Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wybrać wersję MC pod serwer?

Jaką wybrać wersję MC pod serwer?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wybrać wersję MC pod serwer?

• 1.8
      11
    • 1.7
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zapytać Was, osoby które regularnie odwiedzają serwery MC, na jakiej wersji chętniej byście zagrali.

Na 1.8 lub 1.7.

Jest to bardzo ważna dla mnie informacja.

Pozdrawiam, @snajperb

ICraft

Survival + Gildie + Specjalne itemy

icraft.yfun.pl
[1.10, 1.9, 1.8]

Opublikowano

1.8.7 najlepiej, bo można wchodzić z każdej wersji 1.8. Serwery przechodzą na coraz nowsze wersje, ich właściciele idą po prostu z duchem czasu.

Opublikowano

Jak najnowsza nie daj się przegadać tym, że grają na 1.7 niech sobie czekają na kilku letniej wersji...

Opublikowano

Tak jak było wspominane w poprzednich wątkach, że lepiej jest zrobić serwer aktualnie na wersję 1.8, ponieważ nikt cały czas na wersji 1.7 siedział nie będzie. W dodatku w wersji 1.8 zostało poprawionych całkiem sporo rzeczy w postaci bugów, itp. 

Opublikowano

Ale wy nie wiecie dlaczego tylu ludzi siedzi na 1.7.

1. Cheaterzy maja te skrypty na bicie z 5 kratek, ale to zaden problem zablokowac.

2. W Polsce duzo jest ludzi ,ktorzy graja na laptopach za 1000zl i starych komputerach, i 1.7 dziala im lepiej.

Podobno optymalizacja w 1.8 jest lepsza, a jakos jak mam wszystko powylaczane na 1.8 to mam lagi, a na 1.7 moge miec wszystko powlaczane i dziala!

Ja bym zrobil 1.7, a pozniej przeskoczyl na 1.9-2.0.

3. Duzo ludzi gra tez na laucherze zyczu, ktory nie ma chyba wersji wiekszej niz 1.8.

nRdaJ3Y.png

Oficjalne oświadczenia Sralandora10: Chujnus - nazwa serwera, nie ma na celu nikogo urazić ew. Mnie Sralandora10.

Opublikowano

Ja tak bardziej postawiłbym serwer na wersję 1.8, ponieważ pewnie jeszcze z max pół roku i wyjdzie 1.9

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Lepiej iść z czasem, za niedługo serwery 1.7 nie będą wspierane(Autorzy pluginów nie będą pomagać w problemach). Polecam wersję 1.8

Opublikowano

Ale wy nie wiecie dlaczego tylu ludzi siedzi na 1.7.

1. Cheaterzy maja te skrypty na bicie z 5 kratek, ale to zaden problem zablokowac.

2. W Polsce duzo jest ludzi ,ktorzy graja na laptopach za 1000zl i starych komputerach, i 1.7 dziala im lepiej.

Podobno optymalizacja w 1.8 jest lepsza, a jakos jak mam wszystko powylaczane na 1.8 to mam lagi, a na 1.7 moge miec wszystko powlaczane i dziala!

Ja bym zrobil 1.7, a pozniej przeskoczyl na 1.9-2.0.

3. Duzo ludzi gra tez na laucherze zyczu, ktory nie ma chyba wersji wiekszej niz 1.8.

To ciekawe bo ja mam kompa z przed 10 lat (RAM DDR2 1GB, Procek z AMD 2ghz x2. A wersja 1.8 działa lepiej niż 1.7.

@topic 1.8 dlaczego? Lepsza optymalizacja, większe możliwości dla programistów, wiécej ciekawych bloczków dzięki czemu budowniczy mają ogromne możliwości ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Jeśli masz hosting enderchest, wybierz spigot 1.7.10

Daje to że możesz wchodzić na dowolną wersje 1.7-1.8 :)

/ | : Pomogłem?? \ | :

/ | :     Zostaw      \ | :

/ | :                   \ | :

::: GoldPlazma

Opublikowano

Jeśli masz hosting enderchest, wybierz spigot 1.7.10

Daje to że możesz wchodzić na dowolną wersje 1.7-1.8 :)

Czyli to co oferuje każdy hosting... A 1.7.10 to zmora dla programistów i twórców serwerów

r9wfFzB.png

Opublikowano

1.8

Jeśli stawiasz nowy serwer to nie ma się co pchać w stary silnik i stare pluginy w szczególności, że wychodzi nowa wersja i nikt nie będzie za kilka miesięcy grał na 1.7

Osobiście, też stawiam na 1.8. W tym miesiącu startuje.

Opublikowano

Łączyć raczej nie zamierzam z uwagi na dużą ilość bledów i nerwów. (Mowa tu o niejakim 1.7.10)

ICraft

Survival + Gildie + Specjalne itemy

icraft.yfun.pl
[1.10, 1.9, 1.8]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...