Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linia dla początkującego (nooba).

Toxic992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z racji posiadania nowego sprzętu, który uciągnie WoTa w dobrej jakości postanowiłem powrócić po długiej przerwie. Niestety, utraciłem swoje stare konto więc muszę grać od nowa. Tak jak w temacie, nigdy nie byłem przesadnie dobry w tej grze i w związku z tym szukam linii czołgów, która jest przyjemna do nauki grania. Kiedyś grałem ciężkimi ruskami, jednak były zbyt wolne dla mnie. Potem przerzuciłem się na linię niemiecką i chciałem (takie osobiste marzenie) zdobyć Tygrysa, niestety z tego co przeczytałem to nijak ma się on do realiów historycznych.

Po tym wstępie czas na właściwe pytanie- która linia medów będzie najlepsza do nauki? Oczekuję przyzwoitej mobilności, no i żeby działko dawało radę bez znajomości wszystkich weak spotów (trochę zajmie mi ich nauka). Z tego co przeczytałem to ta w której zdobywa się Cromwell`a (ponoć najlpeszy med 6 tieru). Jak sądzicie? Proszę o porady. Bedą like za konkretne odpowiedzi:)

Opublikowano

Jak chcesz mobilności to może francuzy, dobra penetracja, do 7t pancerz coś może odbić, ale dla newbie to słaby wybór. Rób E100, szybkie nie są, ale masz Tigera, a cała linia jest ok.

Opublikowano

isy to szybkie czołgi jak na hteki więc nie widzę problemu ;D AMX to trudna linia ;p Najwięcej noobów wybiera linię E100 i IS-7. Cromwell - też jest trudny, trzeba robić przeciwników w bambuko i robić dupę.

Niespodzianka

<

Opublikowano

Skoro chcesz medy to może USA (X tier - Patton), później są szybkie i mają niezłe lufy. Od jakiegoś czasu gram też japończykami i nie narzekam. Nie są zbyt szybkie, ale mają dobrą penetracje i szybko ładują, chociaż to już nie to samo. Wyjątkowo dobre wydają mi się niemieckie Panthery ze względu na penetrację i prędkość, ale są od VI tieru medami. Ich pancerz nie jest za duży, ale to w końcu medy. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem.

Do nauki wybrałbym raczej USA.

Opublikowano

Amerykańskie czołgi to najgorszy wybór na pierwszą linię! Bardzo trudne do ogarnięcia dla nooba. Polecam linię do IS-7 lub IS-4 od początku do końca prosta i przyjemna. Wszystkie czołgi są dobre.

Linia do E-100 wymaga ogarnięcia na Tigerze I i II + Vk 36.01 to masakra.

Opublikowano

Weźcie pod uwagę, że medy będą miały zaraz mniejszą penetrację, więc już nie będzie tak kolorowo. ;]

WG już powoli się wycofuje z tego pomysłu ;) Gracze tak bardzo się buntują że raczej tego nie wprowadzą.
Opublikowano

KromłelKrUL!!!! XDDD
...ale nie jest to czołg dla Ciebie. Jak chcesz się nauczyć grać to polecam chińskie medy - Type T-34. Zatrzymaj się na nim i jego ZiSie <3, wbij dobrą załogę...

Według mnie porównanie chin do ZSRR
Type T-34 > T-34

Type 58 < T-34-85

T-34-1 > T-43

T-34-2 > T-44 (tu to wgl nie ma porównania xD Chociaż T-34-1 na IX grało mi się przyjemniej niż T-34-2 na IX)

T-34-3 też mam - raczej średnio :/)
Dalej nie porównam, ale chińskie BIJO po ponad 400 od IX (VIII też, nie polecam tak grać na VIII)

Opublikowano

Idź w medy. Będziesz mobilność i w miarę dobry pancerz.

ciekawe co miałeś na myśli C:

@top

Ruskie albo niemieckie medy. Wiadomo różnią od siebie te linie diametralnie ale to już sobie sprawdź gdzieś na wiki, która bardziej ci podpasuje.

; )

Opublikowano

KromłelKrUL!!!! XDDD

...ale nie jest to czołg dla Ciebie. Jak chcesz się nauczyć grać to polecam chińskie medy - Type T-34. Zatrzymaj się na nim i jego ZiSie <3, wbij dobrą załogę...

Według mnie porównanie chin do ZSRR

Type T-34 > T-34

Type 58 < T-34-85

T-34-1 > T-43

T-34-2 > T-44 (tu to wgl nie ma porównania xD Chociaż T-34-1 na IX grało mi się przyjemniej niż T-34-2 na IX)

T-34-3 też mam - raczej średnio :/)

Dalej nie porównam, ale chińskie BIJO po ponad 400 od IX (VIII też, nie polecam tak grać na VIII)

Bijo po 400 i ładują dlugo.

Zawsze szybkostrzelność jest lepsza od pierdolniecia, masz wtedy wiecej mozliwosci a dmg tez zrobisz.

Imo. to jesli jzu na 1 linie to heavy niemieckie do e100 albo do isa7/4, do medów trzeba miec rozeznanie w grze, szczególnie ze np. taki t44 ma 175 peny i wywala go na 10tier.

Opublikowano

Bijo po 400 i ładują dlugo.

Zawsze szybkostrzelność jest lepsza od pierdolniecia, masz wtedy wiecej mozliwosci a dmg tez zrobisz.

Warto też dodać, że chinole praktycznie nie mają depresji działa. Skończyłem MT Chińczyków, skończyłem MT ZSSR (linię przez t-54) i nasuwa się tylko jedno zdanie:

ZSSR > CHINY

Opublikowano

WG już powoli się wycofuje z tego pomysłu ;) Gracze tak bardzo się buntują że raczej tego nie wprowadzą.

A, chyba że. Jeśli tak, to medy jak najbardziej za. Też polecam ruskie albo niemieckie. Albo heavy ruskie bądź USA.

6cluij.gif

Opublikowano

Z tego co wiem to niemieckie medy są dobre e50 lub leopard 1 pancerz średni ale dinga nawet nawet. A co do czołgów jakich grać to każda nacja i typ jest dobry dla ciebie po co masz 1-10 tier aby uczyć się grać niektórzy łapią szybciej niektórzy wolniej grę.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...