Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Survival czy Skyblock

Typ serwera   

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Typ Serwera

• Surv+Frakcje
      4
    • SkyBlock
      1
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Przedstawię wam moje 2 pomysły na serwer wybierzcie który z nich jest lepszy bądź dodajcie coś od siebie ;)

1. Survival + Frakcje

Standardowo Gildie

Drop z cobla Hard/Medium

Targ ( Tutaj gracze mogli by spokojnie handlować , Możliwość postawienia sklepu tyko dla Vip i S.Vip)

Event OX ( Tak lub Nie )

Drop skrzynek i kluczy (Jak te z  CS:GO )

Co miesiąc wybór Top 1 gildi i atrakcyjne nagrody dla nich 

Jeżeli chciałbyś taki serwer ale czegoś ci jeszcze brakuje oczywiście napisz napewno to Rozpatrzę

2.SkyBlock

Powiększone wyspy

Arena PvP

MobArena

Event OX

Prace

Questy

Targ ( To samo co wyżej )

Nagroda Dla Top 1 PVP Co miesiąc

Opublikowano

Nic nowego wybierz survival jest ich duzo i bedziesz musial wydac niezla sumke na reklamy inaczej serwer po niedlugim czasie upadnie.

Opublikowano

Może jednak pokusisz się o zrobienie seablocka, na którym możnaby walczyć z innymi na ich wyspach, okradać je, kiedy właściciel jest w grze. Możesz stworzyć np. nowy ekwipunek czy też stworzyć nowy system zdobywania surowców co mogłoby przyciągnąć nowych graczy. Oprócz trybu ważna jest też administracja, która powinna dbać o serwer i nie faworyzować swoich kolegów. Jednak z tego co tutaj przedstawiłeś bardbardziej mi się podoba skyblock, który jednak nie różni się od innych tego typu serwerów.

Opublikowano

Jeśli mam wybierać między tymi dwoma trybami - wybieram Skyblocka, głównie ze względu na to, że survivali z gildiami jest cała masa. :P Pamiętaj, żeby dobrze rozplanować system ekonomii - tak, aby rozgrywka nie znudziła się po 2-3 dniach.

Opublikowano

Tryby Survival + Gildie, itp się już niestety kompletnie znudziły dla graczy i każdy planowany projekt Survivala nie wypala ze względu na obecną dużą ilość takich serwerów z tym trybem.

Najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie spośród tych dwóch trybów tryb SkyBlock z dużą ilością oryginalnych i ciekawych pomysłów na serwer.

Opublikowano

Dzięki za wasze komentarze ;D Wybiorę serwer skyblock gdzy już się odpowiednio rozwinie to stworzę drugi serwer Survival + Frakcje 

Opublikowano

Kurcze, zalezy co kto lubi ja np. nie przepadam za skybockami dlatego sama posiadam serwerr survival + frakcje :) 

Ale jeśli zrobisz dobry serwer nikt nie bedzie patrzył czy do freebuild czy skyblock, czy pvp itd ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...