kiedyś sprzedaj i dokup drugą taką kość 4 gb albo zmień całkowicie na 2 x 8gb

Edit: sorry nie doczytałem o tym ramie, troszkę słaba ta twoja kość, może lepiej ją sprzedaj i kup sobie jedną kość 8gb za niecałe 200zł zamiast tej 4gb co podałem.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Dzięki ^^ komputer na początku będzie i tak głównie do CS GO, więc te 4gb chwilowo wystarczą. Ogólnie ten sprzęt uciągnie w miarę nowe gry? Chodzi mi głównie o GTA V, chociaż nie oczekuję cudów za tę cenę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...