Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie Reklamacji

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Otóż mam pytanie,na Allegro od zaufanej osoby/firmy kupiłem ,,nowy,, Dysk ..Okazało się że jest on uszkodzony ! Na papierze pisze : ,,W przypadku wykonania 3 bezskutecznych napraw --------- sp. z . o . o zobowiązuje się do wymiany produktu na wolny od wad lub za zgodą Nabywcy na inny nie wadliwy posiadający te same parametry techniczne ,, ...Dziś Sobota-telefonu nie odbierają,na E-mail narazie nie odpisali - ale czy mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy ? Na szczęście mam do siedziby w miarę blisko [30km] ale na E-mail`a nie odpisują i nie wiem czy siedziba jest czynna... [strony int.nie mają]

[Pytam się oto,bo pierwszy raz mam taki problem]

Z góry dziękuje za pomoc :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Poczekaj do poniedziałku, bo najprawdopodobniej w weekendy nie pracują. Skoro wysłałeś E-mail to wtedy powinni odpisać. Tym bardziej, że to zaufana firma.

PS: Dlaczego nie podałeś nazwy tej firmy? To jakiś Top Secret?

Opublikowano

­W weekend zazwyczaj takie firmy nie pracują.

Mojemu koledze właśnie padł w piątek dysk i płyta główna, więc musiał czekać do poniedziałku (chodzi tutaj o chyba najbardziej znaną firmę w tym zakresie - morele)

Cierpliwości...

Oddaj i zobacz czy wymienią/naprawią, a jak nie to się zapytaj o zwrot kasy co ci szkodzi? Chyba Cię nie zabiją jak się spytasz grzecznie?

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

@piotr11104 No właśnie i fajnie,ale w tym przypadku przedmiot został odpakowany,a nawet jeśli by przyjęli,to mogli by mieć pretensje że jednak Dysk oddałem uszkodzony...

PS;firma Clevermet

​     ​

Opublikowano

­

@piotr11104 No właśnie i fajnie,ale w tym przypadku przedmiot został odpakowany,a nawet jeśli by przyjęli,to mogli by mieć pretensje że jednak Dysk oddałem uszkodzony...

PS;firma Clevermet

To, że został odpakowany, nic nie oznacza. Dysk był uszkodzony, a Ty nie miałeś żadnych korzyści w tym, by ten dysk uszkodzić. Możesz go spokojnie zwrócić. Najlepiej udaj się tam w poniedziałek, sprawa powinna zostać załatwiona na miejscu.

Opublikowano

Problemów było wiele,nic nie szło zrobić,przez chwilę udało się wgrać Win XP potem przestało działać,a oni jakoś mogą zobaczyć co na tym dysku było robione ? [dziś takie czasy że wszystko idzie zrobić] ..

​     ​

Opublikowano

Dziękuje za pomoc...temat do kosza...

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...