Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać do carrowania na top/MID/jungle/adc

vandarx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wrócilem do Lola i chciałbym sie dopytac czym teraz się gra i najlepiej wygrywa :D jeszcze jakbyscie mi napisali zalety i wady tych postaci to byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

Wypiszę linie i do nich kilka champów według mnie dobrych, a plusy i minusy tylko do jednej postaci z każdej linii, która według mnie jest najlepsza.

Top: Rumble, Ryze, Irelia

Rumble: brak many, premia do obrażeń przy nagrzaniu, przyspieszenie, tarcza, poke, spowolnienie.

Jungla: Gragas, Shyvana, Rengar

Shyvana: jeśli ktoś nauczy się nią dobrze grać to jest niezniszczalna, ma dodatkowy pancerz będąc w postaci smoka, spory dmg, dobra w tf

Mid: Diana, Azir, Yasuo

Azir: stawia słoneczny dysk na zniszczonych wieżach, dodatkowi żołnierze, fajne ulti, mocny w tf i ma spory dmg

ADC: Kalista, Jinx, Vayne

Kalista: trzeba nauczyć się nią grać, jej skoki są bardzo ważne, możliwość połączenia się ze swoim supportem, dobre ulti które jest nie tylko świetne do tf ale też pomaga często supportowi w ucieczce, wardy, spory dmg

Support: Alistar, Janna, Nautilus

Janna: sojusznicy którzy idą w jej stronę dostają niewielką prędkość ruchu, dobre ulti które leczy i często pomaga w tf, q które podrzuca, spowolnienie, poke, e które osłania wieżę lub sojusznika a przy okazji wtedy zadaje więcej obrażeń.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

riven mid/top najlepsza do cerrowania noobow burst mobilna wytrzymala ma stuny dosc latwa postac kwestia 10normali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...