Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bramkarstwo - Trening

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ^^
Już od trzech lat gram w piłkę nożną i jestem goalkeeperem. W Gimnazjum zawsze uczestniczyłem w Zawodach bramkarskich w piłce nożnej jak i ręcznej, lecz zawsze bardziej podekscytowała mnie gra w nogę. Zawsze gdy trenowałem razem z grupą to robiłem to co reszta, lecz nie skupiałem się zbytnio na Treningu typowo bramkarskim. 
Problem jest taki... Jak wygląda typowo Trening bramkarski i co mam przede wszystkim skupiać się na Tym treningu? Myślę, że idzie mi dobrze, lecz chce jeszcze bardziej być lepszym, no bo "Trening czyni mistrza" xD

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Skupiaj się na szybkości, łapaniu piłek, oprócz tego coś co uczy spostrzegawczości i podejmowania szybkich decyzji, nawet gry komputerowe. Mówiąc o spostrzegawczości mam na myśli to, żebyś widział kiedy zawodnik markuje strzał a kiedy nie po wzięciu zamachu nogą czy odchyleniu ciała itp.

Polecam Ci trening z filmiku poniżej i do tego łapanie piłek, które lecą z góry. Dobrze by było gdybyś też był dobrze rozciągnięty.

Opublikowano

@Dygo dziękuję za rady. Mam 186 cm wzrostu, jestem dość zwinny i mam dobry refleks. Mam jedynie problemy z łapaniem piłki. Zawsze gdy jest oddawany na moją bramkę strzał staram się wybijać. Nie mogę gdzieś w locie łapać piłki, bo czasami mogę ją wypuścić :/

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

@@SirSligo

Dlatego ćwicz, pamiętaj że łapanie jest ważne a na treningu nic się nie stanie jeśli nie złapiesz. Może filmik Ci coś pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...