Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wysokie temperatury laptopa 104 C

Gość MarceliX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będę się dużo rozpisywał. Laptop to Macbook pro 13 z wymienioną pastą termoprzewodzącą i całkowicie wyczyszczony od środka. Temperatury to już lekka przesada. Wczoraj podczas oglądania filmu procesor ogrzał się do 104 stopni. Dziś jest wcale nie lepiej. Temperatura podczas spoczynku to 60-70 stopni. Poniżej zdjęcie zrobione przed chwilą.

5194314390328161418413.png

EDIT

Korzystam z wymagających aplikacji. Pokroju unity 3d, photoshop i wymagają nie mało od sprzętu, ale bez przesady. Wiatraki chodzą na 6200 rpm, a tu procesor 104 C i wyskakujący alert. ;p

Opublikowano

Widzisz gdzieś tutaj miejscie by uciekło ciepło? Ja nie

Niestety zostaje ci się jaranie OS X i nic więcej, nic nie zrobisz, jest to spowodowane taką a nie inna budową laptopa

­

Opublikowano

13-inch-macbook-pro-retina-review-late-2

To nie jest nieprzemyślany plastikowy szajs. Mam trzymać laptopa w powietrzu aby ciepło mogło uciekać dołem? Sorki, ale gdy jadę samochodem, leżę w łóżku czy jestem w podróży to ciężko mi trzymać laptopa tak aby miał z dołu wywiew.

Opublikowano

Nie wiem kto trzyma laptopa na kolanach jadąc samochodem xD

Tak, to jest nieprzemyślane plastikowy szajs, sorry

Poszukałem troche w guglu o tym problemie i wszystkie sie sprowadzaly do tego by jak najbardziej zmniejszyc zuzycie procesora, genialny laptop z ktorego nie mozemy w pelni korzystac bo nas poparzy xD

http://www.makeuseof.com/tag/macbook-air-overheating-5-things-can/

sorry wiecej z tym juz nie zrobisz

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...