Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czytam sobie teraz w łóżku trochę o świadomym snieniu i chciałbym tego popróbować, ale troszkę się cykam ze względu na koszmary, przybliży mi ktoś ten temat?

ov9t.png

Opublikowano

What the hell ?!? Wiesz wogóle o co chodzi w świadomym śnie? To nie jest tak że albo go chcę albo nie. Nie masz poprostu wpływu na to kiedy będziesz go miał. Ja przeżyłem już kilka takich lecz zawsze to był horror(nie wiem czemu) lecz ostatnio nic mi się nie śni :< Nie powiem takie sny są bardzo realistyczne można powiedzieć że odzwierciedlają rzeczywistość. Zazwyczaj taki sen jest związany z życiem albo może inaczej ze wspomnieniami.

IDcncno.png

Opublikowano

Uważaj, bo diabeł do Ciebie w nocy przyjdzie przez takie zabawy.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Świadomy sen to taki, podczas którego wiesz że śnisz. Jeśli to wiesz to albo nim sterujesz tzn. jeśli koszmar to sprawiasz, że znika i dzieje się coś innego lub po prostu się budzisz, bo tego chcesz. Są różne sposoby, żeby osiągnąć świadomy sen, nie wiem czy działają. Mi znana jest teoria, że jeśli leżysz na plecach i ręce masz położone wzdłuż ciała to Ci się to uda o ile nie będziesz się ruszał i zaśniesz. Nie wiem czy to prawda, nigdy nie testowałem.

Opublikowano

Czego tu się bać ? :D Zawsze możesz się obudzić i zapalić lampeczkę ^^

Ja bym nie zapalał - nie boisz się, że jak zapalisz to się okaże, że nie jesteś sam w pokoju? Czasem lepiej nie wiedzieć.

Nie klikaj!

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Raczej ciężko jest sobie od tak ten świadomy sen mieć. Nie dostaniesz go na życzenie raczej.

Ja mam go od kiedy tylko pamiętam, jakoś chyba już w wieku 4-6 lat zaczynałam mieć świadome sny i za każdym razem sny jakie mam są świadomymi. Nigdy się tego w żaden sposób nie uczyłam, po prostu tak mam. Będąc mała myślałam że to norma, że każdy tak ma.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Strasznie ciekawa sprawa z tym świadomym snem. Ja od paru ładnych lat nawet nieświadomego żadnego nie miałem/nie zapamiętałem ;_; .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Świadome sny są związane z twoją rzeczywistością budzisz się i nie wiesz czy spałeś czy po prostu coś Ci się stało. Panuje takie oszołomienie po przebudzeniu, nie polecam :v.

Opublikowano

Jak wy to robicie ? :D Ja nie miałem snów przez jakieś 4 lata a jak już sen się zaczynał to wiedziałem że to sen śmiałem się w śnie, przebudziłem się dalej się śmiejąc, napiłem się i szedłem dalej spać :D

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Testy Rzeczywistoci + jaka technika MILD albo WILD do tego prowadz dziennik snów i może uda ci się osiągnać w parę dni LD o ile będziesz poprawnie wszystko wykonywał i skupiał się na tym, a koszmary to każdy ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...