Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4Fun4You

MR.ZiomuuSs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

idQRRUZ.png

Witam w zapowiedzi serwera 4Fun4You.

Działamy na scenie Minecrafta od 2013 roku. 

10 Sierpnia 2015 otworzyliśmy kolejną, trzecią edycję serwera.

Serwer przygotowany przez nas tym razem to powrót do założeń pierwszej edycji - prosty, intuicyjny system Survival + Gildie z wieloma autorskimi

rozwiązaniami. Nasz serwer jest połączeniem Survivalu z RPG. Na pierwszy rzut oka to połączenie może wydawać się dziwne, jednak po wejściu na serwer z pewnością zrozumiecie, o co nam chodzi. Bez zbędnego rozpisywania się, przejdźmy do konkretów.

IP: sv.4fun4you.pl

TeamSpeak3: ts.4fun4you.pl

Strona: 4fun4you.pl

Wersja serwera: 1.8.x

Typ: Survival+Gildie

Sloty: 50

(nasz serwer jest ulokowany na serwerze dedykowanym, w razie potrzeby możemy bezproblemowo zwiększyć)

z7vZU3z.png

Na naszym serwerze znajdziesz między innymi McMMO (system specjalnych umiejętności), estetyczny spawn a także autorski system gildii, dropu z kamienia oraz ulepszania przedmiotów (enchantowania). Z czasem pojawią się także zadania od npc za które można otrzymać sowite nagrody. Potwory na naszym serwerze są silniejsze i występują częściej niż w zwyczajnym minecrafcie. Można również natknąć się na losowo generowane bossy, z których mogą wypaść cenne przedmioty, które są wymagane między innymi do ulepszenia naszej broni. Drop można zwiększyć na wiele sposobów, między innymi przez specjalne ulepszenie kilofa czy wypicie mikstury górnika. Serwer jest otwarty na propozycje graczy i stale rozwijany. Jeśli znudzi Ci się granie na survivalu zawsze możesz spróbować swoich sił na paintballu- cztery rozbudowana areny z pewnością Cię zadowolą. Nasza administracja ma spore doświadczenie, nie faworyzuje graczy czy gildii, oraz stara się pomóc w przypadku problemów. 

Kilka screenshotów spawnu:

Jest ich całkiem sporo dlatego umieszczam je w spoilerze:

Miejsce spawnu:

WQtZBqa.jpg

Port:

BlVsDw8.jpg

Magazyn:

TgayTTy.jpg

Stocznia:

l8J6ABx.jpg

Arena:

SfZppdl.jpg

Główna brama:

sqBRqr7.jpg

Akademia magów:

nyoUtDD.jpg

Karczma:

bFw3pNe.jpg

Biblioteka:

Fo4ZiZG.jpg

Kopalnia:

rJdLgqQ.jpg

Koszary:

KuwYLh5.jpg

Stajnia:

z6mk7xt.jpg

Widok z góry:

ZqkD1c7.jpg

Farma:

LbjLRu7.jpg

Jaskinia bandytów:

lojeKaF.png

Shadery użyte do zrobienia tych screenshotów to SEUS ULTRA. Resourcepack to Conquest (dostępny do pobrania na naszym forum lub na serwerze pod komendą /rp, jest on zalecanym przez nas resourcepackiem. Nie jest obowiązkowy.)

Ya9ngf5.png

Jak już wcześniej wspominałem, nasz serwer ma autorski system gildii. Jest on wynikiem wielodniowej pracy, został wytestowany pod wszelkimi możliwościami, jednak nie oznacza to że jest pozbawiony wszystkich bugów. Jednak liczę, że z Waszą pomocą szybko naprawimy ewentualne błędy. Tutaj umieszczam najważniejsze informacje dla zainteresowanych:

Pvp między sojusznikami: nie

Pvp między członkami gildii: możliwe do ustalenie przez przywódcę gildii, domyślnie włączone.

Sposób podbijania gildii: Gildia, która chce zaatakować musi uprzednio ustawić wrogie stosunki ze swoją ofiarą. Następnie musi się dostać do jaja gildii (umieszczonego na środku jej terenu) i bić je za pomocą dowolnej broni. Po utracie całego życia gildii, zabezpieczenie terenu gildii zostaje usunięte, a podbita gildia może go ponownie stworzyć dopiero po 24 godzinach. Życie gildii można zwiększać, oraz uzdrawiać (po 12 godzinach od ostatniego ataku).

Teren gildii: 100x100, minimum 50 kratek odstępu od innej gildii. Założenie terenu jest darmowe.

Przedmioty wymagane na stworzenie gildii: 64 diamenty, 64 książki, 32 tnt, 16 szmaragdów oraz 16 pereł kresu+ sztandar gildii (sztandar gildii musi być unikalny, żadna gildia nie może mieć tego samego sztandaru)

maksymalna ilość członków gildii: Na ten moment 10, może ulec zmianie.

maksymalna ilość zastępców gildii (oficerów): 3

UWAGA! Pierwsza gildia na serwerze dostanie zwrot przedmiotów wymaganych do jej założenia.

