Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paski zamiast rozciągniętego ekranu na windows 10

SwieZu1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wcześniej, kiedy jeszcze miałem windowsa 7 miałem rozdzielczość 1024x768 i miałem rozciągnięty ekran. Bardzo przyjemnie mi się na takim ekranie grało. Jednak kiedy przerzuciłem się na windows 10, to zamiast rozciągniętego ekranu mam czarne paski po bokach, co mnie strasznie irytuje. Próbowałem zmieniać rozdzielczość w kompie i rozciągać, ale to nic nie dało. Dodam, że posiadam laptopa, a nie ekran.

Mam wersje 64 bitową.

Opublikowano

Zmieniło Ci się coś w opcjach gry bądź karty graficznej?

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Na win 10 nie da się rozciągnąć. Przynajmniej oczy Ci się nie będą psuć od rozmazanych pikseli. Graj z paskami albo na full hd.

Opublikowano

Podobno się da zmieniając sterowniki na starsze w gpu czy coś tam :D

W nvidii spróbuj ustawić w skalowaniu na pełny ekran i zaznacz poniżej opcję "Pomiń tryb skalowania ustawiony przez programy i gry". Ktoś na reddicie pisał, że jemu zadziałało :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Zmieniło Ci się coś w opcjach gry bądź karty graficznej?

Nie

Podobno się da zmieniając sterowniki na starsze w gpu czy coś tam :D

W nvidii spróbuj ustawić w skalowaniu na pełny ekran i zaznacz poniżej opcję "Pomiń tryb skalowania ustawiony przez programy i gry". Ktoś na reddicie pisał, że jemu zadziałało :D

Nie mam tej opcji w ustawieniach nvidii 

mam tylko takie coś:

https://gyazo.com/563972ec6ac7321a8ac93288e2866501

Opublikowano

Zbyt stara karta :/

No, ale musi dać się jakoś rozciągnąć to. Skoro na starszym systemie dałem rade, to dlaczego nie da rady na nowszym?

Opublikowano

No, ale musi dać się jakoś rozciągnąć to. Skoro na starszym systemie dałem rade, to dlaczego nie da rady na nowszym?

Bo windows 10 jest tylko trochę mniej spieprzone niż windows 8 :DDD

Nie ma na razie pewnego rozwiązania na ten problem.

Możesz spróbować jeszcze pobrać starsze sterowniki czy coś.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...