Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy można uruchomić takie aplikacje na Android TV?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dotyczące oprogramowania Android Tv.

Podobno Android Tv jest w stanie uruchomić każdą grę/aplikację z google store.

Moje pytanie brzmi czy to prawda? Można tam pobrać np. messengera czy facebook'a ?

Opublikowano

A dlaczego nie można by  było uruchomić ? Działa wszystko co na androidzie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jest to urządzenie z androidem, działa tam wszystko.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Aplikacja musi być dostosowana do obsługi Android TV, ale takich apek jest coraz więcej ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Aplikacja musi być dostosowana do obsługi Android TV, ale takich apek jest coraz więcej ;)

Czyli jednak nie wgram sobie np. Spanchata czy tez przegladarki google chrome albo mozilii?

Opublikowano

Czyli jednak nie wgram sobie np. Spanchata czy tez przegladarki google chrome albo mozilii?

Jeśli ich nie ma jako obsługiwanych to raczej nie.

Opublikowano

Jeśli ich nie ma jako obsługiwanych to raczej nie.

A jest jakaś możliwość sprawdzenia jakie aplikacje są obsługiwane przez Android Tv z poziomu komputera?

Opublikowano

A jest jakaś możliwość sprawdzenia jakie aplikacje są obsługiwane przez Android Tv z poziomu komputera?

https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3000e26_androidtv_apps_all

A tu są gry

https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3000e24_androidtv_games_all

//Aha bo ty to przedstawiłeś tak, jakbyś miał telewizor z Android TV ;P

Opublikowano

Trochę mylnie podałeś obsługę aplikacji przez AndroidTV.

Działają WSZYSTKIE aplikacje napisane kiedykolwiek na Androida, a te co podałeś są tylko DOSTOSOWANE do użytkowania na urządzeniach  AndroidTV i nic poza tym że działają też na każdym innym dowolnym urządzeniu z Androidem nie koniecznie musi to być AndroidTV. 

Przystawkę AndroidTV można zrobić z dowolnego urządzenia na którym działa Android, to tylko kwestia systemu, oprogramowania i odpowiedniej konfiguracji zainstalowanych programów i systemu. 

Mam przystawkę zrobioną z Nexusa 7 bez wyświetlacza i działa jako AndroidTV na telewizorze.

Gotowe urządzenia AndroidTV są po prostu dostosowane do użytkowania na TV, maja obsługę pilotów, usb itp dodatków co nie mają zwykłe urzadzenia z Androidem.

Jak by nie było sa to przystawki nastawione na obsługę głownie pilotem, myszką, padem czy klawiaturą, z ograniczeniem obsługi gestami przez dotyk 

Opublikowano

Trochę mylnie podałeś obsługę aplikacji przez AndroidTV.

Działają WSZYSTKIE aplikacje napisane kiedykolwiek na Androida, a te co podałeś są tylko DOSTOSOWANE do użytkowania na urządzeniach  AndroidTV i nic poza tym że działają też na każdym innym dowolnym urządzeniu z Androidem nie koniecznie musi to być AndroidTV. 

Przystawkę AndroidTV można zrobić z dowolnego urządzenia na którym działa Android, to tylko kwestia systemu, oprogramowania i odpowiedniej konfiguracji zainstalowanych programów i systemu. 

Mam przystawkę zrobioną z Nexusa 7 bez wyświetlacza i działa jako AndroidTV na telewizorze.

Gotowe urządzenia AndroidTV są po prostu dostosowane do użytkowania na TV, maja obsługę pilotów, usb itp dodatków co nie mają zwykłe urzadzenia z Androidem.

Jak by nie było sa to przystawki nastawione na obsługę głownie pilotem, myszką, padem czy klawiaturą, z ograniczeniem obsługi gestami przez dotyk 

Czyli powiedzmy na Nivida shield console bede mogl pobrac, zainstalowac i normlanie uzywac np. facbook'a czy snapchat'a czy tez kazdej innej gry/aplikacji pomimo tego ze bede sterowal za pomoca pada/myszki ?

