Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie w sieci.

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym zarobić przez Internet, jednocześnie kształtować się w jakimś kierunku. Nie wymagam, ani nie widzę przez pewien okres czasu żadnego porządnego zysku. Jeżeli na początek zarabiał bym miesięcznie te parę groszy ( z 20zl ) to bym był bardzo zadowolony. Wiadomo im dalej będę brnąć tym będą lepsze zyski, ale skupmy się na zarabianiu początkowym. Jakie będzie najlepsze rozwiązanie? Zlecenia na prace graficzne, a może tworzenie jakiś gier/aplikacji na system Windows/Android?

Opublikowano

Do aplikacji musisz mieć dużo większą wiedzę, a do tego pomysł. Do grafiki trochę talentu, zaangażowania i lecisz. Sam zdecyduj, co wolisz.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Na początek możliwe, że grafika przyniosłaby Ci większe zyski, ale na dłuższą mete więcej dostaniesz z gier/aplikacji a przynajmniej tak mi się wydaje. Co do grafiki musisz zrobić kilka prac za darmo bądź pokazowych, żeby ludzie wiedzieli z kim mają do czynienia i czy warto.

Opublikowano

Do gier raczej trzeba wiedzy sporej, a do grafiki wyczucia stylu, etc. Wydaje mi się, że grafika będzie dobra. Zresztą - bierz to w czym czujesz sie lepiej, pewniej i co Ci sprawia przyjemność. Ja np. lubię grafikę i wolę osobiście ją.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Argin. Chodzi mi o stały zarobek a nie o sprzedaż i zarobek.

Argin. Chodzi mi o stały zarobek a nie o sprzedaż i zarobek.

Ogólnie to nie mam żadnego zainteresowania. Większość dnia spędzam przed komputerem, ale nie mam jakieś szerokiej wiedzy tylko podstawowe informacje które wykorzystuje się na codzień. Chciałbym ten czas jakoś wykorzystać i się czymś zająć.

Opublikowano

@kavoweciastko Zacznijmy od tego, że nie widzę siebie jako osoby pracującej na danym stanowisku czy też kształcącym się w jakimś kierunku. Mam ostatni rok nauki w gimnazjum i chciałbym już wybrać szkołę czy też kierunek na jaki bym chciał pójść i się w tym kierunku kształcić. Jeszcze zostały 3 tygodnie wakacji, oraz luźniejszy początek szkoły i chciałbym wykorzystać go jak najlepiej (np. nauka programowania aplikacji/stron internetowych czy też nauka w dziedzinie grafiki). Trzeba też zaznaczyć, że wolę pouczyć się w danym kierunku z 4lata i mieć dobrze płatną pracę lub nawet wyjechać za granicę i zarabiać kokosy, żeby mieć w życiu lepiej, wygodniej. Nie widzę jakoś "tyrać" po 8-10H w pracy ledwo przychodząc do domu i otrzymywać wypłatę w wysokości 1700PLN gdzie same opłaty za rachunki wychodzą praktycznie połowa z tego. A gdzie na życie? A gdzie odłożyć głupi grosz na chociażby samochód czy coś?

Opublikowano

Freelancering jest ryzykowny, ale można się "udzielać w przetargach"­ na forach graficznych. Pisanie czegokolwiek też - dajesz pewną gwarancję. Można zarabiać na reklamach. Można również sprzedawać teksty na tekst marketach.

aw

Opublikowano

@DesperekPL Wpisałem w wyszukiwarkę internetową zlecenia graficzne i otwierając pierwszą, przypadkową stronę przejrzałem orientacyjnie te zlecenia i za różne banery na strony internetowe czy różnego rodzaju loga itp. to średnio od zlecenia biorą ludzie 200PLN myślę, że jeżeli zagłębiłby się bardziej w te zlecenia i wykonując chociażby jedno zlecenie miesięcznie mając opanowaną perfekcyjnie podstawę graficzną to jak na 15-latka 200PLN miesięcznie to nie jest zły, a nawet bardzo dobry zysk. Wiadomo, że z czasem wejdzie ta wprawa graficzna i można też nieco grosza zarobić.

Opublikowano

Chcesz zarobić to wypierdalaj do pracy bo w sieci g****o zyszkasz i tylko stracisz czas.

I na co te wulgaryzmy? Tak samo Ty gó**o zyskasz grając w tą kwadratową grę Minkraft w którą grają dzieci które nawet nie skończyły 3 klasy podstawówki.

