Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skalowanie w NVIDIA

F1eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać o co dokładnie chodzi z tym skalowaniem w NVIDIA. Nie wiem czy ustawić "monitor" czy "procesor graficzny", podobno różni się to ustawieniami w monitorze lub  "aspektem". Mam monitor BenQ XL2411Z. Jeśli ktoś może to proszę mnie uświadomić czym to się różni. Z góry dzięki.

Opublikowano

A po co ci skalowanie skoro masz normalny 16:9 monitor ?  Zamierzasz ustawiać nietypowe rozdzielczości ekranu  4:3 , 19:10  by dodatkowo zmniejszyć sobie pole widzenia ?   

Powinno sie zawsze ustawiać procesor graficzny jeśli używa sie skalowania , jeśli nei to nic sie nie rusza w tych ustawieniach albo daje domyślnie , skalowanie praktycznie zawsze pogarsza jakość obrazu.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Gram w CS:GO i chciałbym wiedzieć czy lepiej monitor czy procesor graficzny. W CS:GO mam 4:3 więc co powinienem ustawić by lepiej widziec?

Opublikowano

Sprawdź sobie sam, każdy indywidualnie odbiera takie zmiany i ustawia pod siebie , ja ci napisałem jak jest domyślnie i ustawiają inni w większości przypadków . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...