Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Złotego Pakietu

Connorsowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym się was zapytać czy to prawda, że żeby grać w Aiona bez problemów z expem lub zarobkiem trzeba najpierw wykupić gold pack, więc trzeba wydać 45zł np. na g2a, żeby grać w gre free2play

Opublikowano

Witam!

Chciałbym się was zapytać czy to prawda, że żeby grać w Aiona bez problemów z expem lub zarobkiem trzeba najpierw wykupić gold pack, więc trzeba wydać 45zł np. na g2a, żeby grać w gre free2play

Prawda, że nie ma problemów z expem i prawda, że żeby gra miała jakakolwiek sens i byś miał szansę na zarobienie większych ilości golda to potrzebujesz Gold Packa. Jest on jednak potrzebny dopiero powiedzmy po levelu 50, może nawet później więc przez pierwszy tydzień-dwa jako gracz początkujący nie będziesz się musiał przejmować. Owszem - nie kupisz nic z brokera i będziesz miał limity na wszystko co się da typu gathering czy wejścia do instancji. Ale do end-game GP nie jest musem bez którego nie będziesz mógł grać. Później zaś z limitem sprzedaży czy brakiem handlu będzie cholernie ciężko.

Odnośnie ceny GP w PLN to wychodzi w Item Shopie koło 50 zł za jedną sztukę lub hurtem 100zł za 4szt. Chyba, że kupisz z jakiegoś innego źródła, np. przez Allegro po 10 zł czy ile tam kosztują. Nie jest to jednak w pełni bezpieczne. Później będziesz mógł kupować Gold Packi od innych graczy i ogółem będzue dużo łatwiej. 

Opublikowano

Bez gp możesz spokojnie expić. Problem dopiero zaczyna się na 65lvl. Będziesz pewnie próbował zarabiać na ac, ale bez gp nie wystawisz ich nawet na broka. Limit sprzedaży bez gp to +/- 17kk, więc przy dzisiejszych cenach kupisz sobie za to 3 manastone. W dodatku na endgamowe instancje możesz chodzić częściej z gp, a jeśli będziesz chciał robić set ap, to tylko z gp.

Opublikowano

Witam!

GP kupisz po 60kk nawet takze latwo do tego 65 na niego uzbierać.

Opublikowano

Popieram Pana wyżej.

Nie musisz od razu kupować, z kinah nie jest źle na 50 lv miałam ok.30kk z czym ja się lenie. :)

Ponadto szybko się expi. 

Opublikowano

Ja pierwszy GP kupiłam na 61 lvlu, nie był mi potrzebny wcześniej. Do tego levela spokojnie nazbierasz hajs na GP, choć teraz kosztują prawie 2x więcej niż wtedy, kiedy ja zaczynałam.

Jak zaczynałam to maksymalnie kosztowały 65/70kk, ale sądzę jednak, że nazbieranie 80kk (na barusie) nie jest aż takim problemem. Wystarczy podnosić każdy śmieć :P Od Heiron (u ely) zaczyna się niezły zarobek z partów setów, które wypadają (bronie nawet za ok 1kk sprzedasz ^^)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Zależy jaką metodą się płaci i gdzie kupuje :)

Chodzi o sam fakt :D 16zł to tak naprawd żaden pieniądz wiec nie rozumiem placzu niektorych o te GP :P

Opublikowano

@VvV666VvV pieniążki niestety nie rosną na drzewach i nawet na 16 zł trzeba jakoś zapracować. Mówimy o grze, która reklamuje się jako F2P, ale skoro wymaga od gracza wydania PLN, aby mógł w pełni cieszyć się grą, to przestaje już być F2P. Aion do końca taki nie jest, ponieważ Złoty Pakiet można kupić za kinah w grze i to powinieneś radzić nowym graczom, a nie odsyłać ich na allegro i tym samym potwierdzać ich przypuszczenia, że gracz MUSI zapłacić, aby grać.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

@VvV666VvV pieniążki niestety nie rosną na drzewach i nawet na 16 zł trzeba jakoś zapracować. Mówimy o grze, która reklamuje się jako F2P, ale skoro wymaga od gracza wydania PLN, aby mógł w pełni cieszyć się grą, to przestaje już być F2P. Aion do końca taki nie jest, ponieważ Złoty Pakiet można kupić za kinah w grze i to powinieneś radzić nowym graczom, a nie odsyłać ich na allegro i tym samym potwierdzać ich przypuszczenia, że gracz MUSI zapłacić, aby grać.

Każdy normalny człowiek pracuje i tymbardziej na wakacje wiekszosc szuka pracy takze jezeli ma zamiar grać w aiona to 16zł to nic serio.. nie rozumiem po co gadasz że pieniadze na drzewie nie rosna ja to wiem ale 16zł to smieszna kwota dla kazdego kto pracuje i wcale GP nie jest potrzebny do 65 a do tego i tak idzie zarobic na GP dotego dodam że 16zł nie wydaje się co miesiąc tylko 1x bo przez miesiac GP idzie zarobic na 50 kolejnych takze :)

