Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komary

TenyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna mam problem z komarami bzycza strasznie a jest taka duchota ze trzeba okno otworzyc.

Macie jakiś sposób na te ścierwa?

ZfGn5Lk.png

Opublikowano

­Ja ci polecam kupić RAID.

Wkładasz do gniazdka i ci zabija.

Plusem jest to, że nie masz komarów, a minusem, że ona ci upadają na biurko i szafki jak zdychają.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Możesz kupić takie urządzenie (nie wiem jak to się nazywa), dziadek w poprzednie wakacje miał takie coś małego co jak się wsadzało do kontaktu - to to świeciło się na niebiesko - komary i inne robaki tam przylatywały, a w środku to raziło je prądem do śmierci.

Opublikowano

Po pierwsze moskitiera, po drugie - w taka duchotę lepiej okien nie otwierać, chyba że na noc kiedy chłodniej jest.

Poza tym poszukaj środków na komary. Ja kiedyś używałam bardzo dobrego niemieckiego środka na nie. Wystarczyło się popsikać nim ­i żaden na Tobie nie usiadł. Niestety nie pamietam już jego nazwy, wiem tylko tyle że był w jakims biało, czarno pomarańczowym opakowaniu. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mam moskitere i przy zamkietych drzwiach i tak 5 komarów wiec nie wiem czy dziala a co do srodkow jaki najlepszy ?

ZfGn5Lk.png

Opublikowano

Załóż siatkę - najlepsze i trwałe rozwiązanie.

Takie urządzonka z chemią to nie są zbyt zdrowe, a komar trochę polata nim zdechnie.

Co Wy macie z tymi oknami? Co Wy przeciągu w domu nie macie?

Po pierwsze moskitiera, po drugie - w taka duchotę lepiej okien nie otwierać, chyba że na noc kiedy chłodniej jest.

Poza tym poszukaj środków na komary. Ja kiedyś używałam bardzo dobrego niemieckiego środka na nie. Wystarczyło się popsikać nim ­i żaden na Tobie nie usiadł. Niestety nie pamietam już jego nazwy, wiem tylko tyle że był w jakims biało, czarno pomarańczowym opakowaniu. ;)

Przeczytałabyś chociaż temat - nie chodzi mu o kąsanie, a o hałas - co z tego, że komar na Tobie nie usiądzie jak dalej będzie latał jak pojebany?

pyhvh7E.png

Opublikowano

Przeczytałabyś chociaż temat - nie chodzi mu o kąsanie, a o hałas - co z tego, że komar na Tobie nie usiądzie jak dalej będzie latał jak pojebany?

A czy Ty czytałeś moją wypowiedź? Gdybyś nie czytał to powiem tylko, że w mojej wypowiedzi zawarta jest odpowiedz na pytanie oraz mała rada dodatkowa. ;) Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Pozdrawiam.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Kiedyś użyłam jakiegoś spray przeciwko owadom i działał przez chwilę. Może postaw kadzidełka przy oknie? Skoro masz uchylone, może pomoże. Bezpieczniejsze od świeczek (zapachowych).

Opublikowano

A czy Ty czytałeś moją wypowiedź? Gdybyś nie czytał to powiem tylko, że w mojej wypowiedzi zawarta jest odpowiedz na pytanie oraz mała rada dodatkowa. ;) Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Pozdrawiam.

­

Chodzi Ci o zamykanie okien i moskitierę? Przecież autor i tak ich nie wykorzysta, dlatego pominąłem to w poście, ale cóż... trzeba przecież się odnieść do wszystkiego, bo inaczej nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

pyhvh7E.png

Opublikowano

zgaś światło :D

Serio? Bo ja myślałam, że komary przyciąga ciepło i dwutlenek węgla, ale dzięki. Teraz wiadomo, że komar ma naturę ćmy i leci do światła.

@ Nie ma dobrego sposobu na komary bo chemia czy inne środki zanim zabiją komara to sobie polata.

Zahoduj pająki, ewentualnie kup se zatyczki do uszu to nie będziesz ich słyszeć. xD

Opublikowano

Jeśli chodzi o jakieś środki to....olejek waniliowy - tak, ten do ciasta może być. W kilku miejscach się posmarować i komary trzymają się z daleka. Testowałem na sobie i okazało się skuteczniejsze od wielu specyfików 10x droższych.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

O dziwo, w tym roku ani jednego komara jeszcze na oczy nie widziałem, ani nic mnie nie dziabnęło. 

Może nawet one nie wytrzymują tych upałów :D

Przeciwdziałać można siatkami na okna, albo najlepsze są te odstraszacze podłączane do kontaktu (najlepiej umieścić przy oknie)

Hunt or be hunted.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...