Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór serwera i rasy

Touka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakim serwerze najlepiej jest zagrać?(Najwięcej ludzi, na Barusie już grałam także odpada)

W której frakcji?

Opublikowano

Serwer? Zależy od Ciebie. Czy wolisz grać z polakami, niemcami, itd.

Rasa tak samo, Twój wybór. Zwykle jest tak, że Elyosów jest więcej ale same nubki (w 85% jakoś), a u Asmo odwrotnie. Choć nie wiem jak jest na innych serwerach, ponieważ grałam tylko na Barusie :)

Ale wypowiem się, że Elyosi mają łatwiejszą kampanię (tak mi się zdawało) na początku. Próbując grać Asmokiem na Just Aion stwierdziłam, że oni jednak mają za trudno, choć może mi się tylko wydawać bo u ely znam ją już na pamięć :P

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Ilość ludzi możesz sprawdzić na stronie: http://aioninfo.com/online/

Jeśli nie Barus to polecam tylko i wyłącznie Nexus lub Spatalols. Ewentualnie którąkolwiek frakcję na Thorze ale tam wymagany jest komunikatywny niemiecki do bardziej zaawansowanej gry.

• Nexus jest zdominowany pod względem ilości graczy przez stronę Elyos (są w stanie przejąć wszystko gdzie wymagany jest tępy, pchający się naprzód zerg), a pod względem ogarnięcia i zgrania przez stronę Asmo. Elyosi nie uważali podczas kampanii jak było o lataniu przez co od początku 4.0 mieli fortecę Bassen przez maksymalnie trzy tygodnie, a od 4.5 fortece w Abyssie, te sensowne może łącznie z dwa tygodnie. Po stronie Asmo znajdziesz arabów wydających tony pieniędzy i AP traderów nabijających sobie rangi nad, i pod siegeami (często i przy użyciu glide hacków itp). Po stronie Ely kółka wzajemnej adoracji, debili i hipokrytów co potrafią tylko głośno szczekać lub postaciami z ekwipunkiem robionym przy pomocy kupowanych za realne pieniądze Kinah farmić arenki. Po obydwu stronach także na pewno znajdziesz jakiś dobry legion z którym będzie Ci się miło grało. Osobiście polecam stronę Asmo bowiem na end-game masz szansę dojść do czegoś z inteligentnymi ludźmi, a przynajmniej z takimi co nie robią pretensji o byle co do tych co im pomagają. Pod względem ilości na "dopalaczach" znajdziesz zapewne tyle samo zarówno po jednej jak i drugiej stronie chociaż Ely udają, że niby wszyscy tam są czyści. FailForge to jednak nie interesuje bo póki ludzie wydają pieniądze to nie mają po co interweniować.

• Spatalols znam tylko z "opowieści" i tego co pokazują na Pangaei. Asmo średnio co tydzień przejmują dwie fortece przy łącznie 16 "stronach" walczących na 4 mapach z 4 fortecami. Oznacza to, że Asmo sobie radzą całkiem nieźle i wydają się być zgraną frakcją. Nie wiem jak wygląda sytuacja z balansem ale jest to najbardziej zaludniony serwer UK (wcześniej był nim Nexus).
Opublikowano

Weszłam na Spatalos'a i w Sanctum za dużo to ludzi nie było ;/ (Elyos) Zagram na Nexus.

Dziękuję za pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...