Opublikowano

Nvidia Shield to normalny tablet tylko o rozbudowanych możliwościach, nastawiony głownie na wydajność w grach i streaming. Ma normalnego androida jak miliony innych urządzeń tylko dostosowanego do hardware.

Co masz na zwykłym tablecie będzie i tam działało. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę aplikacji specjalnie dedykowanych dla konkretnego urządzenia czy procesora :)  , czyli gra może być dwa razy w sklepie dla zwykłej platformy android i specjalnie dostosowana do tego tabletu, będzie to cały czas ta sama gra.

Jeśli coś nie będzie miało możliwości zainstalować się będziesz wiedział 

Opublikowano

Nvidia Shield to normalny tablet tylko o rozbudowanych możliwościach, nastawiony głownie na wydajność w grach i streaming. Ma normalnego androida jak miliony innych urządzeń tylko dostosowanego do hardware.

Co masz na zwykłym tablecie będzie i tam działało. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę aplikacji specjalnie dedykowanych dla konkretnego urządzenia czy procesora :)  , czyli gra może być dwa razy w sklepie dla zwykłej platformy android i specjalnie dostosowana do tego tabletu, będzie to cały czas ta sama gra.

Jeśli coś nie będzie miało możliwości zainstalować się będziesz wiedział

Ale ja mam na mysli konsole od nvidii z androidem tv ;D

Opublikowano

A czym jest jak nie tabletem, to że się inaczej nazywa i nie ma ekranu nie ma znaczenia . 

Dosłownie to stwierdziłeś że skoro windows działa na komputerze stacjonarnym to pewnie nie możesz go użyć na laptopie bo nie jest komputerem tylko laptopem. 

Opublikowano

A czym jest jak nie tabletem, to że się inaczej nazywa i nie ma ekranu nie ma znaczenia . 

Dosłownie to stwierdziłeś że skoro windows działa na komputerze stacjonarnym to pewnie nie możesz go użyć na laptopie bo nie jest komputerem tylko laptopem. 

Czyli podsumowując każda aplikacja z Google Store  (czy jak się to nazywa w androidze) będzie można pobrać i zainstalować na tym urządzeniu, tak ?

Opublikowano

Przecież od samego początku to napisane że tak :) 

Opublikowano

Tak, tylko mogą być problemy z aplikacjami typu Heroes III.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Skoro wiesz to podaj jaki. 

Ja nie widzę żadnego problemu ze strony urządzenia bo to problem ze strony aplikacji czy gry, 10-20 gier z którymi jest problem na tysiące w sklepie i to ma być problemem ? Na zwykłym telefonie czy tablecie jest problem z setkami gier czy programów 

Opublikowano

Skoro wiesz to podaj jaki.

Ja nie widzę żadnego problemu ze strony urządzenia bo to problem ze strony aplikacji czy gry, 10-20 gier z którymi jest problem na tysiące w sklepie i to ma być problemem ? Na zwykłym telefonie czy tablecie jest problem z setkami gier czy programów

Ty wiesz co Ty piszesz?

Problem z uruchomieniem aplikacji nie jest zadnym problemem?

Mam takie urządzenie i jezeli jestem np. Maniakiem grania w Heroes III i chce sobie zagrac w ta gre na tv i tylko dlatego kupilrm to urządzenie + wydalem hajs na gre to dla mnie to jest cos wiecej niz problem, nie?

Nie ma sensu kryc problemow, dajac za argument ich znikoma ilosc.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Problem to może mieć każdy, skoro mówisz że jest to widać występuje na wszystkich urządzeniach z Androidem a nie na tym konkretnym.

Nie ma co porównywać problemu z grą do problemu odpalenia jej na Nvidiia Shield bo akurat gry Blizzarda maja pełne wsparcie sprzętowe dla Tegra X1 producenta dla tego tabletu albo konsoli i wszystko w nich działa idealnie.

Do pobrania są dedykowane wersje na te konkretne urządzenia w sklepie Nvidiia Shield  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...