Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia Audio i Video

Emo2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie ustawienia są najbardziej optymalne dla gracza, który chce stać się lepszym ? 

• Słuchawki: Razer Kraken
  • Moim monitorem jest Telewizor.
Opublikowano

Pierwsze co to zainwestowałbym w Monitor jakiś porządny BenQ by mieć więcej FPS. Ustaw sobie Ogólną jakość cieni na "Bardzo niskie" resztę na "niskie" będziesz lepiej widział przez smoke'i itp. Jasność ustaw sobie np. na 1.6 ja akurat mam tak, pozwoli ci to widzieć lepiej w zaciemnionych miejscach. A co do słuchawek najlepiej z dźwiękiem przestrzennym nie wiem czy owy Kraken taki posiada.

Czołem! ;)

m94uuu.jpg

Opublikowano

Co za różnica? Każdy gra na innym.

PS: Nie graj na telewizorze :DDD

Pierwsze co to zainwestowałbym w Monitor jakiś porządny BenQ by mieć więcej FPS. Ustaw sobie Ogólną jakość cieni na "Bardzo niskie" resztę na "niskie" będziesz lepiej widział przez smoke'i itp. Jasność ustaw sobie np. na 1.6 ja akurat mam tak, pozwoli ci to widzieć lepiej w zaciemnionych miejscach. A co do słuchawek najlepiej z dźwiękiem przestrzennym nie wiem czy owy Kraken taki posiada.

Czołem! ;)

Monitor nie zwiększa FPS wtf.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Dużą role gra też myszka... najlepiej jakby można było ustawiać w niej DPI, to sprawi, że gdy w myszce ustawimy większe DPI a w grze zmniejszymy czułość myszy unikniemy efektu "teleportacji" celownika xD (nie wiedziałem jak to nazwać) chodzi mi o to że gdy ruszymy celownikiem nie będzie on tak gwałtownie się ruszać tylko "płynąć" po ekranie. Równie ważna jest podkładka ja używam A4Tech'a X7 GAMING kosztuje podajże 15 zł ale jestem bardzo zadowolony jest sporych rozmiarów a myszka chodzi gładko i mamy pełną kontrole nad nią, co ważne podkładka nie rusza sie po blacie.

Co za różnica? Każdy gra na innym.

PS: Nie graj na telewizorze :DDD

Monitor nie zwiększa FPS wtf.

Znaczy tak masz racje sam w sobie nie zwiększa jeżeli chodzi o liczbę tak, tylko ustawia górną granice

m94uuu.jpg

Opublikowano

Dużą role gra też myszka... najlepiej jakby można było ustawiać w niej DPI, to sprawi, że gdy w myszce ustawimy większe DPI a w grze zmniejszymy czułość myszy unikniemy efektu "teleportacji" celownika xD (nie wiedziałem jak to nazwać) chodzi mi o to że gdy ruszymy celownikiem nie będzie on tak gwałtownie się ruszać tylko "płynąć" po ekranie. Równie ważna jest podkładka ja używam A4Tech'a X7 GAMING kosztuje podajże 15 zł ale jestem bardzo zadowolony jest sporych rozmiarów a myszka chodzi gładko i mamy pełną kontrole nad nią, co ważne podkładka nie rusza sie po blacie.

Oczywiście że monitor zwiększa FPS tak samo jak podzespoły komputera, w końcu to monitor ci wyświetla obraz.

HAHAHAH XDDDDD

Podzespoły - owszem, ale monitor nic nie ma do FPS'ów. Pomyliłeś chyba FPS z HZ.

Znaczy tak masz racje sam w sobie nie zwiększa jeżeli chodzi o liczbę tak, tylko ustawia górną granice

Górną granicę ustala karta graficzna oraz procesor - monitor ma za zadanie je wyświetlić, a wyświetli ci ich nawet i 10tys, tylko ty tego nie odczujesz ;)

ou7821.jpg

Opublikowano

@guciolec1

Podkładkę właśnie zamówiłem, tą którą podałeś.

Okazało się, że myszkę też mam z tej samej firmy A4Tech'a X7

2.jpg

Ogólnie ze sprzętu do gry, polecam firmy:

- Myszki: Zowie, Steelseries

- Słuchawki: Sennheiser, Steelseries, QPAD

- Podkładki: Steelseries, QPAD, A4TECH

- Klawiatury: QPAD, Steelseries

- Mikrofon: Zalman

ou7821.jpg

Opublikowano

HAHAHAH XDDDDD

Podzespoły - owszem, ale monitor nic nie ma do FPS'ów. Pomyliłeś chyba FPS z HZ.

Górną granicę ustala karta graficzna oraz procesor - monitor ma za zadanie je wyświetlić, a wyświetli ci ich nawet i 10tys, tylko ty tego nie odczujesz 

No właśnie nie wyświetli... jeżeli masz monitor z częstotliwością wyświetlania przypuśćmy 100hz to zobaczysz max 100fps

m94uuu.jpg

Opublikowano

Pobaw się ustawieniami myszy, czułością w grze, ustawieniami graficznymi, które Ci najlepiej będą pasować. Sprawdź czy wolisz grać z akceleracją myszy czy jednak nie. Poczytaj o tym. Sprawdź komendy na celownik, model broni, dostosuj je pod siebie. Później będziesz mógł sobie zmieniać i będziesz ustawiał jak Ci wygodnie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No właśnie nie wyświetli... jeżeli masz monitor z częstotliwością wyświetlania przypuśćmy 100hz to zobaczysz max 100fps

To oznacza, że w ciągu sekundy wyświetli ci 100 klatek, na 144hz 144 itd. A fps'ów będziesz miał na każdym monitorze tyle samo ;) Nie ważne czy to LCD, LED czy CRT, ilość FPS'ów się nie zmieni. Trochę się źle wyraziłem wcześniej :D

ou7821.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...