Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd w Unity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym że nie moge wejść do gry w projekcie, wcześniej działało.
Problemy jakie mi wyskoczyły w konsoli to:

Failed executing external process for 'Visibility' job.

Timed out connecting pipe to external process: D:/Unity3D/Editor/Data/Tools/JobProcess.exe

Ważne ;) Moja wersja Unity to 5

Opublikowano

Prawdopodobnie usunął Ci się plik JobProcess.exe przez co funkcja grania w trakcie projektowania gry jest niedostępna. Musisz zainstalować na nowo Unity lub pobrać ten plik i wkleić go do folderu, w którym powinien się znajdować, czyli ścieżka, która jest w treści błędu.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Mam ten plik w folderze, więc nie usunął sie, dla testu zrobiłem nowy prosty projekt tylko z terenem i kontrolorem, tam wszystko działa :/
A ile waży ten plik? Może nie wszystko w nim mam. U mnie waży 3.06mb

Opublikowano

Skoro wszystko w nowy projekcie działa zrób tak: utwórz nowy projekt i skopiuj do niego wszystkie Assetsy, sceny, prefaby - wszystko ze starego projektu. Wiem, że może być to dla Ciebie czasochłonne, lecz porób sobie prefaby i po prostu je poprzerzucaj. Lepszego rozwiązania nie widzę, a co do pliku skoro w innym projekcie działa to nie ma co kombinować tylko zrobić nowy projekt i przerzucać wszystko ze starego projektu do tego nowego projektu.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Wybacz, że tak późno - nie było mnie w domu. Nie musisz mieć odpalonego Unity. Niekoniecznie cały folder, no chyba że tak Ci jest wygodniej, ale wystarczy tylko poszczególne obiekty, obrazki itd. Ale jeśli chcesz iść na skróty to możesz przerzucić tylko folder Assets, chociaż nie jestem teraz pewien, czy w nim czasem nie znajdują się jakiś pliki od projektu, ale chyba nie. Nie jestem pewien, ponieważ miałem format, wydarzyło się kilka przykrych rzeczy odnośnie mojej gry i wszystkich plików na dysku i dopiero zabieram się za odzyskiwanie danych.

2cf6pe0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...