Opublikowano

Każdy normalny człowiek pracuje i tymbardziej na wakacje wiekszosc szuka pracy takze jezeli ma zamiar grać w aiona to 16zł to nic serio.. nie rozumiem po co gadasz że pieniadze na drzewie nie rosna ja to wiem ale 16zł to smieszna kwota dla kazdego kto pracuje i wcale GP nie jest potrzebny do 65 a do tego i tak idzie zarobic na GP dotego dodam że 16zł nie wydaje się co miesiąc tylko 1x bo przez miesiac GP idzie zarobic na 50 kolejnych takze :)

Ja akurat popieram LittleBlack, bo jestem jednym z tych, którzy nie zamierzali i nie wydali ani złotówki na Aion'a, nie dlatego, że mnie nie stać, bo gdybym chciał to kupiłbym tego GP nawet z IS.  Chodzi o sam fakt, że dajesz pieniądze na GRE.  Nie oceniam ludzi, ale DLA MNIE jest ( nie mówiąc ostro )   bez sensu  wydawać kase na grę.  Tym bardziej, że gra reklamuje się jak to już powiedziano wyżej jako F2P, a gdzie to FREE jeśli nowemu graczowi zabiera się podstawową możliwość jaką jest handel z innymi w takich grach? <- zabiera = wymaga się od niego kupienia za realny hajs  '' przepustki '' by móc poznać możliwości od początku. ( mówimy o początkującym / zaczynającym gre ).  Także tak podsumowując, nie ma co pisać ( jak to gdzieś w poście widziałem ) rzeczy typu '' nie rozumiem płaczu ludzi o te 16 zł / 45 zł co muszą wydać jeden raz " bo ten kto to napisał, może tego nie rozumieć, ale to nie jest żaden płacz, tylko moim zdaniem bardzo dobre podejście. Za te 16 zł kup żonie / dziewczynie kwiaty, to będzie znacznie lepsza '' inwestycja '' ^^ 

Opublikowano

To, że każdy pracuje nie znaczy, iż stać go na wydawanie nawet 16 zł miesięcznie na grę. Co niektórzy pracują po 12h i ledwo im starcza na życie więc takowe twierdzenie jest błędne.

W Aiona nie grają tylko osoby pracujące, są i osoby w wieku od 12 do 18 lat, którzy nawet w wakacje nie załapią się do pracy ponieważ akurat może nie być takowych zakładów/pracodawców w ich okolicy. Poza tym nie każdy ma możliwość kupna czegoś na Allegro, bo o ile się orientuję tam płaci się przelewem, a nie każdy człowiek na ziemi ma konto bankowe.

Podsumowując, jeśli Tobie nie szkoda co miesiąc wydawać kasy na grę to Twoja sprawa, nie każdy tak może.

A grając kilka godzin dziennie można na tego GP zarobić bezproblemowo, każdy Ci to powie.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

To, że każdy pracuje nie znaczy, iż stać go na wydawanie nawet 16 zł miesięcznie na grę. Co niektórzy pracują po 12h i ledwo im starcza na życie więc takowe twierdzenie jest błędne.

W Aiona nie grają tylko osoby pracujące, są i osoby w wieku od 12 do 18 lat, którzy nawet w wakacje nie załapią się do pracy ponieważ akurat może nie być takowych zakładów/pracodawców w ich okolicy. Poza tym nie każdy ma możliwość kupna czegoś na Allegro, bo o ile się orientuję tam płaci się przelewem, a nie każdy człowiek na ziemi ma konto bankowe.

Podsumowując, jeśli Tobie nie szkoda co miesiąc wydawać kasy na grę to Twoja sprawa, nie każdy tak może.

A grając kilka godzin dziennie można na tego GP zarobić bezproblemowo, każdy Ci to powie.

To będą musialy zbierac miesiac kinahy na Gp czy coś zawsze IS byl w kazdej grze i będzie idiotyczna dyskusja dotego nie trzeba 16zł miesiecznie ladowac tylko 1 raz starczy i potem kasa leci jak glupia ale nie będe  juz dyskutowal bo widze nie ma sensu ja to widze inaczej ktos inaczej i tyle,a i ja nieywdalem ani razu bo jak dostalem od Gfu GP na 2 dni (zreszta jak kazdy) przez te 2 dni zarobilem na GP 30dni i tak teraz mam w Depo 10 GP ktore sobie grzecznie czekają. Ale jakbym mial wydać 16zł to bym wydał bo jak mowie to nie są pieniądze oczywiście dla tych co chcą grać w każej grze jest IS jak już mówiłem i tyle każdy robiąc coś chce zarobić i takie są realia także dyskusji o tym GP nie rozumiem. A byłybm zapomniał przelewm mozna zrobić poprzez poczte nie trzeba mieć swojego konta bankowego ani 18 lat ;) 

Opublikowano

Każdy robi ze swoimi pieniędzmi co chce i nikt nikomu do portfela nie zagląda. Ja chciałam Ci jedynie powiedzieć, żebyś nie pisał nowym graczom, żeby kupił GP na allegro, tylko przedstawiał im alternatywy, bo nie każdy chce wydawać pieniądze na grę, która powinna być F2P, bo woli kupić za to coś innego i to wcale nie jest powiedziane, że go nie stać. Mówiąc graczom, żeby kupił GP za PLN, nawet jeśli kosztowałby 5 zł, zniechęcasz ich tylko. Ale masz rację, ta dyskusja nie ma sensu, na pewno rozumiesz, o co nam chodzi.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...