Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telewizja/Gazety, a internet

Kamelott

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Z tego co zauważyłem w ostatnim czasie to w internecie(głównie wśród młodych osób poniżej 30 roku życia) panuje moda na chwalenie się tym, że nie ogląda się telewizji albo się jej nie ma. Najczęściej, gdy ktoś to uzasadniał, to padały teksty typu "telewizja kłamie", "TV robi z ludzi debili" itp., itd. Jestem ciekaw dlaczego ludzie tak uważają, ponieważ telewizja to nie są tylko wiadomości, ale wiele programów naukowych, historycznych, rozrywkowych czy też nawet TVN puszcza czasem jakieś fajne filmy. Nie chcę tutaj przekonywać ludzi do oglądania jej i wiem, że to wszystko co jest w TV można znaleźć w internecie, ale nie potrafię zrozumieć czemu ludzie mają do niej tyle nienawiści.

Przy okazji tego tematu chciałbym się jeszcze odnieść do tematu tego, że coraz więcej informacji o różnych rzeczach można znaleźć w internecie i wydaje mi się, że ludzie coraz rzadziej przez to nie kupują wersje papierowe tekstu do czytania.

No i tutaj moje pytania. Jakie macie zdanie na ten temat? Czy według was w niedalekiej przyszłości telewizja i wszelkiego rodzaju czasopisma mogą wyginąć? Czy sami oglądacie TV/czytacie jakieś czasopisma? Czy następne pokolenie będzie z tego wszystkiego korzystać w internecie?

PS: Jakby co mogłem czegoś zapomnieć, bo jestem słaby w zbieraniu wszystkiego co myślę w jedną wypowiedź.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Według mnie TV będzie istnieć przez długie lata lecz będzie udoskonalona np. będzie internet w TV gdzie będzie możliwość wyboru dowolnego wyboru filmy z jakiejś listy lub coś w tym stylu (dany kanał udostepnia nam liste z filmami, serialami, programami typu familiada itd.. gdzie możemy sobie wybrać coś z tej listy co chcemy oglądać)

po drugie TV jest również potrzebny do gier typu xbox, ps itd.

Gazety moim zdaniem powinno się zlikwidować ze względu na to że przez to wycinane jest wiele lasów.

Internet jak to internet dostarcza nam wszystko więc będzie istniał wieki.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Może właśnie dlatego jest problem z telewizją, że nie zawsze można znaleźć tam to, co się lubi, na co w danym momencie ma się ochotę. A internet? Kilka fraz, tagów i mamy to czego szukaliśmy... Czy to gra, czy film, czy jakiś artykuł w gazecie.

qTyp0z6.png

Opublikowano

Poziom mediów w Polsce jest dość niski dlatego coraz więcej osób nie ogląda telewizji, która często przedstawia rzeczywistość w sposób zero-jedynkowy, szuka tanich sensacji, wiele rzeczy przemilcza, faworyzuje różnych ludzi, staje się narzędziem propagandy.Moim zdaniem np. istnieje telewizji "publicznej, "polskiej", "państwowej" jest patologią, bo to nic innego jak tuba propagandowa reżymu.Jak taka telewizja ma być obiektywna jak działa na zlecenie państwa? Druga sprawa to to, że co raz więcej seriali i filmów jest po prostu w internecie i ludzie już nie muszą o konkretnej godzinie siadać przed tv, żeby obejrzeć swój ulubiony film czy serial, tylko po prostu kiedy chcą, to wchodzą na daną stronę i go oglądają.

Opublikowano

Ludzie przestają oglądać telewizję, bo nie chcą oglądać 2-godzinnego filmu przez 3 godziny. Do tego z każdym rokiem jest coraz mniej ciekawych rzeczy do oglądania, w tej chwili większość czasu antenowego zajmują programy typu "Trudne sprawy", "Ukryta prawda" itd. A filmy, które lecą zazwyczaj były już puszczane wcześniej kilkanaście razy, a te na kanałach TV Puls, TV4, TV6 itd. to głównie niskobudżetowe filmy których nie da się oglądać.

Nic więc dziwnego że mniej osób ogląda telewizje w porównaniu z wcześniejszym okresem czasu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Telewizja i czasopismo nie wyginie, nic w naturze nie ginie. Nie oglądam TV ani nie czytam czasopism. Następne pokolenie nie będzie korzystać cały czas z internetu, założę się że będą hipsterzy którzy będą czytali czasopisma i oglądali TV.

Opublikowano

Ludzie przestają oglądać telewizję, bo nie chcą oglądać 2-godzinnego filmu przez 3 godziny. Do tego z każdym rokiem jest coraz mniej ciekawych rzeczy do oglądania, w tej chwili większość czasu antenowego zajmują programy typu "Trudne sprawy", "Ukryta prawda" itd. A filmy, które lecą zazwyczaj były już puszczane wcześniej kilkanaście razy, a te na kanałach TV Puls, TV4, TV6 itd. to głównie niskobudżetowe filmy których nie da się oglądać.

Nic więc dziwnego że mniej osób ogląda telewizje w porównaniu z wcześniejszym okresem czasu.

Tutaj akurat się nie zgodzę we wszystkim. Nie wiem czy znasz taki program jak "Galileo". Według mnie jest bardzo dobry, więc co z tego, że niskobudżetowy(chociaż nie wiem ile w tym prawdy, bo to niemieckie).

Opublikowano

Najzwyczajniej dlatego iż poco przesiadywać czas przed tv szukając czegos dla siebie skoro w internecie znajdziemy dokladnie to co nas interesuje? TV przeszlo do lamusa, a raczej media, przynajmniej dla mnie

­

Opublikowano

Ciężko mi stwierdzić, czy telewizja przetrwa, bo mam tutaj mieszane uczucia. Jednak warto jest zaznaczyć, że jest część ludzi, która z telewizji nie korzysta nie dlatego, że telewizja kłamie (chociaż prawde mówiąc to samo można powiedzieć o internecie i to co w nim możemy znaleźć, więc głupotą jest gadanie tegop o telewizji a chwalenie internetu), a dlatego że po prostu nie ma się takiej potrzeby, niektórzy po prostu nie mają na to czasu lub jak już to korzystają z komputera. Jest też część ludzi, którzy nie mają pieniędzy na telewizje, utrzymywanie jej jakoś, a najczęściej wtedy z tego nie korzystają nawet.

Powodów jest wiele.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

W sumie ja nie oglądam telewizji, bo nie mam czasu i wszystko mogę znaleźć w Internecie. Dlaczego ktoś ma za mnie decydować co mam oglądać, spamować reklamami po pół godziny i wypluwać kupy w stylu Dlaczego ja i raz w tygodniu jakiś lepszy film. Jedynie co zdarzy mi się obejrzeć w telewizji to rzadko wiadomości i czasem program Wołoszańskiego Sensacje XX Wieku. Ale z reguły rzadko marnuję na to czas.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeśli mam słuchać, że przez gry ludzie popelniaja przestępstwa, to dziękuje. W tv polecam kanały typu discovery albo jeden z dziesięciu

Opublikowano

Według mnie TV będzie istnieć przez długie lata lecz będzie udoskonalona np. będzie internet w TV gdzie będzie możliwość wyboru dowolnego wyboru filmy z jakiejś listy lub coś w tym stylu (dany kanał udostepnia nam liste z filmami, serialami, programami typu familiada itd.. gdzie możemy sobie wybrać coś z tej listy co chcemy oglądać)

po drugie TV jest również potrzebny do gier typu xbox, ps itd.

Gazety moim zdaniem powinno się zlikwidować ze względu na to że przez to wycinane jest wiele lasów.

Internet jak to internet dostarcza nam wszystko więc będzie istniał wieki.

Słyszałeś o czymś takim jak SmartTV, ew. podpięcie do jakiegoś mini komputera z Androidem? xD

Telewizor i telewizja to nie to samo, telewizor to monitor z wbudowanym dekoderem i głośnikami i tyle. Jakieś dziwne rzeczy mówisz. xD

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tutaj akurat się nie zgodzę we wszystkim. Nie wiem czy znasz taki program jak "Galileo". Według mnie jest bardzo dobry, więc co z tego, że niskobudżetowy(chociaż nie wiem ile w tym prawdy, bo to niemieckie).

Tego programu nie miałem na myśli, chodziło mi jedynie o pełnometrażowe filmy. Programy dokumentalne i inne tego typu to całkowicie co innego, tutaj wysoki budżet nie jest potrzebny.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...