Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie wykrywa kabla od karty net

nevil112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z komputerem , nie ma internetu a mianowicie cały czas mam czerwony na monitorze [w ukrytych ikonach].

Gdy chce naprawić problem pokazuje że chce sterowniki , sterowniki pobrałem i nadal.Podłączyłem kabel od neta do lapka i działa wszystko ok , do ps4 też ok.

płyta główna P55-US3L

Karta  Realtek RTL 8139/810x FAMILY

Opublikowano

Czy mógłbyś to jakoś bardziej wytłumaczyć? Bo piszesz, że nie ma internetu, dajesz sterowniki, podpinasz kabel i jest. Więc gdzie jest problem?

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Nie mam neta , wszystko mam dobrze włożone , na karcie dioda się świeci , wszystko było dobrze pewnego dnia i nagle po resecie pc nie było neta

Opublikowano

To zainstaluj ponownie sterowniki, masz lapka i na nim sobie ściąg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli nadal nie reinstalowałeś sterowników bo wiesz lepiej że je masz i ich nie trzeba zainstalować ponownie ? 

Opublikowano

To masz pewnie uszkodzoną albo zablokowaną kartę sieciowa. Czesiem wystarczy sprawdzić opcje karty w biosie, wyłączyć i załączyć po restarcie kompa 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...