Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy, nie w pełni złożony komputer a monitor

Franio3321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno byłem zakupić kolejną cześć do mojego PC a mianowicie procesor. Obecnie posiadam płytę g, cpu, ram, zasilacz, obudowę. Wszystko jest złożone, po podłączeniu do gniazdka działa. Problem pojawia się przy podłączeniu PC do telewizora. Jak wiadomo procesory posiadają zintegrowany układ graficzny który do włączenia Biosu wystarczy, dysk twardy raczej nie odgrywa większej roli bo Windowsa, Linux'a odpalać nie chcę. Po podłączeniu tego PC do telewizora on na to nie reaguje. Jestem przekonany że dobrze wszystko podpiąłem. Podsumowując - Czy do przeglądania Biosu potrzebuje karty graficznej? xD   

Opublikowano

Nie ma raczej problemu skoro masz grafikę na płycie zintegrowana to powinno działać, chyba ze nie potrafisz tylko przełączyć na VGA w TV wejścia sygnału albo jednak masz uszkodzona grafikę/procesor albo procesor bez grafiki .

Nie pochwaliłeś się sprzętem co masz to wielkie g... można  więcej powiedzieć .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Procesor posiada zintegrowane środowisko graficzne a mianowicie Intel HD Graphics 4600, tak na płycie g jest wejście na HDMI i takie tam inne złącza. Nie za bardzo rozumiem a może i nie wiem jak przełączyć te 'VGA' w telewizorze. Jeżeli chodzi o wszelakie uszkodzenia to sądzę że ich nie ma jako że sprzęt jest nowy / nie był wcześniej używany.

Opublikowano

Skąd wiesz że posiada, tak samo czy płyta główna ma grafikę ?   Nadal nie raczyłeś podać co masz

Opublikowano

Niby wszystko jest jak trzeba i powinno działać na VGA

Opublikowano

A powinno działać na kablu HDMI jak pisałem wyżej że to właśnie przez niego podłączałem komputer?

Opublikowano

Nie zawsze, do uruchomienia raczej zawsze jest wymagane VGA jeśli jest takie gniazdo , dopiero pod systemem można sonie HDMI podłączyć albo ustawić w BIOS .  

Pożycz monitor i sprawdź w BIOSie czy jest taka opcja ustawienia wyjścia grafiki przy botowaniu, primary display : VGA/HDMI

Opublikowano

Dziękuje bardzo, mogłeś tak napisać na samym początku. Sprawdzę czy za pomocą VGA działa i za jakiś czas napisze jaki dało to efekt.

Opublikowano

Nie patrzyłem dokładnie w specyfikacje płyty , wyraźnie pisało ze jest VGA to nie szukałem innych wyjść  :)

Jak masz kabel i wejście VGA w TV podłącz do niego , większość telewizorów ma wejście VGA

Opublikowano

Tak zgadza się, telewizor ma odpowiednie wejście pod VGA, z tym że nie wiem gdzie mam ten kabel w domu, będę musiał poszukać :P

// Problem rozwiązany, wszystko ładnie się wyświetla na ekranie po podłączeniu starego dysku HDD, skorzystałem z kabla HDMI, VGA był zbędny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...