Opublikowano

@DesperekPL Wpisałem w wyszukiwarkę internetową zlecenia graficzne i otwierając pierwszą, przypadkową stronę przejrzałem orientacyjnie te zlecenia i za różne banery na strony internetowe czy różnego rodzaju loga itp. to średnio od zlecenia biorą ludzie 200PLN myślę, że jeżeli zagłębiłby się bardziej w te zlecenia i wykonując chociażby jedno zlecenie miesięcznie mając opanowaną perfekcyjnie podstawę graficzną to jak na 15-latka 200PLN miesięcznie to nie jest zły, a nawet bardzo dobry zysk. Wiadomo, że z czasem wejdzie ta wprawa graficzna i można też nieco grosza zarobić.

To jest bardzo ryzykowne - brak zleceń - brak kasy. Na forach graficznych musisz wystawić swoją propozycję i zleceniodawca wybiera jeden z pośród np. 20. A ceny też nie są tam najwyższe. Podałbym ci forum, ale boję się, że bana dostanę... (napisz na skype/albo na maila w profilu). I... w tym wypadku potopshop ci nie wystarczy. Musisz zaopatrzyć się w edytor grafiki wektorowej ;)

068e0bc0d260f45cd0ba3870121e6516.png

­

aw

Opublikowano

Nietrudno jest się poduczyć prostego programowania albo podszkolić w grafice, a można za to zgarniać konkretny grosz. ;)

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Grafika nie jest złym pomysłem. W połączeniu z html/php (czyli tworzenie stron internetowych, razem z fikuśną grafiką) może dać naprawdę dobre efekty.

Są też różne prace zdalne przez internet, jeśli uda ci się znaleźć. Ja dla przykładu przeszukuję strony uniwersytetów/instytucji naukowych w poszukiwaniu projektów/publikacji/patentów itp. z różnych dziedzin. Kokosów nie ma, ale nienormowany czas pracy jest dużym plusem (kiedy np. ktoś chce mieć kompa naprawionego na "już").

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Grafika -> Ściągasz Gimp'a lub Photoshopa -> idziesz na forum i uczysz się robić np. powiewając flagę czy redukować zmarszczki.

Programowanie -> Szukasz języka -> Pobierasz środowisko programistyczne -> Szukasz kursu/filmów/opisów -> Jeżeli już umiesz podstawy zabierasz się za jakąś większą bibliotekę -> tworzysz aplikację w oparciu o co czego się uczyłeś.

Reklamy -> Szukasz jakieś oferty -> Reklamujesz.

@kavoweciastko Zacznijmy od tego, że nie widzę siebie jako osoby pracującej na danym stanowisku czy też kształcącym się w jakimś kierunku. Mam ostatni rok nauki w gimnazjum i chciałbym już wybrać szkołę czy też kierunek na jaki bym chciał pójść i się w tym kierunku kształcić. Jeszcze zostały 3 tygodnie wakacji, oraz luźniejszy początek szkoły i chciałbym wykorzystać go jak najlepiej (np. nauka programowania aplikacji/stron internetowych czy też nauka w dziedzinie grafiki). Trzeba też zaznaczyć, że wolę pouczyć się w danym kierunku z 4lata i mieć dobrze płatną pracę lub nawet wyjechać za granicę i zarabiać kokosy, żeby mieć w życiu lepiej, wygodniej. Nie widzę jakoś "tyrać" po 8-10H w pracy ledwo przychodząc do domu i otrzymywać wypłatę w wysokości 1700PLN gdzie same opłaty za rachunki wychodzą praktycznie połowa z tego. A gdzie na życie? A gdzie odłożyć głupi grosz na chociażby samochód czy coś?

No to jak nie chcesz się uczyć to możesz być góra murzynem co robi reklamę - oprócz tego to praktycznie nic bez wiedzy nie da Ci pieniędzy.

Może korepetycje

Otóż wyjaśnię Ci coś - to wszystko dzieje się w internecie, morzu informacji i wiedzy - jak myślisz, gdzie znajdziesz programistę/grafika? Gdzieś tam czy w internecie?

pyhvh7E.png

Opublikowano

zrób jakiś zajebisty i unikatowy plugin do minecrafta, wsadź na stronę bukkita z możliwością donejtowania.

Opublikowano

Wystarczy znaleść dobrą niższą i możesz zarobić kokosy ;)

Ja sam zarabiam teraz 115$ na miesiąć i stale rośnie

Jak chcesz mogę ci podać szczegółowo na pw sposoby zarobku.

6jnc40.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...