Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galaretka z tymbarku?

ReFaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie, udałoby mi się zrobić dobrą galaretkę na tymbarku? tzn. 2 litry tymbarku + sporo żelatyny? Cukru też dosypać?

Opublikowano

­Nie zjesz tego uwierz mi na słowo.

Kup sobie lepiej gotową z frugo, a smak będzie podobny ;3

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

­Myślę, że jeśli to nawet się uda, to galaretka będzie strasznie słodka, przez co nie będzie się jeść. Tak czy tak zawsze warto spróbować. Cukru może dosyp w niewielkiej ilości.

Opublikowano

Nie wiem czy takie eksperymenty dobrze wyjdą, ale spróbować możesz. Ja raczej an Twoim miejscu wolałabym kupić zwykłą galaretkę, bo przynajmniej wiem co z tego wyjdzie. ;p­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie wiem czy takie eksperymenty dobrze wyjdą, ale spróbować możesz. Ja raczej an Twoim miejscu wolałabym kupić zwykłą galaretkę, bo przynajmniej wiem co z tego wyjdzie. ;p­

Zwykłą galaretkę każdy może kupić, ja chcę zobaczyć co wyjdzie z tymbarku  :D

Edit: jutro zrobię galaretkę (o ile nie zapomnę xD) i napiszę co z tego wyszło. Na początek 500ml. W końcu co może się nie udać? :D

Opublikowano

Zagotowałem 500ml tymbarku, dodałem 3 płaskie łyżeczki żelatyny. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak stężeje  ^_^

Opublikowano

Wydaje Mi się, że z tego wyjdzie galaretka.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Haha! Udało się  :D

Galaretka wygląda jak galaretka, szybko się stężała, ma smak i zapach tymbarku  ;)

Edit: Dodam jeszcze że użyłem tylko 500ml tymbarka i 3 płaskie łyżki żelatyny, cukru nie sypałem.

Opublikowano

Dobrze smakuje? Nie za słodkie i wgl?

W smaku jest taka sama jak napój z którego jest zrobiona  ;)

Edit: Zastanawiam się co by wyszło z pepsi + żelatyna... Jak myślicie?

Edit2: Zrobiłem też z 300ml napoju riviva 50% soku (w tymbarku nie ma ani kropelki soku)i zobaczymy jutro co wyjdzie ^_^

Opublikowano

brawo, właśnie odkryłeś jak działa żelatyna, teraz ogromne możliwości kulinarne stoją przed tobą otworem

Opublikowano

brawo, właśnie odkryłeś jak działa żelatyna, teraz ogromne możliwości kulinarne stoją przed tobą otworem

Wiem :D

Nie wiem tylko dlaczego większość osób pisała że galaretka z napoju będzie niedobra..

Edit: A gdyby tak wsypać kilka kilo żelatyny do basenu... hmm....

Opublikowano

Hahaha :D Wyglądało by to jak woda z jakiejś "pixelowej" gry np trove :) Możesz sprobować i przetestować też to z pepsi i colą i dać nam jakieś zdjęcia.

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Z Pepsi najlepiej smakuje jak wrzucisz do butelki z dwa mentosy <3

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Z Pepsi najlepiej smakuje jak wrzucisz do butelki z dwa mentosy <3

Obawiam się że mentosy zadziałają szybciej niż żelatyna  :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...