VrN6yJK.png

Drop jest z kamienia, niestety. Jest on także w 100% autorski, można zdobyć różne bonusy do dropu (poprzez różne mikstury, przez eventy, do kilofów które mają w sobie dodatkowy drop). Drop wygląda następująco:

tWeBG0W.png

Już tłumaczę, o co w tym chodzi: Dolna linijka "Twój bonus" oznacza sumę Twoich bonusów (np vip dostaje 15% bonusu do dropu, a magiczna mikstura górnika 20%.- razem 35% bonusu) Liczba w nawiasie oznacza stały procent dropu, a liczba przed nawiasem oznacza nasz aktualny drop. Dodatkowo, jest stała, niezmienna szansa na wypadnięcie doświadczenia (50%). Jeśli nadal tego nie rozumiesz, zajrzyj na nasze forum. Naxter wszystko ładnie objaśnia w swoim poradniku :)

ydGMz3E.png

Domyślny system enchantowania jest nudny. Dlatego postanowiliśmy to zmienić. Jest to nasz kolejny autorski pomysł oraz wykonanie. Od teraz, topory służą nie tylko do ścinania drzew, maksymalna ostrość miecza (lub topora) to 8, do niektórych przedmiotów można dodać specjalne ulepszenie... i wiele więcej! Enchant sam w sobie może enchantować do 8 poziomu, a każda biblioteczka naokoło dodaje kolejne 2 poziomy, i tak do maksymalnie 80 poziomu (72 poziomy z biblioteczek, 8 z enchantu). Oto maksymalne ulepszenie enchantu:

eBAKgUL.jpg

A tak wygląda sam enchant:

EyFnC8s.png

Proszę o pozostawienie opinii o prezentacji- co zmienić, usunąć lub dodać.

Opublikowano

Prezentacja mile mnie zaskoczyła tylko mi nie pasuje to McMMo (nigdy za tym nie przepadałem :D) a co do tych *unikalnych sztandarów* to możesz nam zdradzić jak robić swój unikalny sztandar (bo później zawsze tak jest, że administracja olewa pytania graczy :/)

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

@NPPr

Dziękuję za pozytywną opinię. Jeśli chodzi o McMMO, to nie ma przymusu używania, ale pamiętaj, że Ci gracze którzy tego używają będą mieli przewagę w walce. Jeśli chodzi o sztandary, to są to zwyczajne sztandary, które zostały dodane w wersji 1.8. Na naszym forum pojawi się poradnik, jak je robić i dodawać różne wzory. Jeśli chodzi o olewanie graczy, to wydaje mi się, że na poprzednich edycjach gracze nie byli nigdy olewani, i teraz też tak będzie. Mamy kilku chatmodów, którzy pełnią rolę "pomocnika" administratora. Są to zwyczajni gracze z dużą wiedzą o serwerze i uprawnieniami do banowania, wyrzucania, wyciszania, etc. Zawsze byli dobrze zmotywowani i raczej się to nie zmieni :)

Opublikowano

@NPPr

Dziękuję za pozytywną opinię. Jeśli chodzi o McMMO, to nie ma przymusu używania, ale pamiętaj, że Ci gracze którzy tego używają będą mieli przewagę w walce. Jeśli chodzi o sztandary, to są to zwyczajne sztandary, które zostały dodane w wersji 1.8. Na naszym forum pojawi się poradnik, jak je robić i dodawać różne wzory. Jeśli chodzi o olewanie graczy, to wydaje mi się, że na poprzednich edycjach gracze nie byli nigdy olewani, i teraz też tak będzie. Mamy kilku chatmodów, którzy pełnią rolę "pomocnika" administratora. Są to zwyczajni gracze z dużą wiedzą o serwerze i uprawnieniami do banowania, wyrzucania, wyciszania, etc. Zawsze byli dobrze zmotywowani i raczej się to nie zmieni :)

Wiesz nie w tym sensie mi chodziło o te olewanie graczy. Nie chodzi mi o wasze serwery/edycje jak to określiłeś, bardziej chodzi mi o to, że na wielu serwerach na których przesiadywałem, administracja miała kompletnie w du**e gracza, niby tam byli helperzy, ale oni nie odpowiadali na moje jak i innych pytania czy to na chacie czy to na /helpop nawet przy 25 graczach online :D

NPPr

Opublikowano

@NPPr

Wiem, po prostu chodziło mi o to, że u nas gracze nigdy nie byli olewani, co najwyżej przy większej ilości graczy online ktoś poczekał chwilkę na odpowiedź :)

Opublikowano

A drop to nie jest taki easy jak i zdobywanie XP?

NPPr

Opublikowano

@NPPr

Drop jest pokazany w spoilerze w prezentacji. Tylko od graczy zależy czy będzie łatwy czy też nie (chodzi mi o to, że gracze mogą zdobyć różne bonusy do dropu poprzez wypijanie różnych miksturek itp.)

Opublikowano

Nie chciało mi się wtedy załadować :D i nawet z tymi boostami to będzie ciężki drop (taki właśnie lubie) jeszcze XP ciężki i dopiero ciężko będzie zrobić super EQ :D

NPPr

Opublikowano

@NPPr 

To zależy jak na to spojrzeć. Ze jednej strony są utrudnienia (więcej groźniejszych mobów, nowy system enchantu, stosunkowo niski drop), a z drugiej ułatwienia (magiczna butelka, bonusy do dropu, stoniarki, mcmmo). Tak właściwie, trudność serwera zależy od graczy, jaką będą mieli taktykę :D

Opublikowano

Serwer wygląda na solidnie przygotowany. Nie sprawia wrażenia projektu zrobionego pod wplywem chwili w pół godziny. Z checią przekonam się, czy warto na nim grać.

images.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...