Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

USTAWIENIA STARTOWE - ZWIĘKSZENIE FPS W CS:GO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Siema, dziś pokażę wam jak mieć trochę więcej fpsów w Csie :)

Na początku wchodzimy na Steama, klikamy PPM'em na csa go i właściwości, następnie ustaw opcje uruchamiania.

Potem wszystkie komendy które znajdziecie poniżej wklejacie do okienka które wam się pokaże. Oczywiście wpisujecie komendy po spacji:

-console - Otwiera Konsole od razu po starcie gry (to jeśli chcecie możecie olać, ale konsola jest ważna dla tych graczy co chcą sobie na starcie jakieś komendy wpisać,a nie chce im się otwierać po pierdyliard razy)

-novid - brak intra na początku

-high/medium/low - Ustawia priorytet cs'a (po prostu priorytet csa będzie ustawiony na wysoki, będzie więcej fps)

-tickrate 128 - tickrate w grze zamiast 64 da 128 (64 tick gdy trafisz na prawde w głowę lub nogę czy gdzie tam gra a raczej server uzna że nie trafiłeś. 128 tick trafisz w głowę to zawsze ci zaliczy dmg)

-refresh 144 - ilośc hz w monitorze.

-threads X - Ustawia nam to, że gra korzysta z wszystkich naszych rdzeni

-nod3d9ex - Wyłącza niepotrzebne funkcje directx 9.

-windowed - Gra startuje w oknie (to także daje nam fpsy ponieważ im większy ekran tym mniej fpsów, ale jeśli chcecie, możecie tego nie używać)

-nojoy - jeśli mamy mało ramu to opcja ta wyłączy wsparcie dla joysticka (pada) = więcej fpsów.

-w 1280 -h 720 - Gra odpala się w danej rozdzielczości ( Przykładowo )

-lv - zmniejsza przemoc

-language
- język (polish lub english albo deustch, jaki chcecie)

I to tyle, mam nadzieję że dodało wam to troche fpsów, mi z 65 skoczyło do 90 :)

eldzmd.jpgPomogłem? Daj "Lubię to"!

Opublikowano

Z tym tickrate jak to jest? Ustawie sobie na 128 a wejde na zwyklego MM'a czyli na 64 to moje strzaly beda zaliczyly sie tak jak na 128 czy na 64?

Opublikowano

­

Z tym tickrate jak to jest? Ustawie sobie na 128 a wejde na zwyklego MM'a czyli na 64 to moje strzaly beda zaliczyly sie tak jak na 128 czy na 64?

Jak masz 64 to jak strzelisz w glowe, noge, ręce ciul wie jeszcze, to ci server nie uznaje tego i nie masz killa, a jak 128 to tak.

eldzmd.jpgPomogłem? Daj "Lubię to"!

Opublikowano

MMy będą miały cały czas 64 tick i tego nie zmienisz.

Ten 128 tickrate przy starcie daje to, że jak zrobisz sam server ze znajomymi lub na boty to tam będzie 128 tick.

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik nie zawiera za dużo przydatnych treści, a estetyka leży. Popraw go, a z pewnością odbierze on lepsze poparcie wśród społeczności.

Opublikowano

Spoko poradnik xD

graphic.png

Opublikowano

Tickrate raczej nie za bardzo potrzebny bo jak np. cwiczymy rzucanie granatów to jest lipa.  Różnie się rzuca na 64 a inaczej na 128

Opublikowano

Tickrate raczej nie za bardzo potrzebny bo jak np. cwiczymy rzucanie granatów to jest lipa.  Różnie się rzuca na 64 a inaczej na 128

Różnica jest tylko jak się rzuca granat z jumpthrowem ;) Na 64 i na 128 smoki bez skoku rzuca